מחר(שלישי, 20.7) ייפתח בצפת פסטיבל הלאדינו הבינלאומי השלישי, המשלב בין מופעים, קולינאריה, הרצאות וסיורים. הפסטיבל יימשך 3 ימים, וכל המופעים ללא תשלום.

במאה ה16 היתה הלאדינו מקובלת בצפת בכל התחומים- שירה, פיוטים בבתי הכנסת, לבוש, מאכלים ותרבות החיים בכללה. לכן החליטה עיריית צפת להחיות את המסורת העתיקה ולהחזיר את העיר לשורשי הלאדינו באמצעות פסטיבל ססגוני ובינלאומי בן שלושה ימים מלאי לאדינו.

בעיריית צפת מזמינים את ציבור חובבי הלאדינו ליהנות מתוכנית אומנותית עשירה ומופעים עם האומנים: שלומי שבת, דיוויד ברוזה, יסמין שמעון פרנס, גלית גיאת, טריפונס, קובי זרקו, אורי בנאי, דיונוסיס, אהרון פררה, אנדלוסית מעלות- 'אלמוגרבייה', נדב שטיינברג, דגנית דדו, מוני ארמוזה, חיים קוזניץ, גל יוסטר עם הרכב קובני מיוחד, תזמורת מקאמאת ועוד!.

לצד המופעים ברוח הלאדינו ובחיבור בין זמרי לאדינו מובילים לזמרים עכשוויים, הפסטיבל יכלול פעילות ענפה לאורך כל שעות היום, מופעים בשעות הערב והלילה, הרצאות במרכז הקבלה, תערוכות אומנות בשדרת הגלריות ובתערוכה הכללית, סיורים מודרכים בהובלת מרכז תיירות אסנט ועמותת רוח צפת, סיור באתר מיימי הלאדינו במאה ה 16 במנהרות לבנות ולהבנות, הקרנות מיוחדות ופעילויות בכל גופי התיירות בעיר.

בנוסף, במסעדות שונות בעיר יגישו מנות מהמטבח של דוברי הלאדינו: במסעדת סומאק שבמלון וילה גליליי יגישו את אחד הקינוחים שמזוהים באופן מובהק עם מטבח הלאדינו -הלצ'ו פורטוגז במשך שלושת ימי הפסטיבל בלבד. במרכז התיירות אסנט יפעילו מסעדת פופ-אפ לשלושה ימים בהובלת הטבחית עליזה גבאי עם מגוון מנות מהמבטח הספרדי-ארצות הבלקן שנבחרו בקפידה, בין הייתר: הדולמאס פאלסאלס, סופריטו, פאייה, גומו (בוריקטוס בשר), חמינדוס וכו'. במסעדת סעודה בגן עדן החליטה יעל בריגל בעלת המסעדה לשלב מנת לאדינו מאפה בלקני במילוי גבינת קשקבל ותרד המוגש לצד פלפלים קלויים וציזיקי מרענן בעלות של 69 ₪. במסעדת הארי 8 תוגש מנת קפטיקס דה פארסה-  קציצות הקרישה על בסיס בשר משובח, כרישה מבושלת ותפוחי אדמה , באינטרפציה ייחודית המחברת בין המאכל הנוסטלגי לקולינאריה העכשווית.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
דילוג לתוכן