תאילנד הכריזה על מודל חדש ומעניין של בידוד בעידן הקורונה, שעשוי להתאים גם למדינות תיירות אחרות. מודבר בסוג של בידוד אלסטי שמתרחב בהדרגה.
לפי המודל המיוחד התיירים הנכנסים לאי פוקט מחוייבים בבידוד של שבועיים, כמו ברוב המדינות בעולם. אלא שבפוקט הבידוד אינו מוגבל רק לתחום הצר של החדר שלנו בבית המלון, אלא הוא מורחב לטווח גדול יותר ברדיוס של קילומטר מהמלון. כך יוכלו התיירים ליהנות גם בתקופת הבידוד ממכמני האי ולבקר בחופים ובאטרקציות תיירותיות בקרבת המלון.
לאחר שבועיים התיירים נדרשים לעבור בדיקת קורונה נוספת, ואם התוצאה תהיה שלילית יוכלו לטייל בכל האי פוקט ללא מגבלות. לאחר שבוע נוסף, שוב יבדקו. אם התוצאה שוב שלילית, יורשו התיירים לטייל בחופשיות בכל רחבי תאילנד, גם מחוץ לפוקט. בשלב זה המודל פועל לניסיון ובדיקה רק באי פוקט. פרטים סופיים עדיין לא פורסמו. טרם נקבע אם מדיניות זאת תקפה לכל התיירים או רק לתיירים שבאים ממדינות מסויימות.
נציג לשכת התיירות של תאילנד בישראל, דב קלמן, אומר כי עדיין אין בהירות לגבי תיירות מישראל, אך מדובר בסימן חיובי גם לגבינו. "לעת עתה הפרויקט פחות רלבנטי עבור ישראלים המעוניינים לחזור לטייל בממלכה, אך בכל זאת מדובר בחדשות טובות. על פי הערכתנו, ניתן להתחיל לתכנן את טיולי פסח לתאילנד".
דב קלמן מוסיף: "אם יתברר ש'פרויקט פוקט' לא יגרום להגדלת ההדבקות, ניתן לצפות להסרת מגבלות נוספות לקראת סוף שנת 2020. תאילנד הצליחה בצורה בלתי רגילה במאבקה נגד הקורונה. מקרי מוות (58 מאז תחילת המשבר) ומספר הנדבקים נמוכים בהשוואה לכמעט כל מדינה אחרת בעולם. התאילנדים רוצים להימנע מהתפרצות הווירוס אך יחד עם זאת לשמור על עתידה של תעשיית התיירות. הדילמות בין שני האינטרסים גורמות לזהירות רבה".
לאור מדיניות חדשה זאת, חברת התעופה תאי איירליינס תתחיל להפעיל בחודש נובמבר טיסות ישירות לפוקט משבעה יעדים: דנמרק, גרמניה, אנגליה, דרום קוריאה, סין יפן והונג קונג, בתחילה שתי טיסות חודשיות. החברה תגדיל את מספר הטיסות בהתאם לביקוש. חברות התעופה הישראליות אל-על וארקיע הפעילו בעבר טיסות לבנקוק, ואפשר לצפות שגם הן יחדשו את הקו בהקדם.
בשנת 2019, כמעט 200,000 ישראלים ביקרו בתאילנד. הם שהו בממוצע 17 ימים והוציאו במהלך חופשתם 2800$ בממוצע, יותר מאשר מכל מדינה אחרת.