היום בערב חוזרת חברת התעופה קורייאן אייר להפעיל את קו הטיסות הישירות בין ת"א לסאול במתכונת של 3 טיסות שבועיות. טיסת KE957 של קורייאן אייר (Korean Air) תנחת הערב בנתב"ג כשעל סיפונה יותר ממאה תיירים ואנשי עסקים מדרום קוריאה. כעבור שעתיים מתוכנן מטוס האיירבוס 330 של קורייאן אייר להמריא לשדה התעופה אינצ'ון Incheon בסיאול כשעליו כמאה אנשי עסקים ישראלים נרגשים.
קורייאן אייר תפעיל את הקו לסיאול בימים שני, רביעי ושישי. לפני שנתיים השביתה קוריאן את הקו לישראל בגלל מגפת הקורונה, והישראלים נאלצו לטוס לקוריאה בטיסות קונקשן שנמשכו 15-17 שעות. מהיום תימשך הטיסה הישירה לאינצ'ון רק כעשר שעות, ותנחת ב-15:10 (שעון מקומי). ההמראה מסיאול תהיה בשעה 14:35 (שעון מקומי) והנחיתה בישראל כעבור 12 שעות וחצי, בשעה 20:00 שעון ישראל.
עד משבר הקורונה נציגת המכירות של קוריאן (GSA) בישראל היתה חברת 'טורבו תיירות ותעופה'. לקראת חידוש פעילות קוריאן אייר בישראל היא בחרה GSA חדשים, ממן תעופה, שייצגו אותם מול סוכני הנסיעות בישראל. מחירי כרטיסי הטיסות מתל אביב לסיאול יחלו מ-1,075 דולר לכרטיס הלוך־חזור מחוץ לעונת התיירות (ינואר־פברואר). במארס יעלה המחיר ל-1,540 דולר ומעלה לכרטיס, באפריל (פסח) המחיר יהיה 1,920 דולר לכרטיס, באוגוסט החל מ- 1075$ לכרטיס, ובסוכות המחיר מגיע ל- 1,540$. מחירים אלה כוללים מיסים.
חברת קוריאן אייר מפעילה יותר ממאה קוים בינלאומיים מסיאול לרחבי העולם וגם לישראל, ועוד כ20 קוים של טיסות פנים בתוך קוריאה. בשנת 2021 הטיסה החברה 984 אלף נוסעים מחוץ לקוריאה, וכ5 מיליון נוסעים בתוך קוריאה. הצי שלה כולל 155 מטוסים, ועוד 90 בהזמנה. מהם 29 מטוסים מדגם איירבוס 330 שהם יפעילו בקו לישראל. יש לה בסיסים בנמל התעופה הבינלאומי סיאול גימפו (GMP) ובנמל התעופה הבינלאומי סיאול אינצ'ון (ICN), שם ינחתו הטיסות מישראל.
לקוריאן אייר הסכמי קוד שרינג עם 40 חברות תעופה בעולם. היא שותפה גם בברית SkyTeam, וזה מאפשר לנו להגיע לעשרות יעדי המשך ברחבי המזרח הרחוק, לרבות יפן, הונג קונג וסין. קוריאן אייר חברה גם במועדון הנוסע המתמיד SKYPASS.
המוטו של קוריאן אייר הוא "Excellence in Flight", והיא ידועה בחווית הטיסה הטובה ביותר, ברמת שירות גבוהה ביותר, וגם רמת מחירים גבוהה. השרות בטיסות של קוריאן אייר כולל מערכת בידור עם מסכי צפייה ולמעלה מ- 300 שעות בידור, גישה לאינטרנט אלחוטי וארוחות מלאות.
בדרוג השנתי של אתר התיירות Travel and Leisure דורגה החברה במקום החמישי בעולם. מחלקת העסקים שלה מדורגת במקום העשירי בעולם, והמחלקה הראשונה (שמופעלת רק בחלק מהמטוסים שלה) נחשבת הטובה ביותר בעולם. בשנה שעברה היא זכתה בתואר Airline of the Year, וזכתה גם בדירוג 5 כוכבים של בטיחות לקורונה.
דרום קוריאה מהווה שוק חשוב לתיירות הנכנסת לישראל, בעיקר בזכות צליינים נוצרים שעולים לרגל לארץ הקודש. לפני הקורונה הגיעו לישראל יותר מ50 אלף תיירים קוריאנים בשנה. כעת, עם חידוש הקו, יש ציפיה להגדלת כמות התיירים מקוריאה. עד להפסקת הפעילות בקורונה היה הקו בין ת"א לסיאול במגמת עליה מתמדת. בשנת 2016 הטיסה החברה 53,742 נוסעים מת"א, בשנת 2017 נרשם גידול של 6% עם 57,065 נוסעים, ב2018 הטיסה החברה קרוב ל-58,000 נוסעים, והשיא היה בשנת 2019, עם 61 אלף נוסעים וגידול של כ- 6%.
נציג קורייאן אייר בישראל, עופר ריינהרדט, מנכ"ל ממן אוויאיישן, אומר: "לאחר כשנתיים וחצי, קוריאן אייר חוזרת להפעיל את הקו בין תל אביב לסיאול במתכונת של 3 טיסות שבועיות. ב2019 הגיעו 60,000 נוסעים קוריאנים ואנחנו מקוים שנוכל לשחזר את ההצלחה, ונגיע אף מעבר לזה. כבר היום אנו עדים לבקושים ערים במיוחד בעיקר בקרב חברות ישראליות המתמחות בטיולים מאורגנים ביעד. זאת לצד התעניינות רבה מצד יזמים ואנשי עסקים שמבקשים לפתח את עסקיהם לאור הסכם הסחר החופשי בין המדינות".