"הרבה סטארטאפיסטים ישראלים בתחום התיירות אינם יודעים לשווק את רעיונותיהם במקומות הנכונים" כך אמרו תיירנים בכירים בכנס TravelTech בתל אביב. בכנס השתתפו מאות מפתחי אפליקציות ותוכנה ישראלים, ועשרות נציגים של לקוחות עולמיים כמו בוקינג אקספדיה ואחרים. זו השנה השלישית שכנס זה מאורגן ע"י חברות InnoVel ואמדאוס.
העולם מתקדם ועובר לתחום התיירות המקוונת. כיום רוב ההזמנות למלונות ולטיסות נעשות אונליין, וקיים בשוק ביקוש עצום לחדשנות ולשיפורים במערכות האלה. לסוכני נסיעות אנושיים יש יתרון בתכנון ותפירת טיול לפי הצרכים והטעם של כל נוסע. מתברר שאי אפשר לוותר על הסוכנים האנושיים, ובשוק ניכר חוסר של חיבור יעיל בין הסוכנים האנושיים עם אתרי הOTA. למדינת הסטארט-אפ יש יתרון עולמי בתחום זה.
בכנס התברר שיזמים ישראלים מפתחים פתרונות חדשניים גם בתחומי התיירות, אבל רק מעטים מביניהם מצליחים לעשות אקזיט כראוי להם. יש ישראלים שפונים לCEO של רשתות ענק למלונות, שהינם גדולים מכדי להטמיע טכנולוגיות חדשניות. יש סטארטפיסטים שפונים למלונות יחידים או קטנים שאין להם יכולת תקציבית לפיתוח ולמימון הסטארטאפ שהם זקוקים לו. הפתרון שהועלה בכנס היה למצא רשת מלונות לא גדולה שמנהלת בעצמה את מלונותיה. בכנס טרוולטק הועלה הרעיון ליצור מנגנון יעיל יותר ל"שידוכים" ותיאומים בין המפתחים הישראלים לבין הצרכנים הפוטנציאליים ברחבי העולם.
"תעשית התיירות זקוקה לסטארטאפים יותר מאשר הסטארטאפים זקוקים לתעשיה" אמר רום הנדלר מחברת InnoVel "כי הסטארטאפים יכולים לעבוד גם בתעשיות אחרות". מר הנדלר גילה שבענף התיירות בעולם מועסקים עובד אחד מכל 11 עובדים, והענף מהווה כ10% מהתמ"ג בממוצע עולמי. גטאן קאפור אמר בכנס כי בעשור האחרון נוסדו 1600 סטארטאפים, שגייסו יחדיו 84 מיליארד דולר. מצד שני, כ60% מהסטארטפים נסגרים ומתאיידים, למרות שהיה יכול להיות להם ביקוש אילו היו משווקים נכון.
בפאנל על המלונאות למדנו שהמלונאים זקוקים לאפליקציה לצ'ק אין ולצ'ק אאוט, שתייעל ותקצר את השירות לאורחים, ותחסוך כוח אדם למלונות. בשדות התעופה יש כבר עמדות אוטומטיות לבידוק וכירטוס לטיסה באופן עצמאי בלי דיילת קרקע. ענף המלונאות מחפש פתרון דומה. יש כמה קבוצות ישראלים שמנסים לפתח משהו כזה, אבל עד כה אינם עומדים בדרישות המלונאים. בעיה נוספת בענף המלונאות היא הביטולים ברגע האחרון, שמסבים נזקים כספיים למלונות. המלונאים נושאים עיניים לישראל ולעמק הסיליקון למציאת פתרון טכנולוגי לבעיה הזו. האתגר הגדול ביותר בענף התיירות והמלונאות הוא המחסור בכוח אדם, שעומד להגיע לשיא בעוד כחמש שנים. בענף מחפשים כבר היום אמצעים חדשנים כמו אפליקציות ורובוטים שיחליפו חלק מהעובדים בדלפקי הקבלה ואפילו את החדרניות בסידור וניקוי החדרים. "מי שימציא אפלקציה טובה לפתור את הבעיה, יוכל להיות הWaze הבא של ישראל".
בדיוק לצורך זה ארגן רום הנדלר את הכנס. כדי להפגיש אנשי חדשנות טכנולוגית עם בכירים בתיירות העולמית, להבין טוב יותר את הצרכים והביקוש, ולעשות נטוורקינג שיכול להניב שיתופי פעולה. בכנס ניתנה הזדמנות להרבה סטארטפיסטים להציג ב3 דקות את החידושים שעליהם הם עובדים. " אנו רואים בכנס החדשנות אירוע שישנה את עולם הטכנולוגיות בתיירות הבינלאומית. אנחנו גאים מאוד שהצלחנו להשיג את המטרה הזו כבר בשנה הראשונה של הכנס. זוהי השנה השלישית והכנס רק הולך ומשתפר. אנחנו רואים עניין בינלאומי מענף התיירות ויוצרים הרבה הזדמנויות עסקיות לסטרטאפים ישראלים בתחום".
הספונסור של הכנס היתה חברת אמדאוס-ישראל. אומר גדי מור, מנכ"ל אמדאוס: "חברת אמדאוס תומכת במיזמים ובחברות שמטרתם לקדם טכנולוגיות שיתנו מענה לשלל תחומים בעולם התיירות. אנו מברכים את חברת InnoVell על קיום הכנס ואנו גאים להיות חלק ולתמוך באירוע מיוחד זה. אני בטוח שגם בשנים הבאות ימשיך הכנס להתקיים ולחזק את מעמדה של ישראל כמרכז של קידמה ופיתוח טכנולוגי בתחום התיירות".