בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

שגרירות וייטנאם ציינה את חידוש היחסים הדיפלומטיים עם ישראל

לרגל מלאת 29 שנים לכינון יחסים דיפלומטיים בין ישראל לוייטנאם ערכה אמש שגרירות וייטנאם בתל אביב טקס קבלת פנים בו השתתפו עשרות ישראלים ווייטנאמים.

הטקס נפתח בנגינות ההימנונים של ישראל ווייטנאם. השגריר החדש של וייטנאם בישראל, לי דוץ' טרונג (Ly Duc Trung), הזמין לבימה את ירון מאייר, שיחל לכהן כשגריר ישראל בהאנוי בעוד כעשרה ימים.

השגריר טרונג אמר שוייטנאם רוצה בקשרי ידידות עם ישראל, והוא מעוניין לשמוע את האורחים על רגשותיהם וחוויותיהם הקשורים לוייטנאם. השגריר הוייטנאמי ורבים מהאורחים והאורחות הוייטנאמיים לבשו גלימות וייטנאמיות מסורתיות. ירון מאייר בירך ואמר שגם הוא מצפה לאוירה של ידידות בקשרי המדינות. "אני בטוח שנוכל לעשות הרבה בשנים הבאות".

חברת הענק הוייטנאמית City Group פתחה לאחרונה משרד אינטרסים בישראל. ראש הנציגות בישראל, צחי זלצר, סיפר שהחברה הוקמה כחברת נדל"ן הגדולה בוייטנאם, ולפני כעשור התרחבה לתחומים עסקיים נוספים, ביניהם היי טק. כיון שישראל נחשבת מעצמת הייטק, החליטו להשקיע גם ביוזמות חדשניות בישראל. כעת מתמקדת סיטי גרופ במו"פ בתחומי חקלאות, ביוטק, ומדיטק.

השגריר לשעבר, יצחק אלדן, בירך את היחסים הטובים בין המדינות, וציין את ההחלטה הראשונה של ממשלת מנחם בגין ב1977 לקלוט פליטים וייטנאמים. בסוף מלחמת וייטנאם נמלטו מהדרום פליטים רבים על ספינות רעועות, ואף מדינה לא רצתה להרשות להם להיכנס בתחומה. מנחם בגין גילה רגישות אנושית, והחליט להעניק להם מקלט.

אחריו עלה לפודיום ניהם, אחד מאותם פליטים שכיום חי בישראל. הוא הודה לישראל על הצלת חייו וקליטה נהדרת של משפחתו. הוא אמר בעברית צחה שכיום שלשה מילדיו משרתים בצה"ל, שניים מהם קצינים ובת אחת התגייסה לאחרונה. "אין הבדל בין שני העמים" הוא אמר, וסיים: "הלב שלי עדיין וייטנאמי אבל שאר הגוף שלי הוא ישראלי".

איש התיירות, אהרון ליפנר, בעל חברת הקייטרינג העולמית GEM KOSHER, אמר שיש ישראלים שחושבים שללכת לוייטנאם זה כמו ללכת 50 שנה אחורה בזמן, אבל זה לא נכון. בוייטנאם יש תיירות מפותחת, עם שלל מלונות ברמה גבוהה. מלונות וייטנאמיים בדרגת 3-4 כוכבים נותנים שירות ברמה של 5 כוכבים המקובלים בישראל. הוא גילה כי הוא מנהל מו"מ עם מלונות אחדים, במטרה להפוך אחד מהם למלון כשר. לדעתו, וייטנאם תהיה אחד היעדים הראשיים של התיירות הישראלית בשנים הקרובות. זאת במיוחד לאור העובדה שהטיסות למזרח מתקצרות בגלל ההיתר של סעודיה למטוסים ישראלים לטוס מעל שטחה.

השגריר טרונג הוסיף שבימים אלה הוא מנהל מגעים עם חברת אל על להאריך את הקו שלה לבנגקוק, שימשיך עד האנוי או סייגון. אחרי שזה יבוצע הוא מתכוון להביא לישראל גם חברות תעופה וייטנאמיות שיפעילו קו סדיר לישראל.

הוזמנו לברך עוד כעשרים אנשי עסקים שמייבאים מוצרים מוייטנאם. ביניהם בלטו זוג ישראלי ווייטנאמית שהקימו ליד מושב בני ציון בשרון חווה חקלאית לגידולי ירקות ופירות וייטנאמיים. הם מייצרים ומשווקים גם מוצרי מזון וייטנאמיים. בכניסה הם הציבו דלפק עם תצוגה של מוזרי מזון וייטנאמיים שהם מייצרים בישראל ומוצרים שהם מייבאים מוייטנאם.

באולם הכניסה לטקס הוצבו מזנונים ובהם מאכלים וייטנאמיים אותנטיים, שהכינה אשת השגריר טראנג פאם (Trang Pham).

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן