בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

טיסה 502 של RwandaAir עושה היסטוריה

שגרירות רואנדה בישראל ערכה מסיבת קוקטייל לקבלת פנים לכבוד חנוכת קו הטיסות הישירות בין ישראל לרואנדה. אתמול הגיעה לישראל הטיסה הראשונה מקיגאלי, בירת רואנדה. הטיסה הישירה ארכה כשש שעות, לעומת כעשר שעות טיסה מנתב"ג לקיגאלי עם קונקשן באיסטנבול. בטיסה זו הגיעו ארצה גם שגריר ישראל ברואנדה, רון אדם, ומנכ"לית איר רואנדה, איבון מאנזי מאקולו, YVONNE MANZI MAKOLO .

"היום אנחנו עושים היסטוריה" אמרה הגברת איבון מאקולו בטקס קבלת הפנים. היא הציגה את חברת רואנדה איר, וציינה בגאווה שיש להם צי המטוסים הצעיר ביותר באפריקה. הקו לישראל הוא היעד ה29 של החברה, ועד הקיץ יוסיפו עוד 3 יעדים באפריקה, ועוד קו ישיר לניו יורק. היא הודתה לכל מי שטיפלו בפתיחת הקו.

מנכ"לית רואנדה איר עם נציג החברה בישראל, בועז וקסמן

שגריר ישראל ברואנדה, רון אדם, שהגיע ארצה במיוחד לכבוד האירוע, בירך את החברה ואמר כי הקו יחזק את הקשרים הדיפלומטים והכלכליים בין שתי המדינות. לדבריו, יש קהילה קטנה של ישראלים בקיגאלי. הם עובדים ומנהלים בכ20 חברות ישראליות בתחומי חקלאות, תעשיה, ומים, כמו חברות נטפים ומוטורולה. ברואנדה נמצאת החווה החקלאית הגדולה ביותר בעולם, שהוקמה ע"י מש"ב במשרד החוץ הישראלי, והיא מנוהלת על ידי ישראלים.

בשיחה פרטית ציין השגריר אדם כי לאחרונה הוא סייע לפתיחת בית חבד בקיגאלי למען הקהילה הישראלית הקטנה. כנראה זה משקף ציפיות לתנועה של תיירים ישראלים רבים לרואנדה.

חתן השמחה היה שגריר רואנדה בישראל, ג'וזף רוטאבנה. הבאת רואנדה איר לישראל היא פרויקט הדגל בעבודתו כשגריר, והוא השקיע בזה הרבה מאמצים ב3 השנים האחרונות. שיא הפרויקט היה אתמול בטיסת הבכורה. בנאום הברכה שלו הוא בירך את נשיא רואנדה, פול קגאמה, שסייע לפתיחת הקו, ואת שאר העושים במלאכה בקיגאלי ובתל אביב.

פתיחת הקו היתה כרוכה בקשיים לא מעטים. היתה להם בעיה להשיג סלוט ראוי. בסוף התקבל הסלוט למשבצת בשעה קרובה לחצות הלילה. זה זמן פחות נוח לנוסעים ולתיירים, אבל בסוף נהפך לטובה, כי הוא מאפשר לחברת התעופה לנצל ולהפעיל את מטוסיה בקו הזה, בשעות לילה שבהן סגורים לנחיתה שדות תעופה רבים באפריקה ובאירופה. בעיה נוספת נוצרה כאשר משרד התיירות הישראלי דחה את הבקשה למענק לחברת התעופה רואנדה איר, בעוד חברות תעופה אחרות נהנות מהסבסוד של משרד התיירות להבאת עוד תיירים לישראל.

השגריר רוטאבנה מעריך שמטוסי החברה בקו הזה יהיו מלאים בעיקר בתיירים צליינים. לדבריו, רואנדה נחשבת "שווייץ של אפריקה". רחובותיה נקיים ומודרניים יותר משכנותיה, הכלכלה משגשגת, וגם ההכנסה לנפש ברואנדה גדולה מהמקובל באפריקה. רוב אזרחי רואנדה הם נוצרים מאמינים, וארץ הקודש הוא יעד מאוד מבוקש מבחינתם. לרבים מאוד מהם יש גם אמצעים כספיים לממן נסיעה כזו. הטיסות הישירות יגבירו את תנועת התיירים הצליינים.

קו הטיסה החדש יוצר הזדמנויות גם לתיירים ישראלים. ברואנדה יש פארקים רבים לטיולי סאפארי. אחד האתרים שמייחד את רואנדה זה מורדות ההר שבו חיים בטבע הגורילות האחרונות בעולם. ההר הזה מבוקש מאוד על ידי תיירים שמכירים את עבודתה של  הזואולוגית האמריקאית דיאן פוסי, שחייתה שנים אחדות במחיצת הגורילות וחקרה ותיעדה אותם.

בטקס קבלת הפנים נשא דברים גם בועז וקסמן נציג (GSA) חברת התעופה רואנדה איר בישראל. הוא הציג את הסלוגן של רואנדה איר "החלום של אפריקה" והתחייב לקיים אותו גם בישראל. מר וקסמן אמר שהרבה אנשי עסקים ישראלים מצפים לקו הזה. לדבריו, הקו ישרת לא רק את הישראלים שפועלים ברואנדה, אלא גם חברות ישראליות רבות שפעילות בניגריה ובמדינות אחרות במרכז אפריקה. נמל התעופה של קיגאלי הוא שדה HUB, שממנו יש טיסות המשך נוחות לכל מקום חשוב ברחבי אפריקה. "אנחנו נעשה את המקסימום עם סוכני הנסיעות כדי שהקו יצליח מבחינה מסחרית" סיכם מר וקסמן. כנראה הוא יודע על מה הוא מדבר, כי מר וקסמן ובנו, יוני, מנהלים גם את חברת "אופיר טורס", מסוכנויות הנסיעות הגדולות ביותר בישראל.

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן