בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

הפורום הישראלי-הלני החל לפעול

כנס היסוד של פורום ישראלי-הלני נפתח אמש בירושלים באירוע חגיגי בהשתתפות שר החוץ לשעבר של קפריסין, יואניס קסולידיס; מנכ"ל ארגון בני ברית העולמי, דניאל מריאשין, חבר הפרלמנט היווני, פרופ' דמיטריס קרידיס, שגרירת קפריסין בישראל, סלינה שמבוס ואישים נוספים. הפורום הוא יוזמה של המרכז העולמי של ארגון בני ברית.

את הכנס מובילים דניאל מריאשין, מנכ"ל ארגון בני ברית העולמי ויוזם משלחת המנהיגות הדו-שנתית הישראלית-יוונית-קפריסאית, וד"ר ג'ורג' טזוגופולוס, עמית מחקר בכיר במרכז בגין סאדאת למחקר אסטרטגי (בסא"א) ומרצה באוניברסיטת דמוקריטוס, תראקיה.

מעל ל-30 אקדמאיים, עיתונאים ואישי ציבור מיוון, ישראל וקפריסין משתתפים במפגש ההיסטורי שמתקיים גם היום ומחר. מושבי הכנס עוסקים בנושאים כמו חשיבות הגוש הדמוקרטי באגן הים התיכון, כלכלה אזורית, הקונפליקט הישראלי-פלשתיני, מדיניות הביטחון הלאומית של ישראל, מערכת היחסים בין ישראל לארה"ב, חדשנות, תיירות, סיוע הומניטרי, שינויים  ביחסי ישראל עם מדינות ערב ויחסי ישראל-יוון.

מנהל המרכז העולמי של בני ברית ברושלים, אלן שניידר, הינחה את כנס הפתיחה ואמר: "אנו מאמינים שהאתגרים המשותפים העומדים בפני ישראל, יוון וקפריסין מחייבים את אלו המבקשים לקדם אגן ים תיכון בטוח, שלו וסובלני – להדק את שיתוף הפעולה ביניהם ולפנות לקהלים רחבים שטרם אימצו תובנה זו".

מר דניאל מריאשין, נשיא עולמי של בני ברית, ציין כי ארגון בני ברית מקדיש מאמצים משמעותיים לאורך השנים להידוק היחסים בין יהודים ליוונים. לארגון נוכחות מקומית ביוון זה למעלה מ-100 שנה. הוא אמר שבשש השנים האחרונות קיים הארגון שלושה כנסים בינלאומיים בישראל בהשתתפות מכוני המחקר BESA ו-JISS שעסקו בהתפתחויות האסטרטגיות באגן המזרחי של הים התיכון. בנוסף, ארגון בני ברית גם הוביל שלוש משלחות מנהיגות ליוון, קפריסין וישראל בשיתוף ראשי התפוצה היוונית והקפריסאית בארה"ב; וקיים כנס בעיר ספרטה, שעסק ביחסי יהודים-יוונים בזמן הקדום. לפני כחודשיים בקרה בישראל משלחת ובה 13 צעירים מהתפוצה היהודית, היוונית והקפריסאית מצפון אמריקה ואנגליה, במסגרת שיתוף פעולה של הסוכנות היהודית וממשלות יוון וקפריסין.

הרב הראשי באתונה, גבריאל ניגרין, ברך את באי הכנס. בנאומו ציטט משנה ממסכת מגילה (א/ח) שבה כתוב שתפילין ומזוזות נכתבים בעברית וביוונית, ולא בשום שפה אחרת. "המשנה הזו מוכיחה שהיה שיתוף בין העם היהודי והעם היווני, וגם בדורנו עלינו לפעול בשיתופי פעולה".

שגרירת קפריסין בישראל, סלינה שאמבוס, הציגה 15 שותפויות אסטרטגיות, והוסיפה שהידוק הקשרים בין ישראל לקפריסין ויוון מרגש אותה. זאת בגלל שאימהּ היא ילידת העיר היוונית זקינטוס, שהיתה המקום היחיד ביוון שתושביו מנעו את גירוש היהודים למחנות ההשמדה הגרמנים.

הנואם המרכזי היה שר החוץ לשעבר של קפריסין ( שהיה גם מועמד לנשיאות). הוא הסביר בפירוט את הקונפליקטים הבטחוניים באזורנו מבחינת היוונים ומבחינת האירופאים. "חלק מהמדינות במצב כאוטי, כמו סוריה, לוב, עיראק ותימן. הם מייצרים סיכונים בטחוניים לכל מדינות האזור, וגם לקפריסיו ויוון. "אנחנו 3 המדינות הדמוקרטיות היחידות באגן המזרח התיכון, ויש לנו ערכים דמוקרטיים משותפים וגם סיכונים משותפים". הוא הציע שלשה כיווני פעולה לפורום הישראלי הלני: א. הסכמים טרילטרליים בין המדינות המיוצגות בכנס. ב. סיוע להסכמים מולטיטרליים בין ישראל לבין מדינות ערביות מתונות. ג. לפעול בתוך מדינות האיחוד האירופי כדי ליצור יותר הבנה לבעיות האזור, ולגרום לאיחוד האירופי להנהיג מדיניות אגרסיבית יותר.

מטרת הפורום, מיסודו של המרכז העולמי של בני ברית, הוא לשמש פלטפורמה לשיח ופעולה של ישראלים, יוונים וקפריסאים – אקדמאים עיתונאים ואישי ציבור – שהביעו תמיכה במערכת היחסים המתהווה בשנים האחרונות בין שלוש המדינות. פגישות הפורום ופעילותו נועדו להתגבר על דעות קדומות ומכשולים אחרים שמעיבים על יחסי שלוש הדמוקרטיות באגן הים התיכון. היום מתקיימים מושבים בנושאי כלכלה, בטחון, בעלות על שדות גז, והסוגיה הפלסטינית.

ארגון בני ברית הוא הארגון היהודי הוותיק והמוכר ביותר בעולם. הארגון פעיל ב-58 מדינות ומטהו בוושינגטון. המרכז העולמי של בני ברית בירושלים הוקם בשנת 1980 ומשמש כזרוע מדינית של ארגון בני ברית בישראל וכנציגו הרשמי והקבוע בירושלים. המרכז העולמי מתמקד בהידוק הקשרים ישראל-תפוצות.

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן