במהלך החופש הגדול מופעלת תוכנית "קיץ של גיבורים" במוזיאון ידידי ישראל במרכז ירושלים. סיור במוזיאון מעניק חוויה מיוחדת באמצעות טכנולוגיות מדהימות של תלת מימד ומסכי מגע ומערכות אור קוליות, שמפגישים את המבקרים עם דמויות וגיבורים מההיסטוריה של עם ישראל. זה מוזיאון דיגיטלי ואינטראקטבי שמעניק לנו חוויה ויזואלית ורגשית, ומוביל אותנו במסע היסטורי, דרך 7 מיצגי מולטימדיה אור קוליים מתקדמים המשלבים עיצוב ואפקטים שלא נראו קודם בארץ.

מוזיאון ידידי ישראל הוא מרכז היסטורי חווייתי בנושא ציונות, הנותן במה לסיפורי הגבורה והחסד של נוצרים אוהבי ישראל, שאימצו את האמירה התנכית "הנני", ופעלו למען שיבת העם היהודי לארצו המיועדת בציון, ושגשוגו.

בתחילת המסע עוצרים בעמדות שבהן מצלמים כל מבקר, וצילומים שלנו משולבים במיצגים בהמשך המסלול.

המסע נפתח בחדר שעל רצפתו העתק של מפת העולם מהמאה ה16, כשבמרכזה ירושלים. באולם הבא יש מפת תבליט של ארץ ישראל על הרצפה צמוד לקיר. על כל הקיר ממול מוקרן סרטון שמתחיל באברהם אבינו וההבטחה בברית בין הבתרים, וממשיך את ההיסטוריה היהודית בא"י בתקופת הכיבוש בימי יהושע בן נון, ממלכות דוד ושלמה, תקופת בתי המקדש הראשון והשני וחורבנם. קטעים מהסרטון שבקיר פולשים אל התבליט ומאירים מקומות ונתיבי מסע בא"י.

משם עוברים אל "מעלית הזמן" שמתארת עוד אירועים בתולדות עמנו. באולם "החולמים" מוצגים הכומר ג'ורג' בוש שצאצאיו היו נשיאי ארה"ב, ובתחילת המאה הקודמת הוא היה פרופסור לעברית באוניברסיטת ניו יורק, שהאמין בהבטחה האלוקית לשיבת ציון. בנוסף, מוצגים שם גם ז'אן אנרי דינן השווייצרי שייסד את הצלב האדום, ופעל למען שיבת העם היהודי לארצו. כמוהו גם משפחת טון בון מהולנד וויליאם בלקסטון משיקגו.

יצויין שברוב אולמות המוזיאון התאורה עמומה וחלקם אף חשוכים לגמרי, דבר שמוסיף דרמטיות ונופך של חרדת קודש.

משם עוברים אל אולם "בעלי החזון" שם מוצגים על הקיר מסכי מגע עם דמויות של כתריסר מדינאים וגיבורי צבא, רובם לא יהודים (חוץ מהרצל), שהיה להם חלק משמעותי בהגשמת החזון של שיבת ציון. אנו רואים שם את וינסטון צ'רצ'יל, המלכה ויקטוריה, הלורד בלפור, נשיא ארה"ב וודרו וילסון, וולטר קליי, ואחרים. כאשר נוגעים בראש אחד הדמויות האלה, הדמות כולה נעה קצת, ולצידה מופיעים שמו ותיבה שבה כתוב הסברים על הפעילות הציונית של כל אחד מהם. הילדים נהנו מאוד מהפעילות באולם הזה, ולא רצו לעזוב עד שנגעו ובדקו כל אחת מהדמויות.

התחנה הבאה במסע היא אולם הגיבורים שבו פוגשים דמויות של נוצרים אמיצי לב שסיכנו חייהם כדי להציל חיי יהודים בתקופת השואה, כמו שינדלר וראול ולנברג ואחרים. בנוסף, גם אנשי צבא כמו ג'ון פיטרסון הבריטי שהקים את הגדודים העבריים במלחמת העולם הראשונה יחד עם זאב ז'בוטינסקי, אורד וינגייט, הגנרל הצרפתי מארי פייר קינג, ואף הנשיא טרומן שהחליט בניגוד ליועציו להצביע באו"ם על הקמת מדינת ישראל. כאשר עומדים מול כל אחד מהם, הוא מספר במשך כחצי דקה מה הוא עשה למען הקמת המדינה. על הקיר באולם הבא יש תבליט של מפת העולם. שומעים שם את תהליך ההצבעה באו"ם בכ"ט בנובמבר 1947, וכאשר נשמע נציג מדינה מכריז "Yes", מדינתו מוארת באור כחול. החדר החשוך הולך ונהיה מואר יותר ויותר, עד שרוב העולם צבע בכחול בוהק.

באולם האחרון מוקרן סרטון סיכום עם רוב האנשים שהוצגו, ובניהם משולבים גם צילומים של המבקרים שצולמו בשלב הראשון בכניסתם למוזיאון. הילדים מתרגשו מאוד לראות עצמם.

החידוש הנוכחי של המוזיאון הוא תוכנית "קיץ של גיבורים". לאחר הצפייה במיצגים השונים במוזיאון, מוזמנים הילדים להיכנס למתחם היצירה כדי להכין לעצמם את התחפושת המושלמת לגיבור: גלימה ומסיכה מותאמת אישית. שם הם מקבלים גם מגנט שעליו תמונתם האישית שצולמה בכניסה.

הלכתי לבקר במוזיאון ידידי ישראל כדי לשעשע את הילדים בחופש, אבל גם אני מצאתי עצמי מרותק למיצגים המעניינים גם מבוגרים. זו היתה חוויה חינוכית מרתקת שמעשירה את הידע של הילדים בהיבט נוסף של תולדות עם ישראל. חשיבותו גדולה במיוחד בתקופה זו שהתקשורת מראה עליה באנטישמיות מצד גופים בינלאומיים כמו BDS וכמו ארגוני שמאל יהודיים רפורמים. הלקח שהילדים שלי לקחו מהביקור במוזיאון הוא שהתקשורת מייצגת רק שוליים קיצוניים, אבל לא אלמן ישראל ועדיין יש תקווה בזכות רוב דומם של אוהבי ישראל בעולם הנוצרי.

מוזיאון ידידי ישראל נפתח לפני 6 שנים ביוזמת היה ד"ר מייק אוונס, עיתונאי וסופר אמריקאי ציוני מחשובי האוונגליסטים באמריקה. למעשה, הוא יהודי שנולד לאם יהודיה, אך גדל כנוצרי כמו אביו. המסר שהמוזיאון מצליח להעביר שגם לנוצרים יש חלק בהקמת מדינת היהודים.

כתובת המוזיאון: יוסף ריבלין 20 ירושלים. פתוח בימי א'-ה': 10:00-18:00

הכניסה למוזיאון בהזמנה מראש, והסיור הינו בהדרכה בלבד.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
דילוג לתוכן