בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

אל על עוברת לרווחיות

המנכלית דינה בן טל (במרכז) בהצגת הדו"ח, ולימינה יעקב שחר ושלומי עם שלום

חברת התעופה אל על הציגה היום את הדו"ח הכספי לרבעון הראשון של 2023 שמלמד על מגמת שיפור רווחיות מדהימה בשעטו"מ לאחר תקופה ארוכה של הפסדים. אל על השלימה את עונת החורף המוצלחת ביותר מאז הפרטת החברה ב2005. המכירות הסתכמו בסכום של 674 מיליון דולר, דבר שמעיד על המשך מגמת ההתייצבות לאחר משבר הקורונה. על כך דיווחה היום הנהלת החברה במצגת למשקיעים ולעובדי אל על ולעיתונאים, שהינחה הסמנכל שלומי עם שלום.

מנכלית אל על, דינה בן טל גננסיה, ציינה בגאווה שההכנסות ברבעון הראשון הסתכמו בכ- 500 מיליון דולר, שמשקפים צמיחה של 17% לעומת התקופה המקבילה ב2019 לפני הקורונה. לראשונה מאז 2005 עברה אל על לרווח תפעולי של 9 מיליון דולר. לדבריה, במונחי הרווח התפעולי לפני הוצאות מימון ומס (EBITDA) אל על גדלה פי ארבעה. התוצאות האלה מרשימות במיוחד לאור העובדה שחברה פועלת כיום בהיקף 93% בלבד. שיעור התפוקה ברבעון הראשון היה כמו בקיץ, למרות שעונת החורף נחשבת העונה החלשה של ענף התעופה.

קצב ההזמנות בארבעת הרבעונים המתגלגלים נותנים אינדיקציה של ביקושים שמלמדים על יציבות וקצב מכירות של מעל 2.5 מיליארד בשנה. "זה מתאים ליעדים שהצבנו לעצמנו" סיכמה דינה בן טל.

סמנכ"ל הכספים, יעקב שחר, הציג את מצב הנזילות, ואמר שה EBITDA הגיעה ל60 מיליון דולרים לעומת 16 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד. זה גידול פי 4, שמעורר התפעלות במיוחד לנוכח האתגרים בסביבה המקרו כלכלית שבה פועלות חברות התעופה בעולם. מחירי הדלק הסילוני גדלו ב31%, וגם מרכיב שכר העובדים עלה עם תשומות נוספות, ולמרות זאת הרווח התפעולי עלה ולא ירד. יעקב שחר הציג שיטה שונה של מבנה הדוח לפי מהות ההוצאה כדי לתת תמונה בהירה יותר ולהשוות לחברות תעופה אחרות.

"למרות סביבת המאקרו המאתגרת הצלחנו לחתוך את ההפסד הנקי, לעבור לרווח תפעולי ולעשות קפיצה משמעותית בהכנסות, למרות כושר ייצור של 93%. עם זאת הנתון המרשים ביותר הוא תזרים המזומנים החזק שלנו שהסתכם ב-73 מיליון דולר, דבר המאפשר לנו גמישות מימונית וכן מרחב טוב יותר למימוש האסטרטגיה החדשה שלנו״.

בהמשך המצגת חזרה לדבר המנכלית דינה בן טל והציגה עידכון המדיניות האסטרטגית של אל על. היא הסבירה שכיום רבע מהנוסעים בנתב"ג טסים עם אל על. נתב"ג צפוי לצמוח בשנים הקרובות ל33 מיליון נוסעים בשנה, ואל על רוצה לשמור על היחס שאחד מכל ארבעה נוסעים יהיה לקוח שלה גם בעתיד. לצורך זה היא קבעה מדיניות להצטייד במטוסים נוספים וביעדים חדשים. היעד שלה הוא להגיע לצי של 60 מטוסים עד שנת 2028.

השנה עומדת אל על לקבל את מטוס הדרימליינר ה 16, ובאמצע השנה הבאה את המטוס 787 ה17. בסה"כ יהיו לה 22 מטוסים כאלה. גם כמות המטוסים צרי הגוף תגדל. כיום יש לחברה 24 מטוסים מדגם בואינג 737, ועד 2028 יגיעו ל31 מטוסים צרי גוף. אל על כבר פרסמה RFP ליצרניות המטוסים והמנועים לחידוש צי המטוסים צרי הגוף, לרבות חברת איירבוס. הגיל הממוצע של הצי יהיה פחות מ9 שנים.

את רשת היעדים כבר החלו להגדיל בחברה. לאחרונה פתחו קוים חדשים לטוקיו ודבלין, והוסיפו קו למיאמי. החברה חוזרת לטוס להודו (למומביי ולניו-דלהי), ובקרוב יחנכו קוים חדשים לאוסטרליה ולפיליפינים שהתאפשרו בעקבות הסכמי אברהם.

אחד החידושים המעניינים במדיניות אל על הוא הכניסה לתחום התיירות. עד כה התמקדה אל על במומחיות שלה בתחום התעופה בלבד. לאחרונה הגיעה להסכם שיתוף פעולה עם חברת איסתא לשווק במשותף גם חבילות של לינה במלונות ושל טיולים מאורגנים וכרטיסי כניסה לאתרי תיירות. דינה דנטל צופה שתחום התיירות יהווה כעשרה אחוזים מההכנסות של אל על בשנים הקרובות.

דינה בן-טל מסכמת: "הרבעון הראשון הוא נקודת פתיחה מצוינת עבורנו, ומפה רק נגביר את הקצב. אנחנו ממוקדים ביישום האסטרטגיה החדשה עם ארגון גמיש, יעיל ובשל לתהליך, שבסופו נהיה חברה חזקה פיננסית ותזרימית, ורחבה יותר מבחינת מגוון השירותים והמוצרים; עם עלייה חזקה בשיעור התפוסה ל-85.3%, אנו רואים שהציבור ממשיך לבחור באל-על ואנו עושים הכול כדי לתת לו את השירות הטוב ביותר וה-value for money הגבוה בתעשייה".

לקריאת הדו"ח המלא הקישו כאן.

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן