רווחי חברת התעופה אל על ברבעון השני של 2023 הגיעו לשיא של כמעט 59 מיליון דולרים. כך חשפה מנכ"לית אל על, דינה בן טל גננסיה, בטקס חגיגי שערכה החברה באולם הבורסה לניירות ערך. היום מלאו 20 שנה להנפקת הראשונה של אל על לציבור, ולתחילת המסחר במניות אל על. לכן הבורסה כיבדה את הנהלת אל על בהפעלת הכפתור לתחילת המסחר היומי.
סמנכ"לית הבורסה, חני שטרית, ברכה את האורחים מאל על וציינה ששווי החברה ביום המסחר הראשון בשנת 2003 עמד על כ-390 מיליון שקלים, וכיום עומד שווי החברה על כ-1.6 מיליארד שקלים.
יו"ר דירקטוריון של אל על, עמיקם בן צבי, ברך את האורחים והעובדים והכריז: "אני מאחל למשקיעים שיראו פירות להשקעה, ולחברת אל על אני מאחל שתמשיך לצמוח… בלי שנות שמיטה".
סמנכ"ל אל על, שלומי עם שלום, פתח את מסיבת העיתונאים להצגת הדו"ח הרבעוני האחרון, ואמר: "היום אנחנו חוגגים שלשה אירועים: הראשון- 75 שנה להקמת אל על. מרגש אותי שההיסטוריה של אל על משתלבת בהיסטוריה של המדינה. אל על נטלה חלק משמעותי באחדים מהאירועים ההיסטוריים שעיצבו את מדינת ישראל. החל מהבאת הנשיא הראשון וייצמן, הבאת ארון הרצל, הסכם השלום עם מצרים, 'מבצע משה' להעלאת יהודי אתיופיה, ועוד. בנוסף, אנו חוגגים 20 שנה להפרטה של אל על ותחילת המסחר במניותיה בבורסה. ובנוסף, אנו חוגגים גם שנה אחת לחזרתנו לפעילות אחרי שהשמיים נפתחו בסיום מגפת הקורונה".
שלומי העלה גם מצגת שבאמצעותה התגאה שאל על הטיסה השנה יותר מ5 מיליון נוסעים ל60 יעדים בעולם, מקצתם יעדים חדשים שנפתחו רק בשנה האחרונה. גאוות החברה על כך שאחד מכל ארבעה נוסעים בנתב"ג טס באל על, ובקווים לארה"ב אפילו אחד מתוך שלשה נוסעים.
אל על חשפה היום את הדו"ח הרבעוני. מנכ"לית אל על, דינה בן טל גננסיה, אמרה שהרבעון האחרון היה הטוב ביותר בכל הזמנים שקיימת אל על. וזאת למרות שהחברה לא חזרה לפעילות מלאה אחרי משבר הקורונה, אלא היא פועלת בינתיים בקיבולת של 87% בלבד. "המשמעות היא שיש לנו עוד קיבולת שניתן לנצל בעתיד הקרוב, ולהגדיל עוד את הפעילות ואת ההכנסות שלנו".
היא פנתה למשקיעים וציינה שמתחילת השנה רשמה מניית אל על זינוק חד של כ- 85%, ושל כ- 180% מתחילת 2022. "אני ממליצה לכם להמשיך להשקיע באל על, ולהציע גם לאחרים להשקיע באל על".
דינה העלתה שאלה: "איך שומרים על רווחיות ויציבות כזו לאורך כל השנה ובמשך כל השנים?". היא השיבה: "עובדים לפי תוכנית חומש מפורטת ומפוקסת. עברו רק 5 חודשים מאז הצגנו את תוכנית החומש, ומאז השגנו 10 יעדים לפי התוכנית, כפי שאפשר לראות במצגת זו שליוותה את נאומה:
לפי תוכנית החומש צריכה אל על להגיע ל7.7 מיליון נוסעים בשנת 2028.
בהמשך סקירתה דיווחה על שינויים בצי המטוסים ותוכניות הצטיידות במטוסים חדשים. "היעד בתוכנית החומש הוא להגיע ל47 מטוסים עד 2028. מבין המטוסים רחבי הגוף היעד היה להגיע ל22 מטוסי דרימליינר עד שנת 2028, ושלשה רבעים מהיעד הזה השלמנו. המטוס האחרון שקבלנו לאחרונה נחת עם דלק ירוק SAF, לפי התוכנית של אל על לפעילות ESG לשיפור איכות הסביבה. 4 מטוסי טריפל7 עוברים שידרוג יסודי לרמת של 787 בתא בנוסעים. מטוסי צרי גוף בואינג 737 יש לנו כיום 24, והיעד ל2028 הוא להגיע ל31 מטוסים מדגם זה".
דינה הציגה עוד פרטים פיננסים רבים, וסיימה את נאומה באזכור הפרסים הבינלאומיים הרבים שבהם זכתה אל על השנה. במיוחד פרס 5 כוכבים של APEX, אשר רק 5 חברות תעופה בכל העולם זוכות בו מידי שנה. "יש לנו עבודה קשה כדי לשמור על ההישג הגדול, ולזכות בפרס הזה גם בשנה הבאה".
סמנכ"ל הכספים, יעקב שחר, הציג את הדו"ח, ואמר שסך כל ההכנסות ברבעון זה הסתכמו ב630 מיליון דולר לעומת 516 ברבעון המקביל אשתקד. הרווחים לפני מס הגיע ל59 מיליון, לעומת הפסדים של 17 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. לדבריו, זו תוצאה של מגמות ביקושים ושמירה על יעילות תפעולית מעל ומעבר למה שהיה צפוי בעקבות הקורונה. "תוצאות הדו"ח מראות שוב, כי אנו במגמת התייצבות בהכנסות ומתקדמים במימוש התוכנית האסטרטגית והעסקית של החברה. אנו פועלים בכל המרץ על מנת לממש את יעדינו הפיננסיים ושמחים לקבל את אמון שוק ההון בפעילות החברה".
ראש אגף התקציבים באל על, גיל פלדמן, הציג את 4 המטרות של האגף שלו: 1- שמירה על ההכנסות וחזרה לרווחיות. 2- יצירת תזרים מזומנים סדיר. 3. חיזוק ההול לצרכי הצטיידות. 4. שמירה על ההתייעלות שיצרנו בתקופת הקורונה. לפי דבריו, התחזית הפיננסית של אל על היא לעבור בשנת 2026 את רף ההכנסות של 3 מיליארד דולרים, ובשנת 2028 להגיע ל3.5 מיליארדים. נתון שמשקף עליה של 160% לעומת שנת 2019.
אשרי המאמין, ושיהיה להם בהצלחה.