- ישראייר השלימה את עסקת המכירה של שני מטוסי ה ATR בתמורה של 13 מיליון דולר במזומן. החברה צפויה לרשום רווח חד פעמי של כ 2 מליון דולר בגין סגירת צי מטוסי ה ATR ומכירת המטוסים.
מעתה, מפעילה החברה בקו שבין בן גוריון לאילת רק מטוסי סילון המקצרים את זמן הטיסה לאילת, משפרים את חווית הטיסה של הלקוחות באופן ניכר, ומאפשרים להעמיד יותר מושבים למכירה בשעות השיא.
מכירת מטוסי ה ATR הינה אבן דרך נוספת במימוש החזון והתוכנית האסטרטגית של החברה, הפועלת להגדלת צי מטוסיה ולהרחבת פעילות החברה בקפריסין יוון וצ׳כיה.
מנהלי ישראיר צופים כי כתוצאה מהמעבר להפעלת צי מטוסים יחיד של מטוסי איירבוס 320, היא תוכל לשפר את תרומת ה EBITDA השנתית, ותקטין את הוצאות הפחת ברמה שנתית. עם מכירת המטוסים וקבלת התמורה במזומן, רשמה ישראייר ירידה ניכרת בהיקף החוב הפיננסי נטו שלה, שעמד בשיא הקורונה על כ 75 מיליון דולר וכיום חזר לסביבת חוב פיננסי נטו, אותו רשמה החברה ערב משבר הקורונה בשנת 2019. בקופת החברה מזומנים, שיאפשרו לה לשלם במזומן, על רכישת חברת התעופה הצ’כית סמרטווינג.
מטוסי ה ATR שמשו את החברה נאמנה, והטיסו מעל 100 אלף נוסעים בכל שנה בנתיב הפנים ארצי. מטוסים אלו, הותאמו לסדרת הטיסות, אותן הפעילה החברה משדה דב, ועם סגירת השדה במחצית שנת 2019, פחתה הכדאיות להפעילם.
ישראיר היתה חברת התעופה הישראלית היחידה שהמשיכה לטוס ולא השביתה את מטוסיה. החברה הפעילה באמצעות מטוסי ה ATR טיסות יומיות לאילת, טיסות חילוץ לאירופה, טיסות מסחריות לאירופה, טיסות מטען והטסות רפואיות. במהלך פעילותה בעת משבר הקורונה, רשמה ישראייר, שני שיאי הטסה במטוסי ה ATR, כשהפעילה טיסה מסחרית לקייב שבאוקראינה וטיסת מטען לצרפת.
כל הטייסים בעלי הסמכה לATR עוברים בימים אלו הסבה למטוסי איירבס 320, וישתלבו בהטסת ששת מטוסי האיירבס, אותם פעילה ישראייר. בכוונת החברה לקלוט עד סוף שנת 2023 מטוס איירבוס שביעי.
החברה מבקשת להודות לעובדיה המסורים, אנשי התחזוקה וצוותי האוויר והקרקע על ימים ולילות בעבודה, בהטסה ובמסירות אין קץ.