בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

דו"ח ביניים של האו"ם על ענף התיירות

תנועת התיירות העולמית בחמש החודשים הראשונים של השנה הסתכמה ב15% בלבד לעומת היקף התנועה המקבילה בשנת 2019, ולעומת 2020 היא הגיעה ל35% בלבד. כך עולה מנתונים שמפרסם ארגון התיירות העולמי של האו"ם UNWTO.

האו"ם מציין שבחודש מאי השנה נרשמה התאוששות קלה מאוד בתיירות נכנסת, אך היא נבלמה וחזרה לדעוך עם הופעת זן הדלתא של נגיף הקורונה. לעומת זאת, תיירות הפנים הולכת ומתאוששת באיטיות בכל העולם.

הדו"ח מציין שבחודשים ינואר עד מאי 2021 נרשמו בעולם פחות 147 מיליון כניסות במעברי הגבול, בהשוואה לשנת 2020 בשיא עידן הקורונה. בהשוואה לשנת 2019 טרום הקורונה הירידה היא של 460 מיליון איש.

מזכ"ל UNWTO צורב פולוליקשווילי Zurab Pololikashvili הכריז במסיבת עיתונאים אתמול: "כדי לאתחל מחדש את התיירות ולבנות את האמון בנסיעות ולהקל על הניידות, יש להאיץ את קצב החיסונים בעולם, וליצור תקשורת ותיאומים של הגבלות הנסיעה בכל מדינה, לפי תקן בינלאומי שצריכים לקבוע". האו"ם קורא לכל המדינות החברות בו לאמץ את תעודת COVID הדיגיטלית של האיחוד האירופי כתקן בינלאומי מחייב, בתקוה שזה יביא להתייעלות במעברים ממדינה למדינה.

הוא דיווח עוד שלפי נתוני האו"ם 63 מדינות היו בחודש יוני בסגירה מוחלטת של הגבולות, לעומת 69 מדינות בחודש פברואר. 33 מהמדינות הסגורות הן באסיה ובאוקיאנוס השקט. רק 7 מדינות אירופאיות היו סגורות הרמטית לתיירות, למרות שביבשת אירופה נקבעו הכי הרבה מגבלות נסיעה בכל העולם.

בחודשים אפריל ומאי זיהו באו"ם "התאוששות שבירה מאוד ולא אחידה", כפי שהגדיר המזכ"ל. אך החשש הגובר מגרסת הדלתא של הנגיף הביא כמה מדינות להטיל מחדש צעדים מגבילים. מצד שני, מבצעי חיסון ברחבי העולם והקלות במגבלות תנועה למחוסנים "תורמים לנורמליזציה הדרגתית של הנסיעות".

באו"ם זיהו מגמה של התאוששות מהירה יותר במדינות שבהן יש שוק גדול של טיולים למקומיים, כמו רוסיה וסין. תפוסת המושבים בטיסות פנימיות בסין וברוסיה כבר חזרה לרמה שהיתה לפני פרוץ המגפה העולמית. טיסות הפנים בארה"ב מדשדשות מאחור, אך גם שם נרשמת עליה קטנה.

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן