בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

פוקט בטוחה יותר מבנימינה

לאחר שחזרתי מטיול לפוקט בשבוע שעבר, אני יכול להכריז שאין בעיה לבקר שם. הכרזה זו חייבת להאמר בגלל שביומיים האחרונים מופץ ברשתות חברתיות פייק ניוז כאילו התחלואה גבוהה שם, וכאילו במשפחה שיתגלה צורך בבידוד יפרידו בין ההורים לילדים.

שטויות! קשקושים!

האמת היא שהורים רשאים ללוות את ילדיהם בבידוד ובמהלך אישפוז בבית חולים. את זה מאשר גם ראש לשכת התיירות של תאילנד בישראל, דב קלמן, שהציג היום מסמך רשמי של ממשלת תאילנד.

היקף התחלואה בפוקט בשבוע שעבר היה 2 מאובחנים חדשים ביום, חוץ מיום חמישי שאז התגלו 9 מקרים חדשים. אף אחד מהם לא היה תייר זר. לשם השוואה, בישראל באותו שבוע התגלו כ450 מאומתים בממוצע יומי. אני משוכנע ששר הבריאות שלנו היה מתחלף בשמחה עם המצב "הנורא" בפוקט. אני לא מבין למה אנשים מפיצים ברשתות שמועות שקריות ומפחידות כאילו תאילנד מסוכנת לנו.

כדאי לדעת שממשלת תאילנד הכינה תוכנית לחזרה לשגרה בהדרגה, שתימשך 120 יום. התוכנית נקראת Sand Box, ארגז חול. לפי התוכנית, בראשון ליולי האי פוקט בלבד נפתח לתיירים מחוסנים גם מישראל, וילדים יכולים להיכנס לפוקט גם בלי חיסון. תוכנית ארגז החול כוללת עוד מדרגות להקלה בפוקט, ובהמשך גם באזורים אחרים בתאילנד. מצד שני, לפי התוכנית אם יתגלו בתאילנד 6,000 חולים חדשים ביום, המדינה שוב תיסגר בפני תיירים. כרגע התאילנדים רחוקים מזה.

כיום יש מגבלות ותנאים, אך הם אינם נוראים, אלא יכולים להשרות עלינו בטחון בריאותי.

התנאים והדרישות הנוכחיים הם:

  • הצגת בדיקת קורונה שלילית לפני ההמראה לתאילנד.
  • בדיקת נוספת מיד לאחר הנחיתה בתאילנד, ואז להישאר בבידוד בחדרנו במלון עד לקבלת התוצאות. הם מצהירים על עד 6 שעות, אבל אצלי התשובה הגיעה בתוך כ4 שעות. לאחר קבלת תשובה שלילית מבוטל הבידוד, ומותר לנו לטייל בכל האי בחופשיות.
  • לפני היציאה מנמל התעופה בתאילנד, יש להוריד לטלפון הפרטי אפליקציה שמאפשרת לממשלה לדעת היכן אנחנו בכל רגע נתון. זאת כדי לנטר אותנו אם נהיה בקרבת חולה מאומת, או אם אנחנו נתגלה כמאומתים, ואז כל מי שהיה בקרבתנו יהיה חייב בבידוד.
  • יש הפרדה חברתית ואיסור על התכנסות של יותר מעשרה אנשים בחדר אחד.
  • בכניסה לכל חנות או בנין ציבורי חייבים לבדוק חום, באמצעות מכשיר שניצב שם. זה לוקח שתי שניות.
  • יש חובה לעטות מסכות בכל מקום, אבל שמתי לב שרבים מהמקומיים אינם מקפידים על כך, אז גם אני הפסקתי.
  • בדיקות קורונה נוספת יש לעשות ביום החמישי וביום ה12 לאחר ההגעה לאי. מי שקיבל תשובה שלילית בבדיקה ביום ה12 רשאי לטייל גם מחוץ לתחומי האי פוקט.

  • מי שיתגלה כחיובי, חייב להתאשפז בבית חולים. מימון האישפוז הוא מביטוח הבריאות שנדרשים תיירים לרכוש ולהציג כתנאי לקבלת טופס  CoE Certificate of Entry שזה מעין תחליף לויזה.
  • כאשר ילדים מאושפזים כחולי קורונה, רשאים הוריהם ללוות אותם ולשהות לידם באישפוז. אבל לצורך זה יש לחתום על בקשה שמשחררת את בית החולים מאחריות שמא גם ההורה יידבק בשטח בית החולים. אולי בגלל הדרישה הזו רצה ברשתות בישראל השמועה המוטעית שכאילו מפרידים את הילדים החולים מהוריהם.

ראוי לציין שהמסעדות הישראליות הכשרות עדיין סגורות בגלל איסור ההתכנסות. המקום הכשר היחיד שפועל כיום בפוקט הוא המטבח של בית חבד. אפשר לבוא לקנות אוכל, אבל לא לשבת במסעדה ולאכול, אלא לקחת למלון או הביתה. גם התפילות במנין לא חודשו בגלל איסור ההתכנסות.

כאמור, המגבלות האלה דוקא משחררות מחרדות, ומעניקות בטחון ותחושה שיש מישהו שמנהל נכון את היציאה מהמגפה. אם יש ישראלים קנאים שמשתמשים בזה להפחיד כאילו המצב גרוע, עלינו לשלוח אותם להסתכלות או לטיפול. בשורה התחתונה, אם תכננתם לנפוש בפוקט, אל תשנו את תוכניותיכם בגלל שמועות זדוניות של קנאים.

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן