בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

תאילנד תגבה "מס תיירים"

מחר נפתחת תאילנד לתיירים, ובחודש הבא תדרוש מתיירים "דמי כניסה" למדינה, החל מחודש אפריל. גם כל תייר מישראל יידרש לשלם 300 באט, שהם כ9$. לא סכום שאי אפשר לעמוד בו כשיוצאים לחופשה, אבל בכל זאת מעורר אי נוחות של מעין 'מס גולגולת'.

דמי הכניסה יתוספו לעלות כרטיסי הטיסה לתאילנד. ראוי לציין שלתיירים שמגיעים לתאילנד יש הוצאות נוספות על רכישת בדיקות PCR וביצוען, ועל קנית פוליסת ביטוח נסיעות עם כיסוי של לפחות 50,000 דולר לטיפול רפואי במקרה של הידבקות בקורונה. כאשר מוסיפים לזה גם את הגזרה החדשה של דמי כניסה, זה כבר פחות נעים ונוח.

רשות התיירות של תאילנד TAT מסבירה שההכנסות מדמי הכניסה נועדו לכיסוי הוצאות על תאונות לתיירים שמגיעים בלי ביטוח נסיעות, וגם לפיתוח אטרקציות תיירותיות חדשות ושיפוצים באטרקציות קיימות. מנהל TAT, יוטאסק סופאסורן, אמר לעיתון מקומי: "חלק מהאגרה ישמש לטיפול בתיירים. נתקלנו במקרים שבהם לא היה לתיירים ביטוח נסיעות, והטיפול בהם הפך לנטל עלינו".

מנהל לשכת התיירות של תאילנד בישראל, דב קלמן, מוסיף: "תאילנד היתה המדינה הראשונה באזור שפתחה את שעריה לתיירות עוד ביולי 2020, והשקיעה תקציבי ענק כדי לפתוח את כלל המדינה לכניסת תיירים החל ממחר (1 בפברואר). דמי הכניסה הסמליים – פחות מ-30 שקלים – נועדו לאפשר למדינה לעמוד בהוצאות הגדולות, המאפשרות לתיירים רבים, וגם לנו הישראלים, להנות מטיול באחד היעדים היפים והמפנקים בעולם, וזאת תוך שמירה על בריאות התושבים המקומיים. יש לציין כי גביית תשלום מתיירים נכנסים אינה עניין חריג כלל, ומדינות רבות, כולל מדינות באירופה, גובות תשלום בסכומים שונים, בדרך כלל באמצעות תוספת על התשלום לחדרי המלון".

כידוע, תאילנד נחשבת אחד מיעדי הטיול הפופולריים ביותר באסיה. היא נפגעה מאוד ממגפת הקורונה. בשנת 2019, לפני פרוץ המגפה, ביקרו בתאילנד כ40 מיליון תיירים, ובשנתיים האחרונות הגיעו רק 200,000. שמהוים פחות מ5% מהמצב הנורמלי. כיום, כאשר העולם מתחיל לצאת ממשבר התיירות, צופים בתאילנד כניסות של 5 עד 15 מיליון תיירים לשנת 2022. ההכנסה המצופה מהתיירות הזו מסתכמת בכ800 מיליארד באט, שהם כ24 מיליארד דולרים.

צילום גיא יחיאלי

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן