קרואטיה מאפשרת כניסה של ישראלים לתחומה החל מהיום ועד 15 ליולי כ"ב בתמוז, וזאת במגבלות ובתנאים שנובעים ממגיפת הקורונה.
משרד התיירות של קרואטיה מודיע היום שזרים שאינם תושבי קרואטיה נדרשים להציג בתחנות הגבול הזמנה מאושרת ומשולמת למלון. בנוסף, יש לדווח על הכתובת והטלפון של המקום שבו נשהה ונלון בביקורנו בקרואטיה. משרד התיירות ממליץ להודיע מראש על הגעתנו לארצם, באמצעות טופס באתר האינטרנט https://entercroatia.mup.hr/. לדבריהם, זה יכול להקל ולזרז את הביקורת בשדות התעופה ובתחנות הגבול היבשתיות, והליכי הכניסה לקרואטיה.
בהודעה של משרד התיירות אין דרישה לבדיקת קורונה כניסה למדינה, ואין חובת בידוד לישראלים. קרואטיה אינה חתומה על אמנת שנגן של 26 מדינות האיחוד האירופי, והיא קובעת לעצמה תקנות בצורה עצמאית. עם זאת, בחזרה מקוראטיה לישראל יש חובת בידוד של שבועיים לפי התקנות המקומיות.
קרואטיה נחשבת "מדינה ירוקה" ונקיה, שנפגעה רק מעט מנגיפי הקורונה. המדינה היתה בסגר מוחלט שבוטל ב4 במאי. היום רשומים בה רק 568 חולים בקורונה. מאז תחילת המגיפה אובחנו שם כ2,800 חולים, מתוכם 2,155 החלימו. רק 108 חולים נפטרו בקרואטיה מהקורונה. עד היום נבדקו שם יותר מ80,000 איש, שמהוים כ5% מהאוכלוסיה. היום, לדוגמה, לא אובחן אף נשא או חולה חדש. עד כה נבדקו בקרואטיה 20,000 איש לכל מיליון תושבים.
ההודעה של הקרואטים מעוררת שמחה ותקווה בישראל, על רקע העובדה שמדינות אחרות באירופה מונעות כניסת ישראלים. אפילו יוון נעלה השערים לאחר שהתגלו בישראל סימנים לגל שני של המגיפה. עם זאת, יש בעיה לוגיסטית עם קרואטיה מכיון שאין טיסות ישירות לזגרב או לדוברובניק. אפשר להעריך שיזמים זריזים יארגנו קבוצות תיירים ישראלים, ויפעילו טיסות צ'רטר לקרואטיה. הציבור הישראלי מגלה סימני לחץ לחזור לנפוש ולטייל בחו"ל, ומפעילי התיירות לחוצים לחזור לעבודה. קרואטיה מציעה את ההזדמנות המתאימה.
בעיר הבירה זגרב פועל בית חב"ד שמפעיל מסעדה כשרה, וגם מציעים משלוח קייטרינג כשר לכל המלונות במדינה, גם בערים רחוקות מהבירה.