בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

ועידה בינלאומית לבטחון תיירות תתכנס בירושלים

בירושלים תתקים ועידה בינלאומית ראשונה מסוגה שנקראת ITSS. ראשי התיבות של International Tourism & Security Summit . הועידה אמורה להקנות לחבריה כלים להתמודדות עם אירועי טרור ומשברים אחרים, שיש להם השלכות גם על התיירות.

מתקפת הטרור הפריז בנובמבר 2015, ושלוש מתקפות טרור בבריסל באוגוסט 2016 גרמו לירידה גדולה בתיירות. התברר שפיגועי הטרור משפיעים גם על ערים מרוחקות ממקום הפיגוע. רשאי ענף התיירות בעולם הבינו סוף סוף שהטרור הוא בעיה בינלאומית, ולא בעיה רק של ישראל, ולפיכך גם ההתמודדות צריכה להיות ברמה בינלאומית של שיתופי פעולה. תעשיות התיירות והתעופה נערכות להתמודד עם אתגרים מסוג זה, שהידע הבטחוני הטוב ביותר בעולם נמצא בישראל.

הבחירה לקיים את הכנס דווקא בירושלים נובעת מהעובדה שירושלים מהווה דוגמא לעיר תיירותית, שמתמודדת לאורך השנים עם פיגועי טרור, ולמרות זאת יש בירושלים צמיחה בתיירות. זאת לעומת הירידה הגדולה בתיירות בבירות אירופאיות שנפגו אך מעט מהטרור האיסלמי. בעשור האחרון ישנה עלייה במספר הלינות בעיר וגידול של 47% בתיירות נכנסת לעיר. זאת לעומת ירידה מתמשכת של כ20% בתיירות לפריז ובריסל, אף לאחר שנתיים ושלוש מהפיגועים.

בועידה ישתתפו נציגים מענפי התיירות והמלונאות לצד נציגי ממשל וחברות בטחון בינלאומיות, ובכירים מהאקדמיה העולמית. לצד נציגים בכירים בכירי החברות TripAdvisor, Google, Expedia,  רשויות שדות תעופה, ועוד.

הדילמות שעליהן ינסו להשיב בועידה הם איך מתמודדים עם פיגועי טרור ביעדי תיירות מובילים? מה ההשלכות של אירועי טרור מבחינה תיירותית, תדמיתית וכלכלית? כיצד נכון להשתמש בתקשורת וברשתות החברתיות בעת משבר ביטחוני ולאומי? ואיך משקמים את התדמית והתיירות?

בין הדוברים: שר התיירות יריב לוין; ראש עיריית ירושלים ניר ברקת; מנכ"ל משרד התיירות אמיר הלוי; מנהל בארגון התיירות של האו"ם (UNWTO)  דירק גלייזר ; ראש מחלקת התיירות ב-OECD אלן דופייראס; סמנכ"ל בלשכת התיירות של לאס-וגאס מיכאל גולדשמידט; הממונה על התיירות ברשות לפיתוח ירושלים אילנית מלכיאור.

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן