בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

גם חברות אוטובוסים לתיירים דורשות סיוע ממשלתי

גם חברות ההסעה סובלות מאוד ממשבר הקורונה בענף התיירות. תייר רגיל שמגיע מאירופה לישראל נמצא כחמש שעות בממוצע בתוך המטוס שמביאו, ואח"כ שוהה 12 שעות בממוצע בכל יום באוטובוס שמסיע אותם לאתרים שונים. לפיכך, הסבל של חברות ההסעה גדול מזה של חברות התעופה.

עד כה יש 90% ביטולי הזמנות מתיירות חוץ, והדבר ההולך ומחמיר. הסגר הממשלתי על ישראל מהווה גם טבעת חנק על חברות ההסעה. בוטלו ונעלמו קבוצות תיירים המגיעות בטיסות ובאוניות. סוכני הנסיעות מדווחים על ביטולים גורפים ושאין הזמנות חדשות.

ניסים סרוסי, ראש ארגון חברות ההסעה הפרטיות, אומר שבמהלך השנתיים האחרונות חברות ההסעה רכשו אוטובוסים חדישים להסעת תיירים. עלות אחזקת אוטובוס ללא שכר נהגים נאמד בכ-22 אלף שקלים לחודש. בענף התיירות מעל ל 500 אוטובוסים פרטיים, והנזק הכלכלי הוא של יותר מ-12 מיליון ₪ לחודש.

חברות ההסעה גם השקיעו בהכשרת נהגים, נהגים מקצועיים, לא כל אחד יכול לעבוד כנהג תיירות. בשל הידבקויות תיירים, גם נהגים של חברות הסעה נאלצו להיכנס לבידוד.

אומר ניסים סרוסי: "אין לנו צפי לפתרון הבעיה, ונקודת ההנחה היא שבחצי שנה הקרובה התיירות לא תחזור לישראל. מדינת ישראל חייבת להתערב אחרת מאות חברות עשויות למצוא עצמן בדרך לפירוק ולהתרסקות.

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן