בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

חגיגות "יום אפריקה" נערכו גם בישראל

"שגשוג כלכלי באפריקה לא יוכל להתקיים בלי שלום בין המדינות האפריקאיות". כך הכריז שגריר זמביה בישראל, מרטין מוואנמבאלה, בחגיגת "יום אפריקה" שנערכה בקבלת פנים בכפר שמריהו.

בחגיגת "יום אפריקה" השתתפו כל השגרירים בישראל ממדינות אפריקאיות ועובדי השגרירויות. בנוסף גם אורחים מהסגל הדיפלומטי ואנשי עסקים ישראלים שעובדים עם אפריקה. את מדינת ישראל ייצג שר התקשורת, איוב קרא. את קבלת הפנים ערך ארגון Organization of African Unity, הידוע בראשי התיבות OAU.

בתחילת הכנס נאם שגריר מצרים בישראל, חאזם חיירת, שמדינתו היא הנשיאה התורנית של OAU. הוא הקריא ברכה ששלח הנשיא א-סיסי "שאפריקה תהיה כל שנה יותר מאוחדת ויותר יציבה".

הנואם המרכזי היה שגריר זמביה, מרטין מוואנמבאלה, שפתח את דבריו בעברית. הוא תיאר את הצלחות הארגון OAU בצמצום העוני באפריקה וביצירת מקומות עבודה חדשים. הוא התיחס גם למשבר הפליטים האפריקאים באירופה. הוא סיפר בסיפוק שראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, ביקר באפריקה בשנה שעברה. "אנחנו מעוניינים לעבוד עם אגף מש"ב במשרד החוץ הישראלי". כידוע, מש"ב היא הסוכנות הישראלית לסיוע ושיתוף פעולה בינלאומי.

אורח הכבוד היה שר התקשורת, איוב קרא, שייצג את ממשלת ישראל, יחד עם מזכיר הממשלה צחי ברוורמן. הוא אמר ששיתוף הפעולה בין ישראל לאפריקה הוא הדוק בפרוייקטים כלכליים ובהדרכה, אך טעון שיפור בתמיכה מדינית הדדית במוסדות בינלאומיים. הוא אמר שראש ממשלת ישראל ביקר באפריקה מידי שנה בשנים האחרונות, בכל פעם במדינות אחרות. לא היה עוד ראש ממשלה בישראל שהתיחס ברצינות ובכבוד שכזה לאפריקה. "הביקורים נועדו להדק את שיתופי הפעולה" אמר השר קרא. "זו מדיניות שלנו כי אפריקה זה אזור חשוב בעולם. אני מקווה ששיתופי הפעולה יימשכו בעתיד ואף יתחזקו". הוא אמר גם שיש לנו אויב משותף של האיסלאם הקיצוני, שמכה בטרור גם באפריקה.

לאחר נאומי הנכבדים עלו השגרירים לבימה להרמת כוסית ולצילום משותף, ולאחר מכן חתכו את העוגה. האירוע היה גם תרבותי פולקלוריסטי. אורחים אפריקאים רבים הגיעו בלבוש מסורתי לבני עמם ושבטם. אפילו השגריר של רואנדה, ג'וזף רוטבנה, לבש את הבגד המסורתי של בני טוטסי, במקום את חליפתו כרגיל.

       

קבלת הפנים היתה גם אירוע קולינרי. כל מדינה אפריקאית העמידה דוכן שבו הוגשו מאכלים אתניים מקומיים. להקת זמרים השמיעה שירי עם אפריקאים, והלהיבה את הקהל שרקדו שם בשמחה. אפילו שגרירים מכובדים הסירו את חליפותיהם המכובדות, והצטרפו לרוקדים.

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן