קבוצת אל על ואיסתא מקימות יחדיו חברת תיירות לפיתוח שיווק ומכירה של מוצרים נלווים בתחום התיירות. כל צד יתרום מיכולותיו מהידע והמומחיות שלו לטובת המיזם, בדגש על חדשנות ומיצוי הדאטה של שני הגופים.
אל על התמקדה עד כה רק בתעופה. לעומתה, חברות התעופה ישראיר וארקיע מפעילות גם חברות תיירות שמארגנות קבוצות לטיולים בחו"ל, ומספקות נוסעים לחברת האם ומשפיעות על יעדי הטיסות. ישראיר רכשה לפני שנים את החברות 'נתור' ו'שביל הזהב', וארקיע הקימו לפני שנה חברת תיירות פרטית. עכשיו גם אל על מצטרפת למגמה הזו, אך בסגנון ניהולי אחר- שיתוף פעולה עם חברת תיירות מובילה. אל על אינה רוכשת חברת תיירות (כמו שעשתה ישראיר), ואינה מקימה בעצמה חברת תיירות חדשה (כמו ארקיע).
ככל שהצדדים יגיעו לכדי הסכמות, ובכפוף לאישורים הרלוונטיים תחזיק אל על ב-40% מחברת התיירות, איסתא תחזיק גם היא נתח דומה בשיעור של 40% ומר קני רוזנברג יחזיק ב- 20%.
על פי מזכר ההבנות, תוך 60 ימים ממועד חתימה על ההסכם, תרכוש איסתא מניות של אל על, בשיעור של 4.9% מהון המניות המונפק והנפרע של החברה, במסגרת הקצאה פרטית במחיר של 4.2 ש"ח למניה.
בהודעת אל על נמסר: "הצדדים יעשו מאמצים להשלים את המשא ומתן בתוך 90 ימים ממועד החתימה על מזכר ההבנות, או במועד מאוחר יותר שיוסכם על ידי הצדדים". נדמה לי ש"הצדדים" כאן הן שתי התותחיות המשפיעות ביותר על התיירות הישראלית, דינה בן טל מאל על וטלי נוי מאיסתא, שתיהן מוכרות כבעלות מעוף עסקי מרחיק ראות, וגם כבולדוזריות בעסקים.
באל על מציינים כי המהלך מבוצע כחלק מהתכנית האסטרטגית שהציגה החברה במסיבת עיתונאים בתחילת חודש מרץ, אז דיברה המנכלית דינה בן טל גם על יעד הגדלת הכנסות ממכירת מוצרים נלווים וכניסה לעולם התיירות, זאת בהתבסס על חדשנות ושימוש חכם בנתונים ובדאטה.
השלמת העסקה מותנית בהתקיימותם של מספר תנאים נוספים. יודגש, כי מדובר במסמך הבנות בלתי מחייב ואין ודאות מתי, אם בכלל, ייחתם ההסכם המחייב.