בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

יש קייס ל… KS

חידוש עולמי בתחום הכשרות בתיירות עומד לצאת לדרך בקרוב. חברת "פתרונות כשרות" KS- Kosher Solutions מציעה לחברות תיירות לצרף לקבוצות מאורגנות של מטיילים דתיים גם שף שהוא גם משגיח מוסמך או רב, שיטפל בהכנת ארוחות טעימות ומזינות לקבוצה. השירות והאוכל ישופרו הרבה מאוד, והוצאות הטיול יעלו רק במעט מאוד.

רובנו לא מכירים את הקשיים והאתגרים של מארגני הקבוצות הכשרות בתחום האוכל. יש בעיה לוגיסטית בשינוע כלי המטבח ומוצרי מזון, ובעיקר בשרים ומוצרים שדורשים קירור והקפאה. מקובל לקנות מראש את כל האוכל בארץ, ולארוז אותו בתוך תרמילים ומזוודות. לפני הטיסה מחלקים אותם בין מתנדבים מחברי הקבוצה, כדי שיעלו אותם למטוס ככבודה אישית שלהם. לפעמים תרמיל או מזוודה אובדים בטיסה, ולא מגיעים ליעד עם הקבוצה. לפעמים לאחר הנחיתה חלק מהירקות והבשרים מוחרמים על ידי המכס במדינת היעד. לאחר שיוצאים מנמל התעופה, מבקשים המדריכים את עזרת חברי הקבוצה להעלות את תרמילי האוכל על האוטובוס, ולהורידם ממנו. טרטור לא קטן.

הבעיה הראשית היא הטירחה המרובה של המדריך, שמגיע עם הקבוצה בסוף יום טיול, ואז נאלץ לבשל ולהכין לקבוצה את ארוחת הערב, במקום לנוח. גם כאשר המדריך אינו מותש, לא תמיד הוא גם בשלן מוצלח.

מייסדי החברה החדשה הם הרב אורי איינהורן והרב מאיר בראל. הרב בראל הוא רב המושב ביצרון, והוא גם שף ידוע ובעלים של חברת "מאסטרו שף". הרב איינהורן הינו איש תיירות ותיק ומנוסה בליווי קבוצות דתיות בחו"ל ובקרוזים, ומכיר היטב את האתגרים של כשרות בחו"ל. הרב חיים מרקוביץ, ראש מחלקת הכשרות של גוש עציון, הוא היועץ הרבני של המיזם.

         

הרב אורי איינהורן                                הרב מאיר בראל

בטיולי קבוצות יש חשיבות גם לקולינריה, וברוב הטיולים מקדישים תשומת לב גם לטעמים מקומיים ולריחות ומאכלים פולקלוריסטיים. אבל כיום המגזר הדתי אינו נהנה מהאפשרויות הללו כמו המגזר הכללי. הרב איינהורן מציע לנו להתקדם ולשדרג את טיולי הקבוצות הדתיות בחו"ל. "אנחנו מורידים ממפעילי הטיולים את בעיות הכשרות והאוכל. משגיח מוסמך או רב מטעמנו -שהוא גם שף – יוצא עם צוות לפני הקבוצה כעמוד לפני המחנה. המדריך משוחרר מטרדת שינוע המזון וההכנה. בכל מקום מכינים לקבוצה ארוחות משובחות ויפות" אומר הרב, ומוסיף: "נגמר העידן של סנדביץ עם חביתה לארוחת צהריים. אין עוד הכרח לאכול בצלחות חד פעמיות שמתקפלות והאוכל נופל מתוכן, ואין עוד חובה לאכול בסכו"ם פלסטיק שנשבר כשנועצים אותו בבשר. הנציג שלנו קונה כלי חרסינה פשוטים בדולר או שניים לאדם, ומטביל אותם במקווה".

חלק מההוצאה הנוספת על השף הכשר מתקזז מול חיסכון בשימוש באפשרויות שמציעים המלונות. ברוב התבשילים והמאכלים הטריים שלנו אפשר להשתמש ב60% מהמרכיבים שכבר נמצאים במטבח המלון וכלולים במחיר הלינה, ורק כ40% יש לקנות ביעד או להביא מהארץ. לכן האמת היא שאין צורך להביא מהארץ את כל האוכל ואת כלי האכילה. מחירי הירקות וחלק מהמוצרים בחו"ל זולים יותר מאשר בישראל, ויש חיסכון גם בהוצאות על מטען עודף בעליה למטוס.

KS מציעים גם שירות נוסף להכשיר מטבחים במלונות בחו"ל ועל ספינות נופש. לא צריך להיות הבדל גדול במחיר בין מלון כשר למלון רגיל כי רוב המלונות מגישים רק ארוחות בוקר וערב. אין בעיה לקנות ירקות ופירות וביצים ודגים כשרים בכל יעד בעולם. בכל עיר יש גם מבחר גדול של מוצרים כשרים בסופרמרקטים, שמהם ניתן להכין ארוחת ערב מצוינת. למדריכי הטיולים אין זמן לקנות את המוצרים הכשרים, וגם לא את הידע מה אפשר לקנות במקום, ומה חייבים להביא מהארץ.

השפים הרבניים של KS יודעים זאת, וגם מקושרים לרבנים מקומיים שיכולים להדריך ולעזור. ברוב אירופה המערבית ניתן לקנות הרבה מוצרים כשרים הנדרשים לטבח. במדינות סקנדיניבה המבחר קטן יותר. בטיולים לאיסלנד האוכל הכשר הכי מורכב, ולכן גם הכי יקר. גם בטיולים לאפריקה שינוע המזון יקר בהשוואה לאירופה ואמריקה. בטיולים לטנזניה, למשל, מצרפים שף שהוא גם שוחט מוסמך, כדי שיכין את הצלי כמו שאוכלים בטיולים רגילים, אבל בכשרות מהודרת.

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן