בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

איך לבחור ביטוח נסיעות שמתאים לנו?

כשמתכננים חופשה בחו"ל חייבים לחשוב גם על "כל מיני פורעניות המתרגשות לבוא לעולם". ביטוח נסיעות הוא חובה! אל תגידו "לי זה לא יקרה".

בשנה שעברה היו כחמישים אלף תביעות בגין ביטוח נסיעות. 15% מהתביעות היו בגלל איבוד מזוודה. 6% מהתביעות היו בגלל ביטול הנסיעה עקב בעיה בריאותית של הנוסע או קרוב משפחתו. 4% מהתביעות היו בגלל גניבת מכשיר סלולרי. שאר התביעות היו על החזר הוצאות טיפול בכאב שיניים במהלך הטיול, החזר על ביקור אצל רופא או בחדר מיון, ואחוז אחד על אשפוז בבית חולים בחו"ל.

רוב חברות הביטוח מציעות לנו לרכוש ביטוח נסיעות בקלות ובמהירות דרך האינטרנט. זה מומלץ רק לאנשים בריאים שיוצאים לטיול קצר בלי הרפתקאות ואתגרים מסוכנים. לאחרים מומלץ לטלפן לחברת הביטוח ולפרט את תוכנית הנסיעה.

ידיד שלי סובל מסוכרת ומלחץ דם גבוה, אך מצבו מאוזן בזכות תרופות שהוא נוטל בקביעות. כשטייל בארה"ב הוא לקה באירוע מוחי, והובהל לבית חולים. כששוחרר מביה"ח כעבור שבוע, הוגש לו חשבון של 80,000 דולר. הוא היה משוכנע שהוא מכוסה, והגיש את החשבון לחברת הביטוח שהסכימה לשלם רק 1,600$ ליום, ובסה"כ 11,200$ בלבד. בדיוק לפי תנאי הפוליסה. כל השאר הוא נאלץ לשלם בעצמו.

חברות הביטוח מציעות סוגים רבים של ביטוחים בטווח מחירים רחב. ההבדלים בין הפוליסות הם בגובה הכיסוי ובגובה ההשתתפות העצמית שלכם. חברות הביטוח מפרסמות בצורה בולטת שהכיסוי יכול להגיע למיליון דולר. אבל כשבודקים את האותיות הקטנות מתברר שכמעט אף פעם לא נזכה לכיסוי הזה. יום אשפוז בחו"ל עולה כ15,000 דולר ליום, אבל הביטוחים הסטנדרטיים מכסים רק כעשירית מהעלות הזו.

יש ארבעה סוגים של ביטוחי נסיעות:
חינם: חברות כרטיסי האשראי- כידוע, הגמרא במסכת בבא קמא אומרת "אסיא בחינם – חינם שוויא" (רופא בחינם שווה חינם), ותקרת הביטוחים האלה נמוכה מאוד. ביטוח כזה מתאים רק לצעירים בריאים שנוסעים עם תרמיל בלי דברים יקרים, שיוצאים לחופשה של "בטן גב" אבל לא למטפסי האוורסט. חייבים להודיע מראש לחברת האשראי על הפעלת הביטוח.
זול: חברות ביטוח- לנוסע בריא ותפרן עם כבודה רגילה מומלץ לרכוש ביטוח נסיעות בסיסי שעולה 2-3 דולר ליום.
בינוני: כאשר לוקחים לנסיעה רכוש יקר, הביטוח יכול להגיע לעשרה דולרים ליום. הקפידו להגדיר את הדברים היקרים ואת ערכם. פרטו את דגם הטלפון הסלולרי, המצלמה, המחשב הנייד, הטאבלט, ספר תורה, יצירות אומנות וכדומה.

חברות הביטוח מציעות גם כיסוי רפואי לאנשים בריאים בד"כ, שמתכננים לכלול בחופשה שלהם גם ספורט אתגרי כמו רפטינג וסנפליג וכדומה. בנוסף, יש גם פוליסות מיוחדות לביטוח תרמילאים ופוליסות לנסיעות סקי. ביטוחים כאלה עולים 15-30 דולר ליום.

יקר: ביטוח של קופות החולים- אדם החולה במחלה כרונית חשוף לסיכון של החמרה במצבו. לכן מומלץ לרכוש פוליסה עם 'הרחבה ביטוחית' שתכסה גם את הסיכונים המיוחדים שלנו. כמחצית מהתביעות המשפטיות על החזר הוצאות רפואיות בחו"ל היו כאשר מבוטחים חשבו בטעות שהפוליסה שלהם מכסה גם את מחלתם. חברות הביטוח הרגילות אינן יודעות את מצבנו הרפואי. לכן מומלץ לחולים כרוניים לקנות ביטוח נסיעות בקופת החולים שלהם. מחירי הפוליסות מתחילים מעשרה דולר ליום, ומתייקרים לפי המצב הבריאותי האישי. ביטוח של קופות החולים מומלץ גם מי שהיה חולה במחלה קשה וזכה לרפואה שלמה.

בכל פוליסה עלינו לשים לב לנקודות אלה: 1- גובה הכיסוי עבור יום אשפוז. (למשל, אשפוז בארה"ב עולה פי 4 מאשר בגיאורגיה). 2- כיסוי עבור תרופות. 3- כיסוי עבור הוצאות אמבולנס. 4- הטסה לישראל להמשך הטיפול.

וטיפ אחרון: הקליטו את שיחת הטלפון שלכם עם סוכן הביטוח! שמעתי על מקרה של אופניים יקרים שניזוקו בבטן המטוס. הנוסע פנה לחברת הביטוח ודרש פיצוי, אך נתקל בהתחמקות. חברת הביטוח הראתה שבאותיות הקטנות של הפוליסה כתוב במפורש שאין כיסוי לאופניים בבטן המטוס. הוא תבע אותם, ובבית המשפט הציג הקלטה שבה סוכן הביטוח אמר לו "הביטוח הוא מרגע שהאופניים יוצאות מישראל עד הרגע שהן חוזרות". הוא זכה במשפט רק בזכות ההקלטה.

 

כל הזכויות שמורת לאתר ותוליכנו לשלום

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן