לקראת חמישים שנה לאיחוד ירושלים בחרו בארגון מורי הדרך להתמקד במורכבות ההסברה הישראלית לנוכח המציאות המורכבת. את הכנס פתח אמיר הלוי מנכ"ל משרד התיירות שציין בדבריו את נחיצותם וחשיבותם של מורי הדרך ואת שת"פ עם המשרד. אמיר הלוי שיבח את מורי הדרך על הציונים הגבוהים להם הם זוכים בסקרי שביעות רצון מהתיירים.
במוקד הכנס נערך פאנל חברי הכנסת בנושא: "מורכבת ההסברה הישראלית לתייר" בהשתתפות חברי הכנסת : נורית קורן (ליכוד), נחמן שי (עבודה), מוסי רז (מר"ץ) ועודד פורר (ישראל ביתנו).
כשהתבקשו חברי הכנסת להחליף מקצוע ולהיות מורי דרך ולבחור 3 אתרים מרכזיים שמייצגים את ישראל. תשובות חברי הכנסת היו מגוונות: ח"כ נחמן שי תל אביב, מצדה והגליל, ח"כ עודד פורר: העיר העתיקה וים המלח, ח"כ נורית קורן: ירושלים, טבריה ומעבר רפיח, ח"כ מוסי רז בית לחם, הר ציון ויד ושם.
כל חברי הכנסת הביעו תמיכה בחשיבות מקצוע מורי הדרך וציינו כי על המדינה להיות אחראית על רשיון מורי הדרך, לאכוף ולפקח.
בני כפיר יו"ר ארגון מורי הדרך ציין כי תפקיד מורה הדרך הינו קריטי וחיוני לא רק בהדרכה להכרת המסלול והשטח באופן פיזי אלא בעיקר על מנת ללמד את סיפורי המקום, להנחיל את ההיסטוריה ואת העובדות המקיימות אותו. מדינה החפצה בעתיד לא יכולה להפקיר את הנחלת עברה ללא רגולציה ופיקוח "