במזרח הרחוק יש בתקופת הקורונה מגמה חדשה של טיסות כיף, שנקראות גם "טיסות קוביד". אלה קוי טיסה לשום מקום. הנוסעים ממריאים משדה התעופה, ונוחתים באותו שדה כעבור שעתיים או שלש. הנוסעים אינם נדרשים להציג לפני ההמראה אישור רפואי על בדיקת קורונה שלילית, ואין צורך בבידוד אחרי הנחיתה. למעשה, מדובר במעין "טיסה בשמי הארץ", אבל לא בפייפר חד מנועי אלא במטוסי איירבוס רגילים.
טיסות הקוביד הללו זוכות להצלחה מסחרית גדולה. בתקופה משבר הקורונה שבה הטיסות הרגילות מקורקעות, יש חובבי טיסה שמתקשים לוותר על החוויה והבילוי במטוס. יש ביקוש רב גם מצד משפחות של חברים במועדוני הנוסע המתמיד, שתוקף הנקודות שלהם עומד לפוג.
בין חברות התעופה שמפעילות קוים יומיים לטיסות קוביד מצאתי את EVA Air, China Airlines , Tigerair, Taiwan. חברת התעופה Starlux מפעילה 3 טיסות יומיות כאלה, במחיר 160$ לכרטיס טיסה. הכרטיסים נחטפים בתוך זמן קצר.
תהליכי הבידוק הבטחוני והצ'ק אין והבורדניג נעשים בדיוק כמו בטיסה מסחרית רגילה. מה שמשתנה זה הקולינריה. רוב החברות מציעות לנוסעי טיסות הקוביד ארוחות של המחלקה הראשונה. הבלוגר האוסטרלי, טד פיטרסון, עלה לטיסת EVA ב"יום האב" ב8 לאוגוסט, והוא מדווח שהטיסה היתה מלאה, ושחברת התעופה העלתה על המטוס שף בעל 3 כוכבי מישלן, שהכין את המנה העיקרית על הסיפון לעיני הנוסעים.
סביר להניח שגם חברת תמ"מ לקייטרינג בתעופה תשמח להשתלב באספקה לטיסות כאלה אם יופעלו גם בישראל.
האסיתים מצאו דרך להפוך את הלימון ללימונדה. כל המעורבים מרוויחים מהמגמה החדשה הזו. חברות התעופה ממשיכות להפעיל מעט טיסות, צוותי האוויר והתחזוקה אינם נשלחים לחל"ת, משפחות עם ילדים מוצאים עוד חוויה להעסיק את הילדים בחופש הגדול. רעיון זה יכול, אולי, להתאים גם לחברות התעופה הישראליות. חברת ישראייר כבר הוכיחה חשיבה מחוץ לקופסה, כאשר מנהליה החלו להפעיל טיסות חילוץ וטיסות מטען, כדי לשמור את הפעילות התעופתית לפחות באופן חלקי.