בני ברית מקימים 'פורום ישראלי-הלני' (Israel-Hellenic-Forum) של ישראלים יוונים וקפריסאים, שיעסוק גם בתיירות. מושב הפתיחה של הפורום ייתקים היום בערב בירושלים, ובשלושת הימים הבאים יתקיים כנס היסוד של הפורום החדש.
מושבי הכנס יעסקו בנושאים מגוונים: חשיבות הגוש הדמוקרטי באגן הים התיכון, כלכלה אזורית, הקונפליקט הישראלי- פלסטינאי, מדיניות הביטחון הלאומית של ישראל, מערכת היחסים בין ישראל לארה"ב, חדשנות, תיירות, סיוע הומניטרי, שינויים ביחסי ישראל עם מדינות ערב ויחסי ישראל-יוון. פגישות הפורום ופעילותו יפותחו עם המשתתפים במטרה להתגבר על דעות קדומות ומכשולים אחרים שמעיבים על יחסי שלוש הדמוקרטיות באגן הים התיכון.
את הכנס מובילים דניאל מריאשין, מנכ"ל ארגון בני ברית העולמי ויוזם משלחת המנהיגות הדו-שנתית הישראלית-יוונית-קפריסאית, וד"ר ג'ורג' טזוגופולוס, עמית מחקר בכיר במרכז בגין סאדאת למחקר אסטרטגי (בס"א) ומרצה באוניברסיטת דמוקריטוס, תראקיה. מעל ל-30 אקדמאיים, עיתונאים ואישי ציבור מיוון וקפריסין ישתתפו במפגש ההיסטורי, ביניהם שר החוץ לשעבר של קפריסין, יואניס קסולידיס; חבר הפרלמנט היווני, דמיטריס קרידיס, ושגרירת קפריסין בישראל, סלינה שמבוס.
ארגון בני ברית מקדיש מאמצים להידוק היחסים בין יהודים ליוונים, ולארגון נוכחות מקומית ביוון זה למעלה מ-100 שנה. בשש השנים האחרונות קיים הארגון שלושה כנסים בינלאומיים בישראל בהשתתפות מכוני המחקר BESA ו-JISS שעסקו בהתפתחויות האסטרטגיות באגן המזרחי של הים התיכון. בכנסים אלה השתתפו נציגים בכירים מיוון וקפריסין, כולל שר ההגנה של יוון (המפגש הבא עתיד להתקיים בוושינגטון). ארגון בני ברית גם הוביל שלוש משלחות מנהיגות ליוון, קפריסין וישראל בשיתוף ראשי התפוצה היוונית והקפריסאית בארה"ב; וקיים כנס בעיר ספרטה, שעסק ביחסי יהודים-יוונים בזמן הקדום. לפני כחודשיים בקרה בישראל משלחת ובה 13 צעירים מהתפוצה היהודית, היוונית והקפריסאית מצפון אמריקה ואנגליה, במסגרת שיתוף פעולה של הסוכנות היהודית וממשלות יוון וקפריסין.
ארגון בני ברית הוא הארגון היהודי הוותיק והמוכר ביותר בעולם. הארגון פעיל ב-58 מדינות ומטהו בוושינגטון. המרכז העולמי של בני ברית בירושלים הוקם בשנת 1980 ומשמש כזרוע מדינית של ארגון בני ברית בישראל וכנציגו הרשמי והקבוע בירושלים. המרכז העולמי מתמקד בהידוק הקשרים ישראל-תפוצות.
מנהל המרכז העולמי של בני ברית, אלן שניידר, אמר: "אנו מאמינים שהאתגרים המשותפים העומדים בפני ישראל, יוון וקפריסין מחייבים את אלו המבקשים לקדם אגן ים תיכון בטוח, שליו וסובלני – להדק את שיתוף הפעולה ביניהם ולפנות לקהלים רחבים שטרם אימצו תובנה זו".