לפי נתוני "עתיד"- עמותת הדיאטנים בישראל, במהלך חופשה בת 7 ימים המשקל שלנו עולה ל כ-2 ק"ג בממוצע לאדם. הגורמים העיקריים לעלייה במשקל הם: שפע האוכל במזנונים, שחלקו עתיר שומן וסוכר, אכילה מרובה ולאורך כל היום, ואי קיום פעילות ספורטיבית או פעילות אחרת.

המודעות הציבורית לתזונה בריאה ומגוונת מגיעה כעת אל רשתות בתי המלון בישראל ועולה שלב. לאחר שהתרגלנו לחדרי הכושר בבתי המלון, ומסעות ההסברה של משרד הבריאות לתזונה בריאה יותר, עכשיו מגיע השינוי גם למטבחים וחדרי האוכל בבתי המלון.

רשת ישרוטל משיקה בימים אלו את מהפכת התזונה במלונות הרשת. למהלך קדמה עבודת הכנה של למעלה משנה, אשר כללה בחירת חומרי הגלם משופרים, שינויים בתהליכי הבישול וההכנה, צמצום נוכחות של נתרן וסוכר במנות, הפסקת שימוש במונוסודיום גלוטומט וסוף להגשת נקניקיות, בורקסים וכדומה. השינוי נעשה תוך ליווי מקצועי והדרכה של תזונאית הרשת, שירה סולו, יחד עם צוות השפים. כך המזון המוגש בכל ברשת ישרוטל איכותי, בריא וטעים הרבה יותר.

.

בין השינויים שנעשו ברשת:

  • מבחר לחם כוסמין ולחם מלא בכל ארוחה
  • רטבים בהכנה עצמית ללא חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטומט
  • עוגות בוקר בחושות בהכנה עצמית ללא אבקות מאפין
  • בורקס פילו בלבד ואחת לשבוע בורקס תורכי בהכנה עצמית עם שמן קנולה או חמאה
  • מעבר משמן זית רגיל לשמן זית תו איכות ומשמן סויה לשמן קנולה
  • מעבר למיונז קנולה
  • מעבר לשימוש במיץ לימון טרי ולא משומר
  • הפסקת השימוש בשניצלון מעוצב ומעבר לייצור עצמי בלבד מנתחי חזה עוף אמיתי
  • הפסקת שימוש בנקניקיות עוף, שימוש בנקניקיות עגל למכירה בלבד בבריכות
  • הפסקת שימוש בקורנפלקס המכיל צבעי מאכל ומעבר לקורנפלקס מלא בלבד
  • הפחתת שימוש בקצפת צמחית וצבעי מאכל בקינוחים
  • שימוש בבסיס פאי ללא שומן טראנס ו- 40% קמח מלא
  • הפסקת השימוש בזיתים מושחרים צבועים

         

לחמים מקמח מלא                                     רטבים בהכנה עצמית

שלומי טחן, סמנכ"ל התפעול ברשת ישרוטל: "כחלק ממדיניות הרשת, ישרוטל משקיעה כל העת בהענקת שירות איכותי עבור אורחיה. נושא הקולינריה הוא מרכיב חשוב מאוד עבור הנופשים ואנו מאמינים שיש חשיבות רבה לספק לאורחינו אוכל איכותי ובריא יותר. השינויים שביצענו משפרים את איכות המנות, מאפשרים מגוון רחב מאוד של מאכלים ואף משפרים את איכות הטעם. אנו מקפידים על שימוש בחומרי גלם טריים, מכינים בעצמנו את הרטבים, צירי הירקות והעוף, העוגות והקינוחים, המאפים, השניצלים ועוד. אנו מצמצמים כל העת את רמות הנתרן, הסוכר והשומן. אני חייב לציין בסיפוק שהשינויים מתקבלים באופן מדהים בקרב האורחים, אשר מודים על המהלך".

 

 

כתיבת תגובה

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
דילוג לתוכן