בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

הפתעה: דתיים מעדיפים חופשה אחרי הקורונה דוקא ב…תאילנד

71% מהציבור הדתי הצהירו שהם מתכוונים לטוס לטיול בתאילנד בשנה זו או בשנה הבאה. 38% מהם אמרו שיטוסו לתאילנד "בכל מצב" לאחר שיוסרו המגבלות. 33% הגבילו את נסיעתם בתנאי שמצבם הכלכלי לא יתדרדר בחודשים הקרובים ובתנאי שמצב התחלואה בתאילנד לא תחמיר.  בציבור החילוני שכבר ביקרו בתאילנד הצהירו 84% על רצונם לחזור שוב לטייל שם.

נתונים אלה התגלו בסקר של מכון "מאגר מוחות" בראשות פרופ' יצחק כ"ץ בהזמנת לשכת התיירות של תאילנד בישראל. במשרד התיירות של תאילנד נערכים לפתוח מחדש את התיירות בחודש אוקטובר או נובמבר 2020.  משרד התיירות התאילנדי ביקש מהנציגות שלהם בישראל להעריך את השפעת הקורונה על צפי תנועת התיירות, על מנת להחליט על אסטרטגיית השיווק ותקציבי הפרסום לשוק הישראלי.

לשכת התיירות של תאילנד בישראל ביצעה מספר סקרים על מנת לבחון את הלך הרוח אצל המטיילים הישראליים הפוטנציאליים, בהתמקדות על הישראלים שכבר ביקרו בתאילנד בחמש השנים האחרונות. נבדקו בנפרד פלחי שוק יהודים וערבים ודתיים, ובכל מגזר נבדקו בנפרד מטיילי משפחות ומטיילים עצמאיים בודדים. 1300 איש השתתפו בסקרים.

מבין הדתיים שהצהירו על רצונם לטוס לתאילנד עד סוף 2021, מעדיפים 47% לצאת במסגרת משפחתית, 30% לחופשה זוגית, 18% עם חברים, ורק 5% רוצים לטוס לבדם. בתשובות אלה לא התגלו הבדלים משמעותיים בין דתיים לחילוניים.

43% מהנסקרים הדתיים ציינו כי יבצעו את הטיול באופן עצמאי, מבוסס על אוכל כשר שיקנו בבתי חב"ד. 18% מעדיפים להצטרף לטיול מאורגן כשר, שבו האחריות לכשרות האוכל היא על המארגנים. 13% מעוניינים בחבילת נופש במלון כשר בחגי ישראל. זאת לאור ניסיון חיובי מאוד עם קבוצת 'שיינפלד תיירות' שבעבר שיווקו את תאילנד בכשרות מהדרין גלאט, והכשירו מטבחים במלונות יוקרה. התברר שמחירי הטיסות היקרות לבנקוק מתקזזים מול עלות הלינות הזולות במלונות תאילנד. לכן גם סיטונאי תיירות נוספים במגזר הדתי תכננו ללכת בעקבות ההצלחה הזו ולשווק את תאילנד בפסח האחרון, אך התוכניות ירדו לטימיון בגלל משבר הקורונה.

אחת השאלות בדקה הזדהות הנסקרים עם ההצהרה: "תשוקתי לצאת ולהתאוורר בתאילנד נעשתה עזה יותר". 51% מהנשאלים הכלליים השיבו בחיוב, אך מהציבור הדתי השיבו בחיוב רק כמחצית מהחילוניים.

הערת פרשנות: הסקר מציע רק אפשרויות של טיסה לתאילנד או השארות בארץ. רק תאילנד- כן או לא. הסקר משקף נכונה את המגמה של "סיר הלחץ" שיצרה הקורונה, ואת השאיפה של רבים מאיתנו "לעוף מפה כבר כדי להתאוורר בחו"ל". אבל הסקר אינו בודק היכן לנפוש בחו"ל. אילו היתה בסקר גם שאלה מסוג "לאן אתם רוצים לטוס?", אפשר להניח שחלק מהנשאלים הדתיים הרבים (71%) היו משיבים על יעדים אחרים בנוסף על תאילנד.

דב קלמן, נציג לשכת התיירות של תאילנד בישראל, מסכם את הסקר: "מידת הנאמנות של התייר הישראלי לתאילנד הינה מדהימה ועוברת כל מדד מוכר בעולם המערבי. המצב החיובי בתאילנד מצדיק את הרצון הישראלי לשוב אליה. בסה"כ היו בתאילנד כ3,000 חולי קורונה, רק 58 מהם נפטרו. בחמישים הימים האחרונים לא היו הדבקות מקומיות בתאילנד, אלא רק מספר מועט של זרים שנכנסו לתאילנד עם הווירוס, אך אותרו לפני מגע עם האוכלוסייה המקומית. הרשויות התאילנדיות זהירות מאוד בפתיחת הגבולות לתיירות בינלאומית אך אנו מצפים שבמהלך הרבעון האחרון של 2020, המצב היציב יאפשר את פתיחת הגבולות והסרת המגבלות."

כידוע, 70% מתוך 197,000 הישראלים שביקרו בתאילנד בשנת 2019 היו תיירים חוזרים. לפיכך דב קלמן מוסיף: "אם גם ישראל תדע להוריד את מספר הנדבקים עד אז, נוכל לצפות ליותר ממאה אלף תיירים ישראליים בתאילנד, אפילו אם התנועה רק תהיה מורכבת מאוהדי תאילנד ולא מנוסעים חדשים".

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן