בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

מתגבר המאבק נגד סגירת שדה דב

העיר אילת עומדת להיסגר ביום שלישי הבא, במחאה על הכוונה לסגור את שדה דב בתל אביב. על כך הודיע ראש העיר, מאיר יצחק הלוי, במסיבת עיתונאים בשדה דב. "נסגור את העיר. אין יוצא ואין בא. הכבישים ייסגרו והתחבורה הציבורית תשבות, וגם משרדי העיריה יהיו סגורים באותו יום".

בשלב הבא של המאבק מתכוננים בעיריית אילת להקים אוהל מחאה בכניסה לשדה דב, ולקיים בו שביתת רעב עד לביטול הגזירה. הכלכלה של העיר אילת מבוססת על תיירות פנים, וקברניטי העיר חוששים שאם יטריחו את התירים הישראליים להגיע לנתב"ג, הם יעדיפו לטוס לחו"ל במקום לאילת.

מאיר יצחק הלוי אומר שההחלטה לסגור את שדה דב "התקבלה במחשכים". רשות מקרקעי ישראל ישבו עם מינהל התיכנון ועם בעלי הקרקע, והחליטו לבטל את שדה התעופה כדי שהנדלניסטים יוכלו לבנות בנינים ולעשות עוד כסף. "לא התיעצו איתנו. לא היה אפילו שימוע. איש לא חשב לשאול את ראש העיר אילת ואת תושביה לדעתם על סגירת השדה".

ראש העיר אילת אומר שהטיסות מרכז הארץ הן "החמצן של אילת". מדובר בנושא של פיקוח נפש ממש, כי עשרות אלפי חולים מגיעים לבתי חולים במרכז הארץ לקבל טיפולים שאינם זמינים באילת, וסגירת השדה עלולה לקרב את קיצם. במסיבת בעיתונאים דיברו גם שני אילתים חולים, אחד חולה בסרטן ואחד נכה, שהסבירו את משמעות סגירת השדה לגבי בריאותם.

בממשלה אומרים שנתב"ג ישמש חלופה להמראות לאילת ממרכז הארץ. אבל ראש העיר וכל המשתתפים האחרים אומרים שהחלופה איננה מעשית, כי התפוסה והלחץ בנתב"ג גדולים מאוד, ואין אפשרויות להציע עוד סלוטים (זמני המראה) לטיסות נוספות. נתב"ג קורס בעונת הקיץ ובתקופות החגים, אינו מסוגל להכיל עוד 800,000 נוסעים בשנה, ועוד כ90 טיסות שממריאות ונוחתות בשדה דב מידי יום. "הממשלה מעדיפה את האינטרסים של בעלי הקרקע על האינטרסים הלאומיים והחברתיים ומתעלמת מהחלופה הריאלית המאפשרת השבת הקרקעות לבעליהן והשארת המסלול במערב, להמראות ונחיתות".

למאבק של האילתים חברו עוד גורמים במרכז השלטון המקומי, ובראשם ראש המרכז וראש העיר מודיעין, חיים ביבס. גם חברי כנסת אחדים באו למסיבת העיתונאים להביע תמיכה במאבק. גם מנכ"ל התאחדות המלונאים, אמיר חייק, בא לתמוך המאבק נגד הפגיעה בתיירות לאילת.

חה"כ בצלאל סמוטריץ קרא לראש הממשלה "קח אחריות, ומנע אתר הסגירה!". הוא סיפר שלאחרונה העבירו בכנסת חוק שמקנה לשר הביטחון סמכויות לדחות את סגירת שדה דב, והוא מצפה שנתניהו ישתמש בסמכות שניתנה לו. לדבריו אין בהכרח סתירה בין המשך הפעלת השדה לבין האינטרסים של בעלי ההון הנדלניסטים, כי אפשר לבנות גם בסמוך לשדה מבלי לסגור אותו.

אחד מראשי הערים שהשתתפו במסיבת העיתונאים אף הציג צילומי הדמיה של בתים מגורים שיכולים להיבנות בצמוד למסלול ההמראה, ולאפשר לבעלי הקרקע לנצל את הנכסים שלהם בלי לסגור את השדה.

הדמיה של תוכנית חילופית. כל הבנינים בצבע לבן יכולים להיבנות ליד המסלולים

חה"כ איתן ברושי אמר שסגירת שדה דב היא "יום שחור למדינת ישראל". לדבריו, סגירת שדה דב משיקולי נדלן זה בגידה בתושבי הערבה הדרומית ואילת, פגיעה כלכלית קשה ואיום על הפריפריה הצפונית והדרומית. זו מעין הכרזה ערכית שמה שחשוב לממשלה זה פיתוח תל אביב, ואל פיתוח הנגב והגליל. חה"כ עוד פורר איים: "אם הממשלה תרצה לסגור את שדה דב – לא תהיה ממשלה!". גם חברי הכנסת מיקי לוין ואיילת נחמיאס ורבין השתתפו במסיבת העיתונאים והצטרפו לקריאה לא לסגור את השדה.

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן