לשכת התיירות של צרפת ערכה סדנה להיכרות ופגישות עם אנשי תיירות ישראלים לקראת עונת הסקי והחורף. לסדנה שהתקיימה היום במלון שרתון בתל אביב, הגיעו מצרפת 27 חברות שהציגו מרכולתן לתיירנים.

היו בסדנה 12 דוכנים של מלונות ואתרים בפריז ובמונטה קרלו, 12 דוכנים של אתרי סקי באלפים הצרפתיים, ודוכנים של מועצות התיירות של אזור ואל-טורן ושל עיריית פריז, וגם של שדה התעופה בליון. את הסדנה ארגן מר לוראן רומני, מנהל לשכת התיירות של צרפת בישראל. שגריר צרפת בישראל, אריק דנון, הגיע לביקור בסדנה, שוחח עם המציגים והתיירנים הישראלים, אך לא נשא נאום.

השגריר דנון עם לוראן רומני

סדנאות דומות התקיימו בישראל מידי שנה, חוץ מהשנה שעברה בגלל הקורונה שגרמה לסגירת הגבולות לתיירים הן בישראל והן בצרפת. "הצרפתים רואים את השוק הישראלי כחזק בענף התיירות" מסביר לוראן רומני. "ישראל הצליחה לצאת ממשבר הקורונה מהר יותר ממדינות רבות. הצרפתים רואים שהישראלים כבר מסתערים על יעדי תיירות בחו"ל, ורוצים למשוך את הקהל הישראלי גם ליעדים המפתים בצרפת. במיוחד לאלפים הצרפתיים שבהם נפתחת עונת הסקי בתקופה זו. לצורך זה הגיעו התיירנים מצרפת".

בשנים האחרונות לפני הקורונה נהיו חופשות סקי פופולריות גם בציבור הדתי. עלוני השבת היו מלאים במודעות של חופשות סקי, אך השנה אנו עדיין לא רואים פרסומים. יש שלשה סוגים של חופשות סקי כשרות: א- חבילה מיוחדת לדתיים. ב- חבילה לישראלים חילוניים, שעליה הוסיפו אוכל כשר. ג- חבילות סקי בלי אוכל.

רוב הדתיים מעדיפים לגלוש בקבוצות מאורגנות, שבהן המארגנים דואגים להיבטי הכשרות ושמירת השבת. בעלי הניסיון יודעים גם למצא אתרי סקי ומלונות שלפעמים זולים יותר מאלה של הקבוצות המאורגנות.

משיטוט בין דוכני הסדנה מתברר שהרשויות בצרפת מעניקים תשומת לב גם לציבור הדתי בישראל. ברבים מהמלונות יש התחשבות והבנה לצרכים מיוחדים שלנו, כמו כלים חד פעמיים, והגשת ירקות וגבינות בארוחת הבוקר. בעבר, מלונות אחדים אף הכשירו את המטבח למשך כל החורף, או למשך שבועיים שלושה בחנוכה, שבהם מגיעים גולשים יהודים.

מנהלת המכירות של אזור ואל-טורן Val Thorens, נטלי גרוס, אומרת שמלון הפאר אלטפורה Altapura מציע לאורחיו גם אוכל כשר לפי הזמנות מראש. הארוחות הכשרות מבושלות בקייטרינג הכשר בעיר גרנובלה, ומובאות למטבח המלון לחימום והפשרה בתנור מיוחד. בנוסף, היא יכולה לעזור גם לקבוצות מאורגנות שיתארחו במלונות אחרים לקבל מזון כשר מאותו מקור.

קהילות יהודיות פעילות נמצאות בעיר ליון, ובעיירה אקס להבה Aux les Bains, על שפת אגם בורג'ה. יש בהן בתי כנסת ומלונות שעומדים לשירותינו. חובבי הקניות יוכלו לחגוג באאוטלט הענק The Village מדרום לליון, שם ישנן 110 חנויות מותגים בינלאומיים, בהנחות של 30-70 אחוזים.

באזור ואל טורן ישנם מספר בתי ספר לסקי בכל הרמות. בבית הספר Skicool יש שיעורי סקי גם בשפה העברית למבוגרים ולילדים. אחד מבעלי בית הספר הוא ישראלי לשעבר, פאדל מחמוד, שמספר לנו שהוא מלמד את עובדיו להדריך גם בעברית, וכמעט כל המדריכים שולטים במספר מלים בסיסיות בעברית לצרכי הדרכת גלישה בסקי.

גם באזור אברינג רון Auvergne Rhoen Alpes ישנם אתרי סקי מבוקשים על ישראלים. העיר מוכרת כאתר מורשת של אונסקו, בזכות מבנים עתיקים וטירות מימי הביניים. הסיסמה שלהם "להיוולד פה מחדש". פועל שם מלון אדלווייס שמורגל באספקת אוכל כשר לפי הזמנות. את האוכל הם קונים בעיקר מבית חבד בג'נבה. בחודש יולי האחרון נפתח שם מוזיאון יהודי, שאמור למשוך גם תיירים ישראלים. מלונת חדשים רבים יפתחו שם בשנתיים הקרובות, ואחד מהם מתוכנן להיות מלון כשר.

בעיירה Les Etincelles באלפים הצרפתיים ישנם 10 מלונות ו15 שאלֶה, אחד מהם מציע לאורחים גם ארוחות כשרות.

הצרפתים מתחילים לשווק לישראלים גם את מחוז סאמואה Samoens שנמצא במרחק שעת נסיעה בלבד מנמל התעופה של ג'נבה. במחוז זה יש מסלולי גלישה בכל רמות הקושי, ובעונת הקיץ הם הופכים להיות מסלולי לרכיבה על אופני הרים. מידי שנה בחודש יוני מתקיים שם מירוץ רכיבה בינלאומי ופסטיבל ולובר Velovert לרכיבת שטח.

מנהלת השיווק של המחוז, קורין רנארד, מספרת שבכפר Chambery במחוז זה יש מסעדה כשרה וחנות מכולת כשרה. בעונת הסקי של 2018 בילו שם קבוצות רבות של דתיים ישראלים, וכעת הם מפתחים את השיווק לקהל שלנו.

במסגרת זו נפתחות אטרקציות תיירותיות חדשות גם במחוז מורצי אבוריה Morzine Avoriaz. כמו, למשל, גשר שקוף בפארק איגל, שהמטיילים הולכים בו על רצפת זכוכית שקופה. יש שם גם חוויה ייחודית בעולם של גלישה לצד עייטים. זאת בנוסף למוזיאונים וקרנבלים ומסלולי הליכה למשפחות.

מועצת התיירות של עירית פריז הציגה אתרי תיירות חדשים, כמו מוזיאון אלברט קהאן, גלריה ופלה, שלל מוזיאונים חדשים, וקרנבל מוזיקה חדש. זאת בנוסף לאזור המסחר הידועים שהתברכה בהם העיר.

גם מלונות אחדים הציגו עצמם, כמו מלון נפוליאון, שנקרא בשם זה בגלל קרבתו לשער הנצחון. במלון יש 56 סוויטות ו40 חדרים מפוארים. הוא שייך למשפחה צרפתית מזה כמאה שנה. אבי המשפחה היה איש עסקים רוסי שהגיע לפריז לרגל עסקיו, התאהב צעירה מקומית, ורכש את המלון כמתנת חתונה לאשתו.

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
דילוג לתוכן