המועצה לצרכנות תובעת את חברת ארקיע על גבייה שלא כדין של מיסי נמל מנוסעים שטסו מבריטניה לישראל, והיו בעת הטיסה מתחת לגיל 16.
מיסי הנמל נגבים מאיתנו בעת רכישת כרטיס הטיסה. מיסי נמל אלו מסתכמים לסכומים מהותיים ביותר ולעיתים אף מהווים מחצית מעלות הכרטיס. הדברים נכונים במיוחד בנוגע לאגרת ה-APD הנגבית מנוסעים היוצאים מגבולות בריטניה לישראל, ונחשבת למס הנמל הגבוה בעולם, בשיעור כ-78 לירות שטרלינג שהם בערך 100 דולר לנוסע. לפי החוק הבריטי נוסעים צעירים בגיל פחות מ16 שנה פטורים מהאגרה הדרקונית הזו.
מתברר שארקיע גבתה את האגרה גם מהנוסעים הצעירים הללו, בידיעה ברורה של הפטור ושל גיל הנוסעים.
המועצה הישראלית לצרכנות פנתה לארקיע והתריעה על הבעיה. ארקיע אמנם שינתה את הליך ההזמנה באתר האינטרנט שלה, כך שנוספה בו הודעה ובה מידע חלקי אודות הזכות לפטור למזמיני הכרטיסים, אך יחד עם זאת – ארקיע לא דאגה למנוע את הגבייה מראש או לחילופין להשיב ללקוחותיה כספים שנגבו מהם. מעבר לכך, לקוחות שפנו לארקיע בבקשה לקבל החזר, נענו כי גובה ההחזר עומד על 70$ בלבד, במקום 100$.
התביעה הוגשה באמצעות עו"ד מיכאל אדלר ועו"ד רוני אבישר-שדה.
עופר מרום, מנכ"ל המועצה הישראלית לצרכנות: "מדובר בעזות מצח. אנחנו דורשים מארקיע להשיב לכל הנוסעים ששילמו את האגרה שלא בצדק את הסכום המלא אותו שילמו, בתוספת ריבית והצמדה, ולפעול בכל המישורים כדי למנוע את הגבייה האסורה בעתיד. חברות התעופה בישראל, כמו כל חברה אחרת, חייבות להתנהל באופן חוקי והוגן מול הצרכנים. לא נשקוט עד שהעוול הזה יתוקן".
דובר ארקיע, אורלי פלג, מסרה בתגובה: "קיבלנו את התביעה, ונגיב בבית המשפט".