בתקנות הסגר נקבע שרשאי לטוס לחו"ל רק מי שרכש כרטיס טיסה לפני כניסת הסגר לתוקפו. נוסעים שהגיעו לנתב"ג עם כרטיס שנרכש אח"כ לא הורשו לעלות למטוס. בנוסף, נוסעים פוטנציאליים רבים הפסיקו לקנות כרטיסי טיסה בגלל האיסור החדש. לכן חברת התעופה ישראייר פהתה היום לבג"ץבדרישה להמשיך הרשות לטוס למדינות ירוקות.
הנימוקים המופיעים בעתירה: ראשית, התקנות החדשות סותרות חוק יסוד כבוד האדם וחירותו.
שנית, ההגבלות החדשות חורגות מחוק הקורונה שקובע שהממשלה יכולה להתקין תקנות המגבילות שהייה במרחב הציבורי ״אם שוכנעה כי הדבר דרוש לשם מניעת הדבקה בנגיף הקורונה בקרב הציבור וצמצום התפשטותו, צמצום היקף התחלואה או הגנה על אוכלוסיות בסיכון, והכול רק לתקופה ובמידה הדרושות לצורך השגת המטרות האמורות, לאחר שנשקלו חלופות להשגתן, הפגיעה בזכויות וההשפעות על המשק״.
בישראייר טוענים שהאיסור לטוס לחו"ל "אינו דרוש למניעת הדבקה ולמניעת התפשטות הנגיף כאשר מדובר בטיסה למדינות ירוקות". לדבריהם, המצב הפוך. יותר בעייתי להישאר בארץ, מאשר לשהות במדינה ירוקה.
שלישית, לטענת ישראייר האיסור אינו מידתי. אומנם ניתן היה לאסור פתיחת טיסות נוספות בתקופת הסגר, אבל חייבים לאפשר למלא את הטיסות היוצאות, שאמורות להחזיר גם את הנוסעים שיוצאים ורוצים לחזור לישראל.
והנימוק האחרון: התקנות הללו הן בניגוד לחוק יסוד חופש העיסוק, המחייב כי הפגיעה תהיה "לתכלית ראויה ובמידה שאינה עולה על הנדרש". האיסור על רכישת כרטיסים פוגע בישראייר במידה העולה על הנדרש, כי הנזק המיידי מוערך ביותר משני מיליון דולר.