בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

אוזבקיסטן חגגה בת"א את היום הלאומי

יום העצמאות של אוזבקיסטן, החל ב1 לספטמבר, נחגג אמש (13/9) גם בישראל. שגרירת אוזבקיסטן בישראל, פרוזה מחמודובה, ערכה קבלת פנים חגיגית במגדלי עזריאלי בתל אביב, אליה הוזמנו אנשי הסגל הדיפלומטי, בכירי משרד החוץ הישראלי, אנשי עסקים שעובדים מול אוזבקיסטן, עיתונאים ועוד.

אוזבקיסטן הכריזה על עצמאותה בשנת 1991 לאחר קריסת ברית המועצות. שנה אחר כך כבר כוננה יחסים דיפלומטיים עם ישראל. שגרירת אוזבקיסטן דיברה על שיתופי הפעולה בין המדינות בתחומי פיתוח חקלאי, השבחת מים, השכלה וחלופי סטודנטים ומרצים, ידע בטחוני ועוד.

"אנחנו נמצאים בשלבי יישום של רפורמות חברתיות ומפתחים מדיניות חוץ מאתגרת" אמרה הגברת מחמודובה. אוזבקיסטן הינה יעד תיירותי פופולרי מאוד בעולם, והשגרירה מעוניינת לפתח גם את התיירות מישראל. לשם כך נקטה לאחרונה פעולות כמו פתיחת קו טיסה ישיר מנתב"ג לסמרקנד ע"י חברת התעופה Qanot Shark, בנוסף לקו הישן לטשקנט של חברת Uzbekistan Air. לאחרונה היא אף ארגנה סיור לימודי לעיתונאים כדי שיביאו לידיעת הציבור את היתרונות התיירותיים של מדינתה. היא מארגנת ביקור רשמי של שר התיירות חיים כץ באובקיסטן בחודש הבא.

השגרירה הנמרצת הפתיעה את קהל האורחים כשגילתה שהיא מסיימת בקרוב את תפקידה ועוזבת את ישראל. "לישראלים יש מקום חשוב בליבי. אני מבקשת שלא תשכחו אותי, ולא תשכחו את אוזבקיסטן" סיימה השגרירה פרוזה.

ראש הטקס במשרד החוץ הישראלי, גיל השכל, ברך את העם האוזבקי בשם ממשלת ישראל. בהמשך לדברי השגרירה הוא ציין שאוזבקיסטן נמצאת במיקום אסטרטגי חשוב לישראל מאחר שהיא שכנה של אפגניסטן העוינת לנו. "היחסים בינינו הולכים ומתפחים מהר, אבל לא מספיק מהר" אמר גיל השכל.

הוא בירך גם את השגרירה וציין שהיא האישה האוזבקית הראשונה שמונתה לתפקיד שגרירה, ואנחנו שמחים שהיינו הראשונים לזכות בה. הוא הוסיף שההישג הגדול הראשון שלה בישראל היה הקמת לשכת מסחר ישראל אוזבקיסטן שמינפה את הסחר בין המדינות.

לאחר נאומי הברכה הוגשו מטעמים ממיטב המטבח האוזבקי, ובמיוחד ה"פלוב" שהוא המאכל הלאומי שלהם. להפתעתי, הוגש גם יין שאינו מקובל באירועים של מדינות מוסלמיות. השגרירה דאגה גם לתוכנית בידור של מוסיקה אוזבקית, ורקדניות שפיזזו בין שולחנות האורחים בלבוש אוזבקי טיפוסי.

את הארוע כיבדו בנוכחותם גם שגרירי קזחסטן, טורקיה, אזרבייג'ן, ואחרים מהסגל הדיפלומטי הזר שמשרת בישראל.

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן