בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

אתיופיאן שוקלת להוסיף טיסה יומית שיכולה לשנות את השוק

חברת התעופה אתיופיאן שוקלת להוסיף טיסה יומית החל מהקיץ הקרוב. על כך הודיעה מנהלת אזור ישראל באתיופיאן, הגברת ליבן ארפיין, במסיבת עיתונאים לרגל נחיתת מטוס הנושא את שם "תל אביב" לראשונה בישראל. כיום מפעילה אתיופיאן שתי טיסות יומיות מישראל, שהן 14 שבועיות.

נציג אתיופיאן בישראל, גדעון טהלר, הסביר שלטיסה הנוספת של אתיופיאן יש פוטנציאל לחולל מהפכה בתיירות הישראלית. הסלוט שלה מתוכנן להמראה מנתב"ג אחר הצהריים ונחיתה באדיס אבבה סמוך לשעה 8 בערב. כשעתיים לאחר הנחיתה מישראל, בשעה עשר בלילה, ממריאות מאדיס טיסות שונות למזרח אסיה, לסין, הונג קונג, יפן, קוריאה ועוד, שעליהן יכולים לעלות הנוסעים הישראלים. זמן ההמתנה בין טיסות הקונקשן יהיה פחות משעתיים. כך זמן הטיסה למזרח הרחוק באמצעות אתיופיאן יהיה המהיר והנוח ביותר מבין כל חברות התעופה שמציעות טיסות קונקשן.

כדי להבין את המשמעות המעשית של הקונקשן בטיסה החדשה, עלינו לבחון את תולדות הטיסות מישראל למזרח הרחוק. עד לפני כעשרים שנה כדי לטוס מזרחה היינו חייבים לטוס תחילה מערבה לאירופה, בכיוון הפוך ליעד שלנו. שם בפרנקפורט או בפריז לקחנו טיסה אחרת לחזור בכיוון מזרחה. זה היה נתיב ארוך מאוד ויקר מאוד. השלב הבא החל לפני כעשר שנים כאשר חברת התעופה טורקיש קיצרה לנו את הדרך, אבל עדיין היינו צריכים לטוס תחילה לכיוון ההפוך לאיסטנבול. כך טסים כיום רוב הישראלים שאינם רוצים לשלם תעריפים יקרים על טיסות ישירות לסין ולמזרח.

שלב נוסף היה טיסה עם ג'ורדניאן מנתב"ג לעמאן, ושם להחליף מטוס להמשך הטיסה אל היעד הסופי. כך טסים רק בכיוון מזרח. עדיין היתה בעיה בהמתנה ממושכת בעמאן בסביבה מוסלמית עוינת, ובנוסף, לישראלים רבים בעלי סיווג בטחוני מיוחד אסור לטוס בחברת תעופה ערבית מעל מדינות ערביות.

מה שמציעים לנו כעת באתיופיאן זה שלב חדש באבולוציה של התיירות הישראלית. לטוס רק בכיוון מזרח ודרום לאדיס אבבה, ומשם להמשיך מזרחה ליעד הסופי שלנו. לא עוד קטעים של טיסה בכיוון ההפוך מהיעד.

"המעבר באדיס אבבה הוא קל ומהיר וידידותי, הרבה יותר נעים ונוח מהמעברים באיסטנבול או במוסקבה" אומרת ליבן ארפיין. הגברת ארפיין מוסיפה שמחיר הטיסות באתיופיאן מישראל לשנחאי, לטוקיו ולהודו ולשאר היעדים במזרח יהיו זולים מהמחירים המקובלים כיום. אתיופיאן יודעת להיות זולה לא רק מחברות כמו אל-על וקתאי, אלא זולה יותר גם מחברה כמו טורקיש.

במסיבת העיתונאים הוצגה מצגת פאוור פוינט מרשימה על חברת התעופה אתיופיאן. לחברה יש צי של 121 מטוסים (פי 3 מאל על), והיא טסה ל125 יעדים ברחבי העולם (יותר מפי 2 מאל על). 62 מהם יעדים ביבשת אפריקה, שעושים אותה "שער הכניסה" הראשי לכל מדינות אפריקה. בשנה האחרונה היא הובילה 11 מיליון נוסעים. היא חברה בברית סטאר אליאנס. היא חברת הקרגו הגדולה ביותר באפריקה עם 58 יעדים בעולם. בבעלותה 6 האנגרים שנותנים שירותי תחזוקה לא רק למטוסי אתיופיאן, אלא גם לחברות תעופה אחרות. יש לאתיופיאן גם מפעל קייטרינג למזון מטוסים, שמייצר 100,000 מנות ביום. גם מנות אוכל כשר. חברת אתיופיאן זכתה בפרסים יוקרתיים בתחום התעופה.

חברת טל-תעופה בבעלות גדעון טהלר מייצגת את אתיופיאן איירליינס זה 3 שנים. "אנחנו לא מקבלים בישראל את ההערכה הראויה" אומר גדעון טהלר, "ואנחנו מתלבטים איך להגיע לתודעת הציבור". רוב הישראלים רואים באתיופיאן עוד חברת תעופה לאומית שטסה רק לאתיופיה, כמו שאל על טסה רק לישראל. אבל לדברי מר טהלר, האמת היא שאתיופיאן היא חברת תעופה גלובלית כמו טורקיש ולופטהנזה שטסות לכל העולם, עם HUB שבו מחליפים טיסות המשך אל היעדים השונים. המעבר בשדה התעופה באדיס אבבה נוח יותר מהמעבר בשדות תעופה ענקיים כמו איסטנבול או פרנקפורט, והמקומיים נעימים יותר בהשוואה לפקידי הגירה עוינים באוקראינה ובמוסקבה.

חברת אתיופיאן מציע "סוכריה" לנוסעים בטיסת המשך שצריכים להמתין יותר מ6 שעות בין הטיסות. לוקחים אותם לטיול וסיור מודרך בעיר על חשבון החברה. סיור כזה עולה כמאה דולר למי שמזמין באופן עצמאי.

מנהל המכירות של טל תעופה, שוקי פישלר, ממחיש את הכדאיות להעדיף לטוס עם אתיופיאן בדוגמה של השוואת עלות כרטיס טיסה מת"א ליוהנסבורג, שעולה באתיופיאן 440$, לעומת כ700$ באל על. כך יהיה, לדבריו, גם ביעדים למזרח אסיה. יתירה מזו, אל על טסה ליוהנסבורג 3 פעמים בשבוע, ואילו אתיופיאן טסה לשם 14 טיסות שבועיות, ועוד טיסות לקייפטאון וערים אחרות בדרום אפריקה שאל על אינה מגיעה אליהם.

גדעון טהלר מוסיף: "אתיופיה היא המדינה הכי ידידותית לישראל. האנשים מסבירי פנים לישראלים, ואפילו הנוצרים האתיופים עונדים לצווארם מגן דוד. יש באתיופיה הרבה אתרי מורשת יהודית שיכולים לעורר ענין וגאווה אצל כל ישראלי". מעניין! לא שמענו על זה ולא קראנו כתבות מסע בעיתונים, אולי בגלל שמשרד התיירות האתיופי אינו משווק בישראל אתרים שכאלה.

גדעון טהלר סיים את נאומו בנימה ספרותית לירית כשאמר: "חברת אתיופיאן איירליינס היא כמו מלכת שבא שבאה מאתיופיה לישראל בתקופת התנ"ך- יפהפיה ואהובה, אבל גם ביישנית".

 

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן