ארגון התיירות העולמי של האו"ם UNWTO מפרסם נתונים סטטיסטיים על תנועת התיירות, לפיהם כמות הנוסעים במטוסים צנחה ב-72% בעשרת החודשים הראשונים של 2020. האו"ם מגדיר את שנת 2019 בתואר the “worst year on record in the history of tourism.”. כלומר, "השנה הגרועה ביותר בתולדות ארגון WTO של האו"ם.
מבין הנתונים הסטטיסטיים הרבים עולה כי אתרי התיירות בעולם נפקדו ב900 מיליון תיירים פחות מהתקופה המקבילה של 2019. זה מתבטא בהפסד של 935 מיליארד דולר בהכנסות מתיירות בינלאומית. כשמשוים למשבר העולמי הגדול ב2008-9 זה יותר מפי 10.
האו"ם צופה כי התיירות העולמית תחזור לרמות של לפני 30 שנה, עם פחות ממיליארד כניסות, והפסד של יותר מטריליון דולר בתקבולי תיירות בינלאומיים. ירידה עצומה זו בתיירות עקב המגיפה עלולה לגרום לאובדן כלכלי של 2 טריליון דולר בתוצר העולמי.
זוראב פולוליקשווילי, מזכ"לית ארגון WTO, אומרת: "גם כשהחדשות על חיסון מגבירות את אמון המטיילים, יש עדיין דרך ארוכה להתאוששות. עלינו להגביר את מאמצינו לפתוח גבולות בבטחה תוך תמיכה בעבודות תיירות ועסקים. יותר ויותר ברור שתיירות היא אחד המגזרים המושפעים ביותר מהמשבר חסר התקדים הזה".
היא מציינת כי הגבלות הנסיעות ממשיכות להכביד על ההתאוששות, ומצביעות על כך שבאסיה ובאוקיאנוס השקט, שבהן החלה המגיפה העולמית, נרשמה ירידה של 82% בעשרת החודשים הראשונים של 2020. בחודשים ספטמבר ואוקטובר המצב החמור ביותר הוא באסיה ובאוקיאנוס השקט שם נרשמו ירידות של כמעט 100%, מה שמשקף את סגירת הגבולות המתמשכת בסין וביעדים מרכזיים אחרים באזור. המזרח התיכון רשם ירידה של 73%, ובאפריקה נרשמה ירידה של 69%. תיירות נכנסת לאירופה וביבשת אמריקה ירדו ב -68%.
לעומתן, באמריקה חל שיפור הדרגתי מאז יוני, עם ירידות נמוכות יחסית בכניסות הבינלאומיות עד אוקטובר. זה משקף פתיחה מחודשת של יעדים רבים באזור, כולל מדינות קטנות המתפתחות באי בקריביים. עם זאת, שווקים גדולים כמו ארצות הברית, גרמניה וצרפת הראו סימני התאוששות בחודשים האחרונים. יתר על כן, הביקוש לתיירות פנים ממשיך לגדול בחלק מהשווקים, כולל סין ורוסיה.
לדבריה, ההכרזה על חיסון והתחלת החיסון צפויים להגביר את אמון הצרכנים בהדרגה. גדל והולך מספר היעדים שמקלים או מסירים מגבלות על נסיעות. על פי המחקר העדכני שלUNWTO שיעור היעדים הסגורים ירד מ -82% בסוף אפריל 2020, עד ל -18% בתחילת נובמבר.
התרחישים של WTO לשנים 2021-2024 מצביעים על התחלת יציאה מהמשבר רק במחצית השנייה של 2021. עם זאת, חזרה למצב שבו היינו ב2019 עשויה לארוך בין שנתיים וחצי לארבע שנים.