המטפלת הסיעודית שארמיין פרננדז מהפיליפינים קבלה תעודת הוקרה משגריר הפיליפינים בישראל. נתניאל אימפריאל, על אומץ ליבה ומהירות תגובתה שעזרו לה להציל מדריסה את מעסיקתה, קשישה ניצולת שואה.
לפי דבריו של דר' אברהם שינדלר, בנה של מיסה שינדלר בת ה95, פרננדז ואימו חצו את הרחוב במעבר חצייה כשרכב האיץ לכיוונן במהירות. פרננדז ללא כל מחשבה על עצמה, הגנה על שינדלר וסוככה עליה בגופה. הנהג הצליח לבסוף לבלום את הרכב במרחק סנטימטרים ספורים משתי הנשים, וזאת לאחר שריסק את ההליכון של שינדלר. מאוחר יותר הוא נעצר על ידי המשטרה.
דר' שינדלר יצר קשר עם השגרירות על-מנת לדווח על התקרית ולהביע את תודתו. הוא סיפר כי האינסטינקט שגרם לגברת פרננדז להגן על אימו, העלה אצלו זכרונות מרגשים מסיטואציה נוספת בה אזרחים פיליפינים הגישו לו טיפול חירום ועזרה ראשונה לאחר שהותקף על ידי המון משולהב בלוב ב1960.
השגריר אימפריאל קיבל את פניה של פרננדז בשגרירות הפיליפינים בתל-אביב, והעניק לה תעודת ההוקרה בנוכחותם של גברת שינדלר ובנה. השגריר ציין את "מפגן האומץ חסר האנוכיות של פרננדז שחרג מהגדרת תפקידה", והוסיף: "הדוגמא שנתנה העלתה את קרנם של המטפלים הפיליפינים בישראל והוסיפה לכבודם של הכל העובדים הפיליפינים באשר הם. 24,000 העובדים הפיליפינים הינם השגרירים הטובים ביותר שלנו בישראל, ואנו בני מזל שהם פה. הם ממלאים תפקיד חשוב ביותר כשהם עוזרים לישראלים לטפל בבני משפחתם המבוגרים והחלשים. מרת פרננדז הינה דוגמא מצויינת לכך שבאופן יומיומי עושים המטפלים הפיליפינים ככל שביכולתם על מנת לספק את הטיפול המסור ביותר למטופליהם" אמר השגריר.
במהלך הביקור, התרשמו בני משפחת שינדלר לשמוע כיצד סיפקה האומה הפיליפינית נמל מבטחים ליהודים שנמלטו מאירופה בשנות ה30 של המאה שעברה כתוצאה ממדיניות הדלת הפתוחה של הנשיא מנואל ל. קואזון. זאת בין היתר מאחר שמרת שינדלר הגיעה למחנות הריכוז בגרמניה בשנות ה40 לאחר שנשלחה לשם מלוב שלאחר הכיבוש האיטלקי. שיתוף הפעולה בין הפיליפינים ליהודים מונצח כיום בפארק הזיכרון בראשון לציון וממשיך לסמל את מאמצי הסיוע ההומניטריים של הפיליפינים במהלך השואה.