"נפאל מהוה יעד טיולים מבוקש לצעירים בטיול אחרי צבא, אבל היא מתאימה מאוד גם לטיולי משפחות עם ילדים ולמטיילים מבוגרים יותר". כך אמרה שגרירת נפאל בישראל, ד"ר אנג'אן שאקיה, באירוע לקידום התיירות שערכה בביתה בהרצליה. האירוע הוא חלק מקמפיין Visit Nepal 2020. באירוע השתתפו חברי "מועדון נשות השגרירים" ועתונאים ומוזמנים ישראלים.
"נפאל היא ארץ המקדשים" אמרה השגרירה שאקיה. "פעם היו אצלנו יותר מקדשים מאשר בתי מגורים". בני העם הנפאלי גאים שבודהא נולד אצלם. השגרירה שאקיה אומרת שבישראל יש לנפאל דימוי שגוי של אתרי ספורט אתגרי בלבד, בגלל האוורסט ומסלולי הליכה מרתקים בהרים. אבל לדבריה נפאל מתאימה מאוד גם לטיולי משפחות, בזכות אתרי תרבות והרכב אוכלוסיה מעניין של 125 קבוצות אתניות שחיות בשלום ובכבוד זו עם זו.
סגנית השגרירה, הגברת אסתה סובה, הציגה אתרי תיירות ואתרי מורשת בנפאל, ובראשם הר האוורסט, קטמנדו, העיר לומביני שבה נולד בודהא, והעיר קומארי שבה חייתה האלה החשובה בתרבות הנפאלית. בנפאל יש נופים בשטחים מישוריים נמוכים בגובה פני הים, וגם ההרים הגבוהים ביותר על פני כדור הארץ. בהרצאתה הציגה פסטיבלים שונים שנערכים בנפאל לאורך השנה. אחד מהם, פסטיבל "הולי", דומה במקצת לחג הפורים אצלנו. היא הציגה מאכלים מקומיים שונים, והסבירה על תלבושות פולקלוריסטיות של שבטים שונים בנפאל.
עוד שני יתרונות של נפאל עבור תיירים הם האנשים האדיבים והנעימים שמקבלים כל אורח בסבר פנים יפות, וגם העלויות הזולות של טיולי בנפאל. כל ירחוני התיירות המובילים בעולם העניקו לנפאל ציונים גבוהים במצעד שווי הטיול.
הרצאתה היתה מלווה במצגת עם נופים מדהימים בנפאל, שגרמו לי לשים לב שבשפה העברית המילה "נפאל" והמילה "נפלא" נכתבות באותן אותיות.
"מועדון נשות השגרירים" הוא מועדון שהוקם על ידי נשים של שגרירי ישראל בעבר, למען בנות ובני הזוג של השגרירים הזרים שמכהנים בישראל. המועדון עורך להם טיולים ברחבי הארץ, מפגשים עם ישראלים חשובים, ומפגשי חברה בינם לבין עצמם. הנשיאה התורנית של המועדון היא אשת שגריר רואנדה בישראל, הגברת אלין ביזימנה. הגברה ביזימנה סיימה את המפגש בנאום תודה וברכה לשגרירת נפאל ולחברות שטרחו להשתתף בארוע.