בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

PAL נערכת לטוס לישראל החל מאפריל

חברת התעופה הלאומית של הפיליפינים, PAL, מחדשת המגעים לפתיחת קו טיסה סדיר שבועי לישראל. זאת לאחר שהצליחה להיחלץ מהליכי פשיטת רגל מרצון שבהם היתה שרויה עד לאחרונה.

בשבוע שעבר נערכה במנילה מסיבת עיתונאים חגיגית לציון ביטול ההליכים המשפטיים נגדה. נשיא PAL, גילברט סנטה מריה, סקר את תוכניות ההבראה והתפעול החדשות, שאחת מהן קשורה גם אלינו. הוא התחייב לחדש קוים סדירים שונים שנסגרו בגלל הקורונה, להרחיב תדירות הטיסות לסין ולאוסטרליה, והתחייב גם… לפתוח קו סדיר ממנילה לישראל.

חברת התעופה הפיליפינית PAL מיוצגת בישראל ע"י חברת אופן סקיי OPEN-SKY בבעלות אפרים פורטיס. הוא מגלה אופטימיות שפיליפינים איירליינס תצליח לחנוך את הקו הסדיר במהרה, כבר בחודש אפריל 2022 עם שתי טיסות שבועיות בשלב הראשון.

בעבר היו מגעים לפתיחת קו סדיר של PAL לישראל, אך הם נקטעו עם תחילת מגפת הקורונה. כעת מצפים שהשגריר החדש של הפיליפינים, אלברטו מקירוג, יחדש את המגעים עם משרד התחבורה מהמקום שבו הפסיק קודמו, השגריר לשעבר ניל אימפריאל.

בית המשפט בניו יורק דן בהליכי פש"ר לפי כללי Chapter 11. הנושים של PAL בדיון המשפטי הם חברות להחכרת מטוסים, בנקים ומלווים אחרים, ספקי שירותי תחזוקה כמו התעשיה האוירית הישראלית, וספקי ציוד וחומרים מתכלים. בדיונים בביהמ"ש הציגה PAL תוכנית הבראה שכוללת הקטנה של צי המטוסים ב25%, השקעת בעלים של 505 מיליון דולרים, צמצום ודחיה של 2 מיליארד דולרים מחובותיה, ועוד אמצעי ייעול. כל הנושים בתביעה נתנו את אישורם לתוכנית ההבראה שהציגה PAL. לפני כחודשיים אישר בית המשפט את התוכנית, ואף הרשה לPAL לגייס מימון נוסף של 150 מיליון דולר ממשקיעים חדשים וקיימים.

בשבוע שעבר, ארבעה שבועות בלבד לאחר החלטת בית המשפט, הודיעה PAL כי הצליחה להשלים את המשימות והמטלות שבתוכנית הבראה. בית המשפט ביטל את הליכי פשיטת הרגל מרצון.

במסיבת העיתונאים לרגל ביטול ההליכים המשפטיים, דיווח המנכ"ל גם על תוכניות להגדיל את פעילות הקרגו של החברה, ועל הוספת הסכמי קוד שרינג עם חברות תעופה רבות. כמו כן אמר שהחברה תשקיע יותר במועדון הנוסעים המתמידים שלה, ותקים מערכת דיגיטלית חדשנית לייעול הזמנות מסוכני נסיעות. הוא התחייב גם שהחברה תחזיר ללקוחותיה את מלוא התשלומים על טיסות שבוטלו.

הנשיא גילברט הכריז: "זהו רגע חגיגי עבורPAL , עבור כל השותפים ובעלי העניין שלנו, ועבור הצוות שלנו, שהקריבו הרבה והצליחו לשמור על חברת התעופה. מונחים לפנינו אתגרים עצומים, אבל אנחנו מצפים להתמודד איתם כחברת התעופה הפיליפינית הממוקמת טוב יותר לצמיחה אסטרטגית, כדי להמשיך ולשרת את הלקוחות שלנו".

פיליפינים הינה יעד תיירות עולמי, ולמשרד התיירות שלה יש נציגות בלשכת תיירות גם בישראל, בניהול גולן יוסיפון. לפני הקורונה ביקרו בפיליפינים כ20,000 ישראלים בשנה. מצד אחד, זו כמות יפה. מצד שני, זו כמות זניחה לעומת כמות 200,000 התיירים הישראלים שמגיעים לשכנתה תאילנד. פיליפינים וגם תאילנד מציעות חופים מרהיבים ויערות טרופיים ואטרקציות תיירותיות דומות, ושתיהם נמצאות במרחק דומה מישראל, וגם עלויות המלונות והמסעדות לתיירים די דומה. הפער הגדול בין כמות הישראלים שטסים לפיליפינים לבין הטסים לתאילנד מוסברת בעיקר בגלל שיש טיסות ישירות לתאילנד, אך לא לפיליפינים. לפיכך מומחי תיירות מצפים שטיסות ישירות מישראל גם למנילה יקטינו את הפער בכמויות התיירים הישראלים.

 

 

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן