בעולם התיירות נמצאת טאיוואן ברשימת "10 הארצות הראויות לביקור". אבל מבחינת הישראלים טאייואן היא יעד זניח לעומת ארצות אחרות, ובציבור הדתי טאיוואן זניחה עוד יותר. כאשר אנחנו חושבים על טיול לאסיה, כדאי לחשוב גם על טאיוואן.

שרת התיירות של טאיוואן, שוהוי צ'ן Shu-Hui Chen, השתתפה ביריד IMTM  בתל אביב ואמרה שתעשיית התיירות חשובה מאוד לכלכלה הטאיוואנית. לטאיוואן מגיעים כ10 מיליון תיירים מידי שנה, ו14 מיליון מאזרחי טאיוואן מטיילים בעולם הגדול. ביקורה בישראל נועד להגדיל את כמות הישראלים שיבקרו בטאיוואן וגם את הטאיוואנים שיגיעו לטייל בישראל. "אני מצפה שבעתיד הקרוב תהיה הצדקה לקוי טיסה ישירים בין ישראל לטאיוואן". השרה ועוזריה (שאחת מהן ישראלית לשעבר, רויטל שפנגכטל) הציגו בפני עיתונאים וסוכני נסיעות את מכמני היופי של טאיוואן.

    

ובכן, טאיוואן נמצאת בקצה האוקינוס השקט, מזרחית לסין וצפונית לפיליפינים ובדרום מערב של יפן וקוריאה. מזג האויר טרופי. שטחה גדול פי 1.5 משטח מדינת ישראל, ואוכלוסייתה גדולה פי שלושה. פעם היא נקראה בשם 'פורמוזה'.

המרחק מנתב"ג לטאיוואן הוא כ13 שעות טיסה, עם חניית ביניים בהונג קונג או בסיאול. טאיוואן נמצאת במרחק כשעתיים עד ארבע טיסה בלבד מכל הערים החשובות באסיה. כדאי להקדיש לטיול בטאיוואן לפחות שבועיים, ומומלץ לשלב את טאיוואן בטיול לארצות אחרות במזרח הרחוק.

יש בטאיוואן 16 שבטים עם שפה ותרבות משלהם. הם הילידים למרות שמרבית האוכלוסיה הגיעה מסין ודוברת סינית. השפה הרשמית היא מנדרינית, אבל רוב התושבים דוברים גם אנגלית. האנשים מקסימים ולבביים שרוצים לעזור. כל מי שמגיע מציין את טוב הלב של המקומיים. השילוט בכל מקום הוא בסינית ובאנגלית. הסמל של טאיוואן הוא הדוב השחור שגדל רק שם.

הטבע שם עוצר נשימה. קניונים הרים ויערות ונהרות ומפלים. אפשר לראות שם קופים ביערות ובדרכים. שפע המים והירוק בעיניים מהמם את התיירים הישראלים. מקדשים רבים בארכיטקטורה סינית יפהפיה נמצאים בכל מקום בערים ובמרחבים הפתוחים. בטאיוואן יש יותר מ500 סוגים של ציפורי נוי ושל פרפרים גדולים בצבעים מרהיבים.

   

לאורך השנה יש פסטיבלים צבעונים מרתקים בכל ערי טאיוואן. כדאי לקבוע את עיתוי הטיול בהתחשב באחד מהפסטיבלים. זו דרך טובה להכיר את התרבות המקומית. פסטיבל הדרקונים הידוע מתקיים בחודש יוני. הגדול מכולם זה הפסטיבל לקראת ראש השנה הסיני. השנה הבעל"ט היא שנת הכלב.

    

אחת האטרקציות התיירותיות הינה שווקי הלילה, שבהם דוכנים עם סוגי אוכל רבים, וגם דוכנים למזכרות ולפסלי עץ קטנים ואבני חן. התיירים קבעו שהאוכל בטאיוואן הכי טוב באסיה. אפשר למצוא את כל סוגי האוכל הסיני במקום קטן אחד, ולא צריך להרחיק כדי ליהנות מאוכל שונה. זו הזדמנות ללגום תה שחור מקומי. המראות והריחות מטריפים את הדעת ומגרים לטעום מכל דבר. גם שומרי כשרות יכולים ליהנות מחלק מהם. בכל השווקים יש גם דוכנים צמחוניים ובודהיסטיים של פירות וירקות טריים וחתוכים שאפשר לאכול בלי חשש. כמובן שאנחנו לא נוגעים במאכלי בשר, פירות ים, ושרצים למיניהם. גו'קים יש גם בישראל, וכאן אנחנו לא מבשלים ואוכלים אותם. חלק מהפירות והירקות שמוצעים בשוק מבושלים ואפויים, במיוחד הרבה סוגים של תירס. שליח חב"ד, הרב שלומי טביב (מבת-ים), מזהיר לא לגעת בשום דבר מטוגן. בטאיוואן משתמשים בעיקר בשומן מן החי, כי בשר החזיר ותוצריו מסובסדים שם.

הישראלים נוחתים בעיר הבירה טייפה, ומתחילים את הטיול בסיורים בעיר. מומלץ לטייל ברחובותיה על אופניים שניתן לשכור ולהחזיר בכל פינת רחוב. בעיר שפע של אתרים מעניינים ומוזיאונים. מטייפה יוצאים לטייל בערים אחרות ובהרים ובאגמים הרבים. לא כדאי לשכור מכונית, וגם אין צורך. התחבורה הציבורית יעילה וזולה ונקיה. זו ארץ קומפקטית, ונסיעה ברכבת מצפון לדרום אורכת כשעתיים בלבד. התיירים מעדיפים לרדת מהרכבת בתחנות שונות בדרך, ולהמשיך המסע באחת הרכבות הבאות. בהרים וביערות יש מסלולי הליכה ומסלולי רכיבה על אופניים שמושכים רוכבים מכל העולם. בקרבת טייפה יש מעיינות חמים טבעיים ובוץ רפואי. בחלק מהמלונות ליד מעיינות יש בחדרים גם ברז עם מים חמים טבעיים.

    

טאיוואן היא גם יצרנית אלקטרוניקה חשובה ויש בה מפעלים בינלאומיים כמו HTC  Acer ועוד. הישראלים אוהבים את החידושים האחרונים באלקטרוניקה, ויכולים למצוא שם שווקים מיוחדים לגאדג'טים ולחידושים.

טאייוואן זה לא רק אי אחד. השנה משרד התיירות רוצה שנכיר גם את האיים שמסביב לטייפה. כדאי לקחת אוניה להפלגה של שעה ליהנות מאיים עם אתרי צלילה. בטאיוואן יש גם חופים לגלישת גלים שבהם מתקיימות תחרויות בינלאומיות.

הטיול בטאיוואן יכול להיות פחות יקר מטיולים למקומות אחרים במזרח הרחוק. המזכיר הראשון של שגרירות טאיוואן בישראל, יו-פינג סו Yu-Ping Su, אומר שהמחירים מאוד נוחים בכל מה שקשור לאוכל מקומי לתחבורה וללינה. אפשר למצא מקומות לינה נקיים ונוחים ב80 שקל ללילה. יש גם ברמה גבוהה יותר. לדבריו, עלות לינה ואוכל ותחבורה בטאיוואן מגיעה לכ500 שקלים בלבד ליום. טיסות הלוך ושוב עולות החל מכ850$. בהשוואה לארצות אחרות באסיה המחירים סבירים בהחלט. יופינג מדגיש שבטאיוואן אין אנטישמיות בכלל, ואין מניעה להסתובב בחוצות עם כיפה על הראש וציציות שמבצבצות מהמכנסיים. ובכלל, טאיוואן היא המדינה השניה בעולם בשיעור הנמוך ביותר של פשיעה.

     

בטייפה חיים כאלף יהודים שקשורים ליהדות באמצעות פעילויות של בית חב"ד. רובם אנשי עסקים ממוצא אמריקאי וקנדי, וגם ישראלים שעשו רילוקיישן מטעם מקומות עבודה בישראל. ביניהם גם דיפלומטים מישראל ויהודים שעובדים בשגרירויות של אוסטרליה וארצות הברית. בימי ראשון לומדים ילדיהם יהדות ועברית בבית ספר של חב"ד, מפי מורות ישראליות שחלקן במסגרת השירות הלאומי. בבית חב"ד יש שיעור בפרשת השבוע מידי יום שישי, וגם סעודת קבלת שבת שבה משתתפים רבים מהיהודים בטייפה. לאירועים ומסיבות כמו מסיבת חנוכה או ליל הסדר מגיעים מאות יהודים. לתפילת שבת מגיעים בד"כ 30-40 יהודים, ולפעמים יש מנין גם באמצע השבוע.

פעם היה בטייפה בית כנסת בבסיס של הצבא האמריקאי. כאשר האמריקאים עזבו בשנת 1979, פינו גם את בית הכנסת שלהם. כיום מתפללים בעיקר בחדר תפילה בבית חב"ד. כאשר מגיעים קבוצות של תיירים דתיים מישראל ומאמריקה, עוברים להתפלל באולם בבית המלון המפואר "שנגרי-לה" הסמוך לבית חב"ד. "כבר היו לנו קבוצות של כמאה אנשים" אומר הרב שלומי טביב. "למענם הכשרתי את מטבח המלון, וארגנתי להם ארוחות בוקר כשרות למהדרין. הגיעו משלחות של ח"כים דתיים מישראל".

בטייפה ישנם סופרמרקטים אחדים שמוכרים גם מוצרים כשרים מארה"ב, ואפילו עופות קפואים שנשחטו בטהרה. אפשר להשיג ארוחות צהריים וערב כשרות בבית חב"ד במחיר 20-30 דולר בלבד למנה, ולפי הצורך הם שולחים גם מנות כשרות לכל בתי המלון באי.

המילה 'טאיוואן' בסינית דומה למילה 'תיאבון' בעברית. ואכן התיאורים של אנשי התיירות מטאיוואן מעוררים תיאבון וחשק לטוס לבקר שם. אני מחכה בקוצר רוח להזדמנות לטייל גם בטאיוואן, וכשאחזור אדווח על מה שיש לראות ולעשות שם.

 

הצילומים באדיבות משרד התיירות של טאיוואן

photo courtesy Taiwan Tourism Bureau

כתיבת תגובה

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
דילוג לתוכן