בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

שהחיינו: טיסות ישירות ליפן

3 סוכנויות נסיעות גדולות מיפן התאחדו לפתיחת קו תעופה ישיר מנתב"ג לנמל התעופה נאריטה בטוקיו. הטיסות יופעלו בצ'רטר על ידי חברת סאנדור.

ב-2018 זינק מספר התיירים הישראלים ביפן ליותר מ35,000 איש. מספר התיירים היפנים שהגיעו לישראל נאמד בכ20,000 יפנים. כמות התיירים בשני הכיוונים הולכת וגדלה משנה לשנה, וקיים ביקוש לטיסות ישירות.

הטיסות החדשות לטוקיו יופעלו בחודש ספטמבר, והן מעוררות ציפיות והתרגשות בענף התיירות. בשנים האחרונות פעלו ממשלות ישראל ויפן לקידום טיסות ישירות סדירות בין המדינות, וטיסות השכר כעת הן תוצר ראשוני של פעילות זו. היו פעם פניות לנציגות של חברת התעופה היפנית המובילה All Nipon בישראל לפתוח קו ישיר. אך מחברת ANA נמסר לנו בעבר שהם מעדיפים להפעיל את מטוסיהם בקוים עם ריווחיות מוכחת, ולא להיכנס לנסיונות ותהייה.

כרגע נראה לי שזו רוב מהומה על לא מאומה. לפי שעה מדובר בטיסות חד פעמיות, ולא בקו קבוע כפי שמצפים רבים. אבל גם זו התחלה יפה כדי לספק את הביקושים, בבחינת "משכני אחריך ונרוצה". (במקרה זה: "משכני אחריך ו…נאריטה"). לפי התרשמות שלי מההודעה לעיתונות נראה לי שמדובר בטיסה שנשכרה להביא קבוצת תיירים מיפן לישראל, ולהחזירם לטוקיו כעבור שבועיים. בכיוון ההפוך המטוס יהיה ריק, ולהערכתי בסאנדור רוצים למלא אותו ולמכור כרטיסים לישראלים.

לפי ההסכם שנחתם השבוע יופעלו שתי טיסות שכר, בהפרש של שבוע ביניהן. משך הטיסה מזרחה ליפן יהיה 11 שעות וחצי, והטיסה מערבה בחזרה לישראל תימשך 12 שעות וחצי. מדובר בקיצור של 4 שעות טיסה, לא כולל זמן ההמתנה בקונקשן, לעומת הטיסות הקצרות ביותר המקובלות כיום עם נחיתת ביניים.

על ההסכם חתמו השבוע מהצד היפני נציב סוכנות התיירות היפנית, הירושי טבאטה, ויו"ר התאחדות סוכני הנסיעות של יפן, הירומי טגאווה, בברכת שגרירת ישראל ביפן, יפה בן-ארי, ובנוכחותה.

השגרירה יפה בן-ארי אומרת: ״טיסות השכר הן צעד ראשון בדרך להשגת היעד העיקרי שלנו – טיסות ישירות וסדירות בין שתי המדינות. הטיסות יסייעו למקם את ישראל על מפת התיירות היפנית, ויאותתו לשוק המקומי כי ישראל היא יעד אטרקטיבי. במקביל, תיירים ישראלים יוכלו להנות ממסלול קצר ונוח יותר ליפן – מהיעדים הצומחים ביותר בשוק התיירות היוצא בישראל".

דוברת שגרירות יפן בישראל, נטלי כהן, אומרת: "בכירים בממשלת יפן ביקרו בישראל בספטמבר האחרון על מנת לדון בעניין טיסות הצ'רטר. היום אנו מברכים על ההתקדמות בנושא, על החדשות הטובות, אחר מאמצים רבים. אנו מקווים שטיסות הצ'רטר תעודדנה תיירות בין שתי המדינות, וכי הסנונית הראשונה הזו תוביל לקו תעופה סדיר בין המדינות בעתיד".

סמנכ"ל אסיה והפסיפיק במשרד החוץ, גלעד כהן, אומר: "אנו מקווים כי המהלך יעודד ביקורי אנשי עסקיים יפנים בישראל ויתרום לחיזוק קשרי הכלכלה והמסחר בין המדינות".

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן