גם ממשלת ליטא מבטלת את חובת הבידוד ואת מגבלות הכניסה האחרות לתיירים הישראלים. משרד הכלכלה הליטאי הודיע שישראלים המחזיקים בתעודת חיסון או תעודת מחלים ישראלית רשאים להיכנס למדינה בצורה חופשית וללא צורך בבדיקה או בידוד.
לפני משבר הקורונה היוו התיירים הישראלים חלק משמעותי בכלכלת ענף התיירות של המדינה. בשנת 2019 ביקרו בליטא יותר מ-30 אלף ישראלים, שהכניסו לקופת המדינה כ11 מיליון יורו. בשנים קודמות המצב היה דומה, אך מגפת הקורונה קטעה את התיירות הישראלית בליטא באיבחה חדה. כעת צופים בליטא שחידוש התיירות מישראל תניע מחדש את עסקי התיירות במדינה לקראת התאוששות מהירה יותר.
מועצת האיחוד האירופי מעדכנת מידי שבועיים המלצות כניסה לאזרחים שאינם מהאיחוד האירופי. למרות שהצעות המועצה אינן מחייבות, ליטא בוחרת לקבל המלצות אלה גם כדי להחיות את ענף התיירות של המדינה.
ליטא היתה בעבר מרכז יהודי חשוב ביותר, עם קהילות יהודיות רבות. הגדולה והמפורסמת בהן היתה הקהילה היהודית בעיר וילנא, שאף זכתה לכינוי "ירושלים דליטא". אחד מבניה המפורסמים היה הגאון מוילנא, הגר"א, ששלח תלמידיו לעלות לא"י לפני כמאתיים שנה. ממשלת ליטא תכננה לקיים טקסים גדולים וכנסים שונים לכבוד 300 שנה להולדת הגאון מוילנה, אך בגלל מגפת הקורונה נערכה ליד קברו מעין ״מסיבת יום הולדת״ רשמית צנועה, בהשתתפות שר החוץ של ליטא, לינאס לינקביציוס, ושגריר ישראל בוילנא, יוסי לוי.
יומולדת לגר"א ליד קברו. מימין לשמאל: שר החוץ של ליטא, לינאס לינקביציוס, השגריר יוסי לוי, וראשת הקהילה היהודית, פאינה קוקליאנסקי
בליטא היה הריכוז הגדול ביותר של ישיבות בכל העולם היהודי, שכללה גם את ישיבות האיכות הענקיות בעיירות פוניבז', טלז, וסלובודקה. לפני כ300 שנה היתה ליטא המרכז של ההתנגדות היהודית לתנועת החסידות.
יש בליטא אתרי מורשת יהודית רבים, כמו ה'שולהוף' בו שכן בית המדרש של הגאון מוילנה, בית הכנסת הגדול בקובנה, וגם בתי קברות יהודיים הפזורים ברחבי המדינה. בפאתי העיר וילנא נמצא גם רובע פונאר, שם נרצחו כ100,000 יהודים שהושלכו לבור ענק. השפע הזה של אתרי מורשת הופך את ליטא מעניינת במיוחד לציבור הדתי.
שרת הכלכלה והחדשנות של ליטא – אושרינה ארמוניטה Aušrinė Armonaitė מסרה: "משמח אותנו במיוחד שהגבולות של ליטא נפתחים לאנשים מישראל, שכן יש קשרים הדוקים בין שתי המדינות והתיירות ביניהן גדלה בהתמדה לפני המגיפה, כל זה מאפשר לנו לצפות לתועלת הדדית. התיירות הייתה אחד המגזרים שנפגעו הכי קשה מהמגפה. בכל רחבי העולם עסקי המלונאות, הקייטרינג והתיירות עומדים בפני אתגרים גדולים וליטא למרבה הצער אינה יוצאת דופן. לאור זאת, ההחלטה לאפשר לתיירים ממדינות שאינן איחוד האירופי להיכנס לליטא יכולה להועיל מאוד לעסקים שלנו."