שינויים בעלות על חברת התעופה אייר סיישל. 60% ממניות החברה היו בידי ממשלת סיישל, ו40% מהמניות נרכשו ע"י חברת התעופה איתחאד לפני 9 שנים. שלשום איתיחאד התפטרה מהבעלות, ומכרה את חלקה בסכום סימלי של דולר אחד. בנוסף, איתיחאד ויתרה גם על 70% מהחובות של אייר סיישל, ומחקה ממנו 60 מיליון דולרים. בכך הופכת ממשלת סיישל להיות הבעלים היחיד על חברת התעופה הלאומית.
יתרת 30% מהחוב של אייר סיישל יוחזרו לאיתיחאד בתשלומים החל משנת 2022. אייר סיישל נתונה בקשיים כלכליים בגלל הקורונה, כמו חברות תעופה רבות בעולם. סיקרנו זאת בעבר באתר 'ותוליכנו לשלום'. כעת מתברר שגם איתיחאד שרויה בקשיים כלכליים. החברה דיווחה על הפסדים של כמעט 2 מיליארד דולר בשנת 2016 לפני הקורונה, וכנראה שהפסדיה התפעוליים בשנת הקורונה גבוהים עוד יותר.
להנהלת איתיחאד היתה מדיניות גידול והרחבה באמצעות רכישת מניות של חברות תעופה שונות. כך רכשה איתיחאד לא רק את אייר סיישל אלא גם מניות רבות של חברות התעופה אליטליה, אייר ברלין, וג'ט אייוויז ההודית. ההשקעות האלה התגלו ככשלונות.
מנכ"ל איתיחאד, טוני דוגלאס, החליט לנווט לכיוון הפוך ב180 מעלות, ולהיפטר מחברות כושלות שנרכשו. זה הרקע להתנערות איתיחאד מהבעלות על אייר סיישל. דוגלאס אומר: "אני מעוניין להחזיר את החברה לימי גדולתה כחברת בוטיק קטנה, ומאמין שכך תוכל לחזור החברה לריווחיות בתוך שנים מעטות".
במסגרת צעדי החיסכון והייעול התפטרה איתיחאד לאחרונה מצי מטוסי האיירבוס 380 שלה. כעת הודיע דוגלאס על כוונה למכור גם את צי מטוסי הבואינג 777-300 עד סוף שנה זו. אבל אין זו "מכירת חיסול" כי לאיתיחאד יש צבר מרשים של הזמנות מטוסים חדשים רבים בשנים הקרובות, הן מחברת איירבוס וחברת בואינג.
אייר סיישל מפעילה שתי טיסות שבועיות לישראל, וגם חברת איתיחאד חנכה בתחילת חודש אפריל קו תעופה ישיר לנתב"ג בשתי טיסות שבועיות על מטוסי בואינג דרימליינר 787-9.