בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

 הכירו את הנוּרוּז

הקהילה הבוכרית חגגה היום את חג הנורוז בחגיגה עממית שארגנה שגרירות אוזבקיסטן. החגיגות נערכו באור יהודה, שבה נמצא ריכוז גדול של עולים מבוכרה.

חג הנורוז הוא ראש השנה וחג האביב הפרסי, אך חוגגים אותו גם מחוץ לפרס. את חג הנורוז מציינים גם יהודים בכל מדינות מרכז אסיה, וכמובן גם לא-יהודים. המועד המקורי הוא 21 במרץ, שזה יום השיוויון בין היום ללילה, ובו מתחיל האביב. במדינות אסיה מציינים את החג במוזיקה וריקודים ואכילה, ולאחר ארוחת חג חלבית יוצאים לביקורים בבתי השכנים ולמצעדים ברחובות. אם מזג האוויר מאפשר אז עושים זאת בפיקניקים המוניים מחוץ לערים.

חלק מהקהל באו לחגיגה באור יהודה לבושים בתלבושות מסורתיות של שמלות משי צבעוניות או מבד קטיפה עם רקמת זהב. אחדים מהגברים הגיעו עטויים בגלימה מסורתית בשם ג'ומה, ולראשיהם כיפה Kulkh או כיפה Dupe שנקראות בישראל "כיפה בוכרית". תזמורת בוכרית של חצוצרות גדולות ותופים גדולים קיבלה את פנינו במנגינות בוכריות, ונשים החלו החלו לרקוד ולפזז בקצב המוסיקה.

שגרירת אוזבקיסטן בישראל, הגברת פֶרוּזָה מַחְמוּדוֹבָה Feruza Makhmudova, הסבירה את משמעות החג ואת מנהגיו בטשקנט ובוכרה. "זה כמו ראש השנה אצלכם" אמרה השגרירה, "ואצלנו שמים דגש על ברכות לבריאות ולשגשוג". השגרירה אמרה שבהזדמנות זו מציינים גם 30 שנה להתחלת היחסים הדיפלומטיים עם ישראל. היא ציינה גם שכמות הטיסות הישירות בין נתב"ג לטשקנט וסמרקנד תגדל בקיץ הקרוב בצורה משמעותית, והזמינה את הקהל לבוא לבקר באוזבקיסטן. היא סיימה דבריה בתודות לעירית אור יהודה שהואילה לארח את החגיגה.

עירית אור יהודה ארחה את החגיגה ואת השגרירות האוזבקית, חברת מועצת העיר, ז'אנה כהן, נשאה נאום ברכה ואמרה שזה כבוד לאור יהודה לארח את החגיגות המסורתיות האלה.

לחגיגה באור יהודה הביאו גם מאכלים ומטעמים אוזבקים אותנטיים, צימוקים אוזבקים, שקדים מסוכרים, ועוד ממתקים שאיני מכיר. הוגשו גם כריכים חלביים וקוביות גבינות צהובות ולבנות. בחדר סמוך הגישו אושפלואו אוזבקי בשרי. לאחר הארוחה במזנונים עברו הקהל לאולם התיאטרון להופעה אומנותית. הופיעו שם קרדנים בריקודי עם פולקלוריסטיים לצלילים שירים עממיים.

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן