בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

בריטיש חוגגת 85 שנות טיסה לישראל

חברת התעופה בריטיש חוגגת 85 שנים של פעילות בקו מאנגליה לישראל. לכבוד האירוע הגיעו לישראל המנכ"ל העולמי של בריטיש, אלכס קרוז, עם משלחת בכירים מהחברה. בין הבכירים גם טייס דרימליינר שדובר עברית רהוטה.

 

מימין לשמאל: הטייס הדתי אנדרו צוקר, המנכ"ל אלכס קרוז, הדיילת ליסה אלן, יעל קטן, ויורג טונסמאייר

במפגש עם עיתונאים בתל אביב אמר המנכ"ל אלכס קרוז: "מדינת ישראל מהווה ציון דרך חשוב בהיסטוריה של חברת התעופה בריטיש איירווייס, שבעוד שנתיים תציין מאה שנות פעילות. בימים אלה מציינת החברה 85 שנה להפעלת הקו לישראל. הטיסות מלונדון לישראל הופעלו לראשונה בשנת 1932 על ידי חברת "אימפיריאל איירווייס", שהפכה ל"בריטיש איירווייס". באותה טיסה היו 16 נוסעים, והדרך לארץ ישראל עם עצירות ביניים ארכה אז 72 שעות. הטיסות ההן בוצעו במטוסים ימיים שנחתו בכינרת. עם הנחיתה, הורדו הנוסעים ליבשה באמצעות סירות".

מאז עברו מים רבים בירדן ובכנרת, וכיום מטיסה בריטיש בקו תל אביב-לונדון 150,000 נוסעים בשנה, ב14 טיסות שבועיות. כל הטיסות לישראל מופעלות בתצורה "ארוכת טווח"(Longhaul) , כנהוג בטיסות הבינלאומיות הארוכות היוצאות מלונדון.

אלכס קרוז הודיע על תכנית השקעה של 4.5 מיליארד ליש"ט לשדרוג חווית הטיסה בכל המחלקות. ההשקעה תכלול רכישת 72 מטוסים חדשים ובהם איירבוס A35 ובואינג 787-10 הנחשבים למתקדמים ביותר בעולם. בנוסף, הודיעה בריטיש על חידוש 128 מטוסים בצי הקיים, כולל עיצוב מחדש של הקבינות, התקנת שקעי הטענה לטלפונים בכל מושב, וחיבור- Wi-Fi מהיר בפס רחב.

בריטיש הציגה בשנה האחרונה תוכנית לשדרוג מחלקות היוקרה ומוצרי הפרמיום. החל מהקיץ הקרוב, נוסעי מחלקת העסקים יוכלו ליהנות משירותים חדשים, הכוללים כיסוי מרופד למזרן השינה, שיונח על כל מושב בטיסות ארוכות הטווח. בנוסף, יקבלו הנוסעים כריות גדולות יותר ושמיכת פוך איכותית ומפנקת. הארוחות לנוסעי מחלקת העסקים יוגשו בסגנון מסעדת יוקרה ולא במגשים. דיילי החברה יעברו עם עגלות תצוגה ויציעו לכל נוסע לבחון בעיניו את המנות השונות, ולבחור ממגוון המנות אשר יוגשו בכלים מעוצבים כנהוג במסעדות היוקרה בעולם. גם הנוסעים במחלקת התיירות ייהנו משדרוג הארוחות בטיסות ארוכות הטווח, ויקבלו ארוחה שניה מלאה, ואפשרויות מגוונות יותר של חטיפים ונשנושים בין הארוחות.

כאמור, בעוד שנתיים תחגוג בריטיש מאה שנים להקמתה. לפני כשלושים שנה הופרטה בריטיש. בתקופה היותה חברה ממשלתית היא נקראה BOAC, (ראשי תיבות של British Overseas Airways Corporation). אחרי ההפרטה שינתה שמה לBritish Airways, ומאז שמה דגש מיוחד על שיפור השירות. לא הזדמן לי לטוס בחברת בריטיש איירווייז מאז שעברה לבעלות פרטית, אבל אני זוכר טיסות מתקופת הבעלות הממשלתית. אמרנו אז בשפת הפוליטיקלי קורקט שבריטיש "יותר טובה מאל-על", שבעברית דוגרית זה: "לא משהו!". הנוסעים התדירים שבינינו נהגו להתלוצץ ולומר שBOAC זה ראשי תיבות של… “Better On A Camel”. אבל כנראה שהדימוי הזה הוא נחלת העבר.

מדברי מנכ"ל בריטיש, אלכס קרוז, מצטיירת תמונה הפוכה של איכות השירות כיום. בתחום הדיוק בזמנים בריטיש מובילה בין כל חברות התעופה באירופה. הוא אומר כי בריטיש מתכננת להמשיך ולהוביל את המהפכה בעולם התעופה תוך שדרוג השירותים המוצעים לכל לקוחות החברה עם דגש על מחלקות היוקרה. "המטרה שלנו היא להיות הבחירה הראשונה עבור כל לקוח. כל נוסע חשוב בפני עצמו, מהנוסע במחלקת התיירים ועד לנוסע באחת ממחלקות היוקרה. מטרתנו להבטיח לכל נוסע שלנו את חווית הטיסה הטובה בעולם, ואנו נמשיך להשקיע במקומות שהכי חשובים ללקוחותינו. יש לנו תוכניות רבות לשדרוג מתמיד של חווית הלקוח בכל המחלקות".

הוא גילה כי הוא מרבה להיפגש עם נציגי חברות סטרטאפ ישראליות שמציעות לבריטיש כל מיני חידושים טכנולוגיים בתחומי בטחון מידע, שיווק אינטרנטי, מערכות בידור וידיאו, וקידום מכירות. עם שתי חברות ישראליות הוא עומד לחתום בקרוב, ועוד היד נטויה. הוא חשף גם שבריטיש מגלה ענין ברכישת הסלוטים של חברת התעופה מונארך ז"ל, שפעלה משדה התעופה גטוויק. "אבל קשה עדיין לדעת איך זה ישפיע על הקוים שלנו לתל אביב. זה יתברר רק בעוד כמה שבועות".

המנהלת המסחרית של בריטיש איירווייס בישראל, יעל קטן, אמרה כי החברה מציעה את המגוון הגדול והנוח ביותר של טיסות לכל חמשת היבשות.  "הנוסע הישראלי יכול להתרווח במושבים הנוחים של המטוסים מתל אביב ללונדון ולהמשיך משם ליותר מ-200 יעדים שונים בכל רחבי העולם”. יעל קטן הוסיפה כי בריטיש איירווייס השיקה השנה יותר מ-30 קווי טיסה בינלאומיים חדשים ישירות מנמל היתרו, כולל טיסות ישירות לניו-אורלינס, לנאשוויל, לאוקלנד, לסיישל ולעוד יעדים פופולריים".

במפגש עם העיתונאים ייצג את בריטיש גם אחד הטייסים הבכירים, אנדרו צוקר, שהוא דובר עברית רהוטה. אנדרו מטיס מטוסי דרימליינר 787 ובעבר טס גם בקו לישראל. בעונת החורף בריטיש טסים לישראל במטוסים קטנים יותר, ולפיכך הוא מגיע לכאן פחות מבעבר.

שאלתי אותו מהיכן הוא יודע עברית?

מתברר שהוא אחד משלנו. שמו העברי- אברהם צבי צוקר. הוא בוגר בני עקיבא בלונדון, שם היה בשבט "אחוה". בילדותו גרה משפחתו בישראל במשך שנה, כאשר אביו היה פרופסור בשנת שבתון בטכניון, והוא למד אז בבי"ס ממלכתי-דתי בחיפה. לפני כשלושים שנה הוא התגורר בקיבוץ שדה אליהו כמתנדב בשנת הכשרה. כיום הוא גר בלונדון, עם אשתו הרופאה וארבעת ילדיהם. בתו  סיימה בשנה שעברה לימודים באוניברסיטת בר אילן. אחד מבניו יסיים תיכון השנה, וכבר נרשם ללמוד בשנה הבאה בישיבת "ראשית" בבית שמש.

שאלתי אותו איך הוא מסתדר בטיסותיו עם כשרות ושמירת שבת? "אין שום בעיה" הוא אומר. "במחלקת המבצעים יודעים לא לשבץ אותי לטיסות בשבתות וחגי ישראל. הם גם מזמינים עבורי אוכל כשר לכל טיסה. זה נוהל שבשגרה, ואינני צריך לבקש מראש בכל פעם". לדבריו,  בבריטיש עובדים עוד כעשרים טייסים יהודים חילוניים, והנוהל הזה קיים גם לגבי המסורתיים ושומרי הכשרות שביניהם.

במזוודה שלו יש תא מיוחד לטלית ותפילין. בתוך שקית הטלית הוא מחזיק מזוזה מיוחדת, שאותה הוא מדביק על משקוף החדר בכל מלון בעולם שאליו הוא מגיע במסגרת תפקידו.

כבוד למגזר הדתי!

 

צילומים: סיון פרג' ויעקב מאור

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן