בג"ץ דן היום (1 ליולי) בסוגיית שיווק ביטוחי נסיעות על ידי סוכני נסיעות, והחליט להשהות את מתן ההחלטה בעתירה שהגישה התאחדות סוכני הנסיעות.
סוכני הנסיעות עתרו נגד הממונה על הביטוח במשרד האוצר, על האיסור שהטיל עליהם למכור ביטוח נסיעות, כפי שנהוג 40 שנה, וכפי שמקובל ברוב מדינות המערב.
ב"כ ההתאחדות, עו״ד אורלי נשיץ, הציגה לביהמ"ש את הניסיונות הרבים להידבר עם הממונה על שוק ההון, הביטוח והחיסכון, אשר נפלו על אוזניים ערלות ולא נענו. עוד טענה עו"ד נשיץ כי בגלל פיזור הכנסת וממשלת המעבר אסור לרגולטור באוצר לקבוע חוק במקום הכנסת.
שופטי בג"ץ, יצחק עמית, ענת ברון ודוד מינץ, אמרו בדיון כי עמדת ההתאחדות המבקשת לנהוג במתינות בתקופה זו, היא בקשה צנועה. השופטים גם הביעו תמיהה מדוע פקידי קופות חולים מורשים למכור לציבור ביטוח נסיעות לחו״ל, למרות שאינם מקבלים הכשרה של סוכני ביטוח, ולעומתם סוכני נסיעות שמקבלים הכשרה ויש להם ידע מקצועי על מסלולי הטיולים והסיכונים הגלומים בהם, אינם מורשים לעשות כן.
בתום הדיון, החליטו שופטי ביהמ"ש העליון להשהות את מועד מתן החלטתם בעתירה ואת מועד מתן החלטתם בבקשת לשכת סוכני הביטוח להצטרף להליך.
התאחדות סוכני הנסיעות הודיעה כי בתחילת כהונת הכנסת ה-22, תמשיך לקדם את הליכי החקיקה שיאפשרו למשרדי הנסיעות למכור ביטוח נסיעות לחו"ל בהתאם לחקיקה במרבית מדינות העולם, לרבות במדינות האיחוד האירופאי ובמדינות ה-OECD ולרווחת הנוסעים.