איזיג'ט הפסיקה להפעיל טיסות בכל רחבי אירופה והעולם בגלל המגבלות הממשלתיות במדינות רבות.
בימים האחרונים הפעילה איזיג'ט טיסות חילוץ במטרה להחזיר נוסעים לבתיהם. טיסות החילוץ האחרונות הופעלו אתמול ביום ראשון 29 במרץ. החברה הפעילה למעלה מ- 650 טיסות חילוץ והשיבה הביתה למעלה מ- 45,000 לקוחות. איזיג'ט מצהירים שימשיכו לעבוד עם גופים ממשלתיים להפעלת טיסות חילוץ נוספות.
בשלב זה אין וודאות לגבי מועד שבו ניתן יהיה להפעיל טיסות מסחריות מחדש. מאיזיג'ט נמסר: "אנו נקיים הערכות מצב רצופות בהתבסס על תקנות וביקושים ונעדכן את השוק בהתאם. אנו ממשיכים לנקוט בכל פעולה המאפשרת הסרת עלויות והוצאות שאינן קריטיות בכל הרמות, על מנת למתן את השפעת משבר הקורונה. איזיג'ט שומרת על מאזן חזק, ללא צורך במימון חובות בתוקף עד לשנת 2022. אנו נמצאים בשיחות מתמשכות עם גורמים אשר מכירים בחוזק המאזן והמודל העסקי שלנו, על מנת להבטיח נזילות פיננסית.
יוהאן לונדגרן, מנכ"ל איזיג'ט, אמר: "אני גאה מאוד בעובדי החברה, שנתנו את המיטב שביכולתם בזמן כה מאתגר, ובהם אנשי צוות רבים שהתנדבו להפעיל טיסות הצלה בכדי להחזיר את לקוחותינו הביתה. אנו פועלים ללא לאות כדי להבטיח שאיזי ג'ט תמשיך להיות בעמדה טובה כדי להתגבר על משבר הקורונה".
עד כאן הודעת דוברת איזיג'ט בישראל, אור אלוני.
עם זאת ראוי לציין לידיעת הקוראים כי כל האנליסטים העולמיים בתחום התעופה מעריכים שרוב חברות הלואוקוסט יקרסו במהלך משבר הקורונה. בתקופת שיתוק התעופה עקב הקורונה, אין הכנסות לחברות התעופה, אך הוצאות רבות נמשכות על משכורות, תחזוקה, ומימון ליסיניג למטוסים והחזר חובות לרכישת מטוסים. אנליסטים שבדקו את חובות חברות התעופה השונות הגיעו למסקנה שכולן יפשטו רגל, אם לא יקבלו סיוע ממשלתי או בנקאי. כנראה שבתום המשבר או במהלכו ממשלות רבות יתמכו בחברות תעופה לאומיות שלהן, אך לחברות הלואוקוסט אין "אבא". רבות מהן צפויות לקרוס.
למצב זה יהיו השלכות גם על מחירי כרטיסי הטיסה שימריאו לגבהים שהכרנו לפני כניסת לואוקוסט לענף התעופה. התוצאה תהיה ירידה משמעותי בהיקף הנוסעים והתנועה האוירית, במיוחד בקרב בני הדור הצעיר שנהגו להרבות לטוס עד למשבר הנוכחי