נופש בחו"ל נחשב הנאה וכייף, אבל הטיסה בדרך אל החופשה עלולה להתיש אותנו, במיוחד בטיסות ארוכות לאמריקה ולמזרח הרחוק. אנחנו יושבים כמו באוטובוס צפוף בתוך "צינור" אלומיניום גדול, וסביבנו רעשים של אנשים שמדברים בקול, תינוקות בוכים בגלל הלחץ באוזניים, אנשים מסתובבים במעברים, ודיילות שמתרוצצות ללא הרף לשרת את הנוסעים. אם למרות כל זאת אנחנו מצליחים להירדם איכשהו, הדיילת תעיר אותנו לקנות מעגלת הדיוטי פרי, או להציע בוטנים או קפה. ועד שתגיע הדיילת להפריע לנו לישון, יעיר אותנו הנוסע במושב לידינו שירצה פתאום ללכת לשירותים ויבקש מאיתנו לקום כדי לתת לו לעבור.
כל ההפרעות האלה ליוצאים לטיול מקשות גם על אנשי עסקים שטסים לזמן קצר, ואמורים להגיע רעננים לפגישות עבודה לאחר הנחיתה. למענם נוצרו מחלקת עסקים והמחלקה הראשונה, בהן נוח הרבה יותר לטוס. הבעיה היא שעל מחיר כרטיס הטיסה למחלקת עסקים כבר נכתב "מוֹשָב יְקָרוֹ בַּשָמַיִם".
אם כבר נגזר עלינו לטוס לחו"ל, למה לא להפוך את הטיסה לקצת יותר נעימה? יש אנשים שמצליחים לחטוף תנומה בכל מצב ונרדמים אחרי ההמראה, ויש נוסעים שלא מצליחים לישון בטיסה. רובנו מקנאים במי שמצליחים לישון במטוס. הנה 10 טיפים להקטין את הסבל מהטיסה:
- בחירת טיסה– השתדלו להזמין טיסות לילה שנוחתות ביעד בבוקר. למשל, טיסה 001 של אל על יוצאת לניו יורק סמוך לחצות הלילה, ונוחתת בשעה 5 בבוקר זמן מקומי. מי שמצליח להירדם בטיסה, קם ליום עבודה מלא.
- להגיע עייפים לטיסה– ביממה שלפני הטיסה רצוי לישון לא יותר מ4 שעות. אם נגיע עייפים לטיסה, נרדם יותר בקלות, ונתעורר רעננים ושלווים לפני הנחיתה.
- "ערכת טיסה"- מומלץ להכין בבית תיק קטן שבתוכו נשים את מה שנצטרך במהלך הטיסה: הדרכון ושוברי המלון, עזרי שינה: כרית מתנפחת לצוואר, אטמי אוזניים, ומסכה לעיניים. ספר קריאה לטיסה, מחשבי טאבלט שהוטענו מראש בספרים או בסרטים. אני לוקח לטיסה גם צילומי מסמכים של הדף היומי לתקופה שבה אהיה בחו"ל.
כדאי להכניס לשקית גם חטיפים ופירות, כי הקינוחים בארוחות במטוסים לא משהו. באל-על מגישים שקיות קטנות עם "נשנושים", בקונטיננטל מגישים קצת בייגלע, ובלופטהנזה משהו כמו ביסלי לא מזוהה. לטיסה ארוכה רצוי להוסיף גם כדורי שינה לערכת הטיסה שלנו.
- כדורי שינה- יעזרו לנו להירדם בטיסות. כדאי לקנות תרופות ללא מרשם בשם מלטונין או תחליפיה כמו סירקדין, יוניסום וסטילנוקס. )שימו לב, הסטילנוקס משפיע 6-7 שעות, ולכן לא כדאי לבלוע אותו בטיסות קצרות לאירופה). לנוסעים חולים או מבוגרים כדאי להתייעץ לפני הטיסה עם רופא המשפחה. בבתי מרקחת באמריקה אפשר לקנות גם כדור פלא בשם אמביאן שעוזר להירדם וגם להתגבר על ג'ט לג. כדורים אלה הופכים את הטיסות הארוכות שלי לליל מנוחה וחלומות פז.
- בחירת מושב- עדיף להזמין מושב ליד החלון, כדי שהשכן לא יעיר אותנו כדי לאפשר לו לעבור כאשר הוא יקום לשירותים או לתפילה. בנוסף, ניתן להשעין את הראש על חלון ולישון טוב יותר, מאשר לנסות להירדם זקוף או להשעין את הראש על כתפי הנוסע שלידינו.
עדיף מושב בקדמת המטוס, שם רעש המנועים נמוך יותר ולכן קל יותר להירדם. אבל לא בשורות הראשונות ליד פינת העבודה של הדיילות, שמכינות ברעש את עגלות המזון והשתייה. גם לא בשורות הקרובות לדלתות השירותים, כי שם נסבול מרעשי הדחת המים, ופתיחת וסגירת הדלתות.
רבים מבקשים לשבת בשורה שליד יציאת החירום, כי שם יש רווח גדול יותר לרגליים. זה נכון לטיסות של שעות ספורות. אבל בטיסות ארוכות המושבים האלה פחות נוחים מהרגילים, בגלל שאי אפשר להשכיב את גב המושב וגם אי אפשר להרים את הידיות בין המושבים.
- ביגוד לטיסה– כדאי להגיע למטוס בבגדים קלים נוחים כמו טריינינג, כי ג'ינס הדוק או סוודר צמר מגרד יפריעו לנו לישון. ראיתי נוסעים שמגיעים למטוס בבגדי ערב, נעלי עקב, וחליפות ועניבות. אולי נצטרך את הבגדים האלה בפגישות בחו"ל, אבל למה להתלבש כך גם לטיסה? חשוב לדעת כי ביגוד רפוי ונוח מקל על זרימת הדם ועשוי לסייע במניעת "תסמונת מחלקת התיירים" של היווצרות קרישי דם ברגליים בגלל חוסר תנועה ממושך.
הביאו עוד זוג גרביים עבות, לגרוב אותן מעל הגרביים שלכם. לא נעים להסתובב במטוס כשהלכלוך ברצפת המעברים נדבק לכפות הרגליים שלנו.
- ביגוד חם– המטוסים הם סביבה צוננת, ולכן כדאי להביא גם בגדים עליונים חמים שניתן ללבוש או להוריד בהתאם לטמפרטורה בתוך המטוס. השמיכות המחולקות בטיסות לא תמיד מחממות.
- ממש לפני העליה למטוס כדאי להיכנס לשירותים בטרמינל ולרוקן את השלפוחית לפני הישיבה הממושכת. זה מצמצם גם את הצורך לקום לשירותים אח"כ במהלך הטיסה.
- מים– האוויר במטוס דליל בחמצן ויבש, ולכן עלינו להרבות בשתיית מים כדי לא להתייבש. מומלץ להביא בקבוק ריק, ולמלא אותו במי שתיה אחרי שנעבור את בקורת הדרכונים. אם נגיע לטיסה עם בקבוק מים, בבידוק הביטחוני ידרשו מאיתנו לזרוק אותו. מחיר בקבוק מים מינרליים בדיוטי פרי יקר להחריד. לכן עדיף להצטייד בבקבוק ריק למילוי לפני שער העליה למטוס.
- קפאין– לא כדאי לשתות קפה ואלכוהול לפחות חמש שעות לפני הטיסה. הקפאין מעורר, מחדד את המודעות ומשפר את יכולת הריכוז. זה יפריע לנו להירדם כשנרצה.
טיסה נעימה!
כל הזכויות שמורת לאתר ותוליכנו לשלום