"אל על עברה שינויים מהותיים בארבע השנים האחרונות, ותנופת ההתחדשות של אל על נמשכת. כיום אל על נמצאת בעיצומו של תהלך חדשנות היסטורי בתולדותיה". כך הכריז מנכ"ל אל על, דוד מימון, במפגש עיתונאים לרגל פרישתו הקרובה מניהול החברה. במפגש גם סומן בבירור יורשו המיועד, גונן אוסישקין, סמנכ"ל המסחר באל על. הוא היה הדובר היחיד בנוסף למנכ"ל.
מימון סיכם בסיפוק את ארבע שנות עבודתו כמנכ"ל החברה והצביע על שורה של הישגים מרשימים. החברה התחדשה במטוסים וביעדים. עם כניסת מטוסי הדרימליינר הגיל הממוצע של המטוסים רחבי הגוף הוא 6 שנים וחצי בלבד, שזה אחד מהציים הצעירים בעולם. במטוסי 737 צרי הגוף הגיל הממוצע 9.9 שנים. מספר הנוסעים גדל בשליש והגיע ל5.7 מיליון, לעומת 4.7 מיליון. אל על התחדשה גם ביעדים. גם המטוסים הקיימים יעברו "ניתוח קוסמטי" והקבינות ישודרגו. הכסאות יוחלפו למושבי Slim חדישים ונוחים, ובמחלקות העסקים יכניסו גם מושבים שיכולים להפוך למיטה.
אל על טסה כיום ל36 יעדים בעולם. הקוים הריווחיים ביותר של אל על הם לצפון אמריקה. בתקופת דוד מימון נוספו קוי טיסה לבוסטון ולמיאמי, ובקרוב מאוד יתווסף עוד קו לסן פרנסיסקו.
מנית אל על, שכידוע ירדה בחודשים האחרונים, בכל זאת נמצאת בשער כפול משוויה לפני 4 שנים, עם כניסתו של דוד מימון לתפקידו. אפשר שמטרת המפגש עם העיתונאים היתה גם לתקן את הרושם השלילי של צלילת המניה, שמעיבה על הישגי אל על האחרים, שגם הם באחריות דוד מימון ובזכותו.
"בתחילת דרכי קבענו תוכנית אסטרטגית לאל על, ואכן הצלחנו ליישם את רוב הדברים שקבענו לעצמנו בתוכנית" הכריז דוד מימון. ואכן יש לו במה להתגאות.
תחת שרביטו החלה אל על לעסוק גם בפעילויות שאינן תעופתיות. אל על נכנסה לתחום המלונאות. רכישת חברת התעופה ישראיר מאפשרת לאל על לשווק גם חבילות נופש שכוללות טיסה פלוס לינות. החברה נכנסה גם לתחום הביטוח והקימה סוכנות ביטוח עם חברת הפניקס, שמוכרת פוליסות מיוחדות לביטוח כבודה, ביטולי טיסות, ובריאות. אל על משקיע בחממת סטרטאפים שנקראת "קוקפיט", שכבר פיתחה כמה יישומים טכנולוגיים חדשניים. בשנים הקרובות נזכה לשירות אינרטנט בכל מטוסי אל על. בשלושה מטוסים 737 כבר קיים WiFi לחיבור לאינטרנט, שבשלב זה מסופק לנוסעים בחינם.
גולת הכותרת החדשה תהיה בית ספר לטיסה של אל על. כבר היום כמחצית קורס הטייס האחרון של אל על היו אזרחים שאינם טייסי מילואים בחיל האויר. דוד מימון והמומחים צופים מחסור בטייסים בעשורים הקרובים, ואל על נערכת למצב החדש ומקימה לעצמה מאגר של טייסים פוטנציאליים. בית הספר לטיסה של אל על יהיה בארה"ב, ואל על תעניק מילגות לתלמידים בקורס שלה.
דוד מימון הזמין לבימה את סמנכל המסחר, גונן אוסישקין, להציג את תוכנית התמחור החדשה של אל על. כנראה שגונן יהיה נמנכ"ל הבא, שיצטרך ליישם את התוכנית שתוכננה בראשות דוד מימון. גונן גילה שבאוקטובר הקרוב ייסגר המותג UP שהיתה מעין חברת לואוקוסט של אל על. זאת למרות שהמטוסים והאחזקה וצוותי האויר והקרקע שייכים לאל על. במקביל יחולו שינויים במדיניות התמחור של אל על. במחלקת תיירים לאירופה יהיו שלש רמות של תמחור:
א- כרטיסי Lite זולים לטיסה וארוחה בלבד. בדומה לכרטיסי לואוקוסט אינם כוללים כבודה, ועל מזוודות ובחירת מושב יש לשלם תוספת. ב- כרטיסי קלאסיק. ג- כרטיסי Flex בשירות מלא כולל גם מזוודות ושינוי בכרטיס, שיהיה היקר ביותר בקבוצה. מחירי הכרטיסים האלה ישתנו לעתים קרובות לפי ההיצע והביקושים. המשמעות היא שבכל הטיסות של אל על לאירופה תהיה מעין "מחלקת לואוקוסט" של רוכשי הכרטיסים הזולים מסוג Lite.
במקביל לביטול UP תחדש אל על את מחלקת העסקים בטיסות ליעדים שאליהם טסה UP כמו קייב פראג בודפשט וברלין. בשנים האחרונות טסתי בעצמי עשרות פעמים לברלין והרגשתי במחסור של מחלקת עסקים.
"אני מסתכל על אל על בגאווה גדולה ואני שבע רצון מההישגים". כך סיכם המנכ"ל הפורש, דוד מימון, את סקירתו המקיפה על תקופת כהונתו בראש חברת התעופה הלאומית שלנו.
כשסיים דוד מימון את סקירתו, הענקתי לו שי פרידה בשם קבוצת העיתונאים שמסקרים בקביעות את אל על. השי היה פריטים מהמדים של צוותי אויר בהיסטוריה של אל על, מהאוסף הפרטי שלי. אלו היו כפתור עם הטבעה של אל על, כנפי טיסה, וסמל בד של החברה שהיה תפור על כובע טייסים. את הפריטים הנדירים האלה קבלתי מקברניט ישיש שפרש לגמלאות בסוף שנות החמישים, ומאז הלך לעולמו. דוד מימון העניק לי בתמורה דגם של מטוס אל על, שהיה על שולחנות העיתונאים, וחתם עליו וכתב את התאריך. שנינו התבדחנו שאולי בעוד חמישים שנה אחד מיורשיי יעניק את זה שי פרידה למנכ"ל אל על בעתיד.