כ300,000 נוסעים יעברו השנה בנמל חיפה בדרכם לחו"ל או בחזרתם. מתוכם, 130,000 נוסעים יעלו על אוניות בקרוזים שמתחילים בחיפה. כך מדווח מנהל התיירות והקרוזים בנמל חיפה, זוהר רום.
נמל חיפה הוכרז בשנה זו כנמל הבית של עשר חברות שייט בינלאומיות וחברה ישראלית (מנו ספנות). כיום עוגנות אוניות שעשועים בנמל חיפה כמעט מידי יום. ביום חמישי רואים בנמל אף שתי אוניות כאלה, ונראה שהחל מאוגוסט יהיו עגינות רבות מידי יום. בעבר, התעוררה תשומת לב ציבורית כאשר הגיעה אונית קרוזים אחת בחודש. נראה שענף הקרוזים העולמי גילה את נמל חיפה, והישראלים גילו את ענף הקרוזים.
אבל ספק אם נמל חיפה ערוך לתנועת נוסעים כה רבה. טרמינל הנוסעים המיושן והקטן אינו מסוגל לטפל ביעילות באלפי נוסעים בעת ובעונה אחת. יתירה על זאת, בחודש שעבר נסגר הטרמינל בגלל שהוכרז "מבנה מסוכן". הנהלת נמל חיפה נערכה במהירות להעביר את הליכי הצ'ק אין וביקורת הגבולות והבריאות לאוהלים גדולים שהקימה על אחד הרציפים ומגרשי החניה. אוהלי הטרמינל המאולתרים האלה שוכנים במרחק רב ממקום עגינת האוניות, והעוברים דרכם מתלוננים על תורים צפופים והליך מייגע. יש צורך לבנות בנמל חיפה טרמינל גדול ומודרני, כמו במיאמי וברצלונה.
זוהר רום אומר: ״ביטול מגבלות הקורונה לתיירים גם בענף הקרוזים, צפוי להעלות את תפוסת האוניות המגיעות לחיפה באופן דרמטי, ונזכה לראות בהמשך השנה עוד הרבה אוניות מרשימות שכאלה עוגנות בנמל. פרטים על עונת הקרוזים בחיפה, והמלצות חשובות למגיעים להפליג מחיפה ניתן למצוא בפודקאסט החדש ׳קרוז טוק׳ הזמין בכל אפליקציות הפודקסטים״
צילום: גיאודרונס