בשבוע שעבר נחנך נמל התעופה רמון ליד אילת, שהוא גם שדה התעופה היחיד והראשון שהוקם על ידי ישראל. כל שאר שדות התעופה האחרים המוכרים בישראל הוקמו על ידי הבריטים בתקופת המנדט. לא רק השדה הוא ישראלי מקורי, אלא גם שמות האזורים והמתחמים שבשדה התעופה.
את השמות המיוחדים הציע היועץ הלשוני של שדה התעופה, ד"ר רוביק רוזנטל. כל השמות קשורים במושגים מהנגב הדרומי, שבו נמצא השדה.
הכבישים והרחובות שבאזור שדה התעופה רמון נקראים על שמות נחלים באזור: שְחורֶת, רודֵד, נחושתן, ציחוֹר ועָתָק.
הכיכרות נקראות על שם ציפורים אופייניות לאזור: כיכר סלעית וכיכר ורדית.
השערים החיצוניים נקראים לפי אזורים הקרובים לשער. שער הכניסה: שער אורה. שער חירום דרומי: שער עברונה. שער חירום צפוני: שער תמנע. השערים הפנימיים ייקראו על שם חניון העובדים הצמוד: שער צפחות, שער פועה וכדומה. לחניונים הציע רוביק רוזנטל לקרוא על שם הרים בנגב הדרומי: שחמון, ידידיה, יהורם, בשמת, פועה, עמרם, חכליל, ארגמן, צפחות.
ד"ר רוזנטל מדווח בבלוג שלו "הזירה הלשונית" על שמות נוספים שהציע למקומות נוספים בשדה התעופה. בבית הנתיבות (הטרמינל) של נמל התעופה רמון שתי קומות. הקומה התחתונה תיקרא על פי ההצעה 'המרתף'. הקומה העליונה תיקרא 'הגלריה'. האולם הציבורי לתהליכי צ'ק-אין ומסירת המזוודות ייקרא 'המבואה', בדומה לשם שניתן לאזור זה בנתב"ג.
לאזור הבידוק הבטחוני ושערי מגנומטר נקרא 'הריבוע', כמו בנתב"ג. אזור ההמתנה לטיסה וחנויות פטורות ממס (קרוי גם 'האזור הסטרילי'; בנתב"ג: 'הכיכר'). ייקרא: 'השְׂדֵרָה' או 'הטיילת'. הפאטיו האקולוגי שתוכנן אז הצעתי לקרוא 'הגינה' או 'גן החיים'. גן פיתוח סביבתי ייקרא אחת מהשתיים: 'נְאות רָמון' או 'הבוסתן'.
בשדה התעופה אזורי מעבר שונים. אזור קישור המחבר בין מבואות, הקרוי בלועזית 'קונֶקטור'; ובנתב"ג 'השדרה', ייקרא הפרוזדור או המסדרון. גשרי מעבר בין אולמות ייקראו גִשְרונים. חדרי מדרגות המשמשים למעבר בין מפלסים ייקראו: מִפְלְסונים, ביחיד מִפְלָסון. 6-7 מעברים המפרידים בין שטחים ציבוריים ייקראו מַעַבְרוֹנים, ביחיד מַעֲבָרוֹן.
רוביק רוזנטל מוסיף: הצעתי להוסיף במקום בולט פסוק מקראי המתייחס לעולם התוכן של שדה התעופה. הפסוק שהתקבל הוא "הִנֵּה כַנֶּשֶׁר יַעֲלֶה וְיִדְאֶה וְיִפְרֹשׂ כְּנָפָיו" (ירמיהו מט כב). הפסוק נקשר לאזור שכן הוא עוסק במאבק עם עמי הדרום כמו אדום ותימן, ונזכר בו גם ים סוף, כפי שנכתב בפסוקים קודמים: "לָכֵן שִׁמְעוּ עֲצַת־ה' אֲשֶׁר יָעַץ אֶל־אֱדוֹם, וּמַחְשְׁבוֹתָיו אֲשֶׁר חָשַׁב אֶל־יֹשְׁבֵי תֵימָן, אִם־לֹא יִסְחָבוּם צְעִירֵי הַצֹּאן, אִם־לֹא יַשִּׁים עֲלֵיהֶם נְוֵהֶם. מִקּוֹל נִפְלָם רָעֲשָׁה הָאָרֶץ, צְעָקָה בְּיַם־סוּף נִשְׁמַע קוֹלָהּ. הִנֵּה כַנֶּשֶׁר יַעֲלֶה וְיִדְאֶה וְיִפְרֹשׂ כְּנָפָיו עַל־בָּצְרָה, וְהָיָה לֵב גִּבּוֹרֵי אֱדוֹם בַּיּוֹם הַהוּא כְּלֵב אִשָּׁה מְצֵרָה".
טיסה נעימה.