בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

באל על ממריאות גם ההכנסות

אל על הציגה היום דו"חות כספיים חיוביים לרבעון השני של 2019. החברה רשמה בתקופה זו רווח נקי של 83,000 דולרים, לעומת הפסד של 18 מיליון דולר בתקופה זו בשנה שעברה. הרווחים לפני מס היו 300,000 דולר, לעומת הפסד של 23.4 מיליון דולר אשתקד. סך כל ההכנסות היו 584 מיליון דולר, שמייצגים עליה של 7% לעומת אשתקד.

התוצאות הכספיות מוסברות בעיקר בירידה בהוצאות הדלק. בשנה האחרונה ירד מחיר הדלק בעולם, ובנוסף, אל על החלה להפעיל מטוסי דרימליינר חסכניים בדלק. הסבר נוסף של האנליסטים מסביר חלק מהשיפור בעובדה שחג הפסח האחרון, שבו יש תנועה גדולה של נוסעים, חל השנה ברבעון השני. בד"כ פסח חל בתחילת הרבעון השלישי של כל שנה. כתוצאה מכך חלה עליה בRPK (כמות נוסע-ק"מ) שהביאה לעליה בתשואה.

מצבה הכספי של אל על יכול היה להיות טוב עוד יותר לולא הפעלת התקן החשבונאי 16 IFRS בנושא חכירות מטוסים, שגרם להגדלת הוצאות המימון ב11 מיליון דולר. בתקן הזה נדרשת אל על לרשום פחת גדול יותר בסעיף החכירה.

גונן אוסישקין, מנכ"ל אל על אמר היום: "במהלך הרבעון השני לשנת 2019 רשמה החברה הכנסות בסך 584 מיליון דולר המהוות גידול של 7% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. החברה רשמה שיפור במדדים התפעוליים העיקריים וכל זאת לצד ההתמודדות עם האתגרים והתחרות העזה בנתב"ג.

תוכנית ההצטיידות מתקדמת בהתאם למתוכנן. עד כה קלטה החברה 11 מטוסים חדשים, מדגם 787-9 כאשר עד תום שנה זו אנו צפויים לקבל שלושה מטוסים נוספים וברבעון הראשון של 2020 את השניים האחרונים ובכך תושלם תוכנית ההצטיידות. הוצאנו כמתוכנן משירות את צי מטוסי 767 ואנו בעיצומו של תהליך הדרגתי ליציאתם מהשירות של מטוסי 747, כאשר התכנון הוא לסיים את שירותם באל על עד סוף השנה. במקביל, התחלנו ביישום תכנית לשיפור פנים המטוס בציים הקיימים ואף היא מתקדמת כמתוכנן. בהתאם, צי המטוסים שלנו נעשה צעיר יותר והמוצר שלנו טוב יותר.

כחלק מאסטרטגית הצמיחה, אנו פועלים לעיבוי פעילות קיימת והרחבת רשת הנתיבים באמצעות פתיחה של נתיבים ליעדים חדשים. במהלך הרבעון האחרון פתחנו את הקווים לסן פרנסיסקו, לאס וגאס ומנצ'סטר וזאת בנוסף לפתיחת הקו לניס ברבעון הראשון. בהמשך להכרזה על פתיחת הקו לטוקיו ושיקאגו אשר צפויים לפעול החל ממרץ 2020, החברה הכריזה היום על השקת הקווים לדבלין ולדיסלדורף אשר צפויים לפעול החל מקיץ 2020."

דגנית פלטי, סמנכ"לית הכספים אמרה: "גידול בהכנסות וירידה בהוצאות החברה שיפרו את הרווח לפני מס ברבעון המדווח  בכ-23 מיליון דולר בהשוואה לרבעון מקביל, כל זאת למרות יישום תקן IFRS16 (חכירות) שהקטין את השיפור בתוצאות החברה בכ-5 מיליון דולר. החברה רשמה ירידה בהוצאות הדלק ברבעון המדווח בכ-8.5 מיליון דולר בשל ירידה במחיר הדס"ל ובשל ירידה בכמות שנצרכה, למרות הגידול בפעילות וזאת בשל הפעלת המטוסים החדשים מדגם 787-9, שהינם יעילים בצריכת הדלק. ברבעון זה קיבלה החברה מימון בסך 145 מיליון דולר מגופים פיננסים מיפן לרכישת מטוס נוסף מדגם 787-9 שהתקבל בחברה בחודש יוני. עד כה התקבלו 11 מטוסי 787-9 חדשים לצי החברה, מתוכם 4 בבעלות ו-7 בחכירה."

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן