טיסת ההשקה של וירג'ין אטלנטיק בקו לישראל נחתה אתמול בנתב"ג. על סיפון המטוס היו גם הצטרפו אנשי הנהלת וירג'ין אטלנטיק כשבראשם ריצ'ארד ברנסון ושי ויס המנכ"ל הישראלי של החברה הבינלאומית ואורחיהם. כשירד ריצ'ארד ברנסון מהמטוס, נישק את אדמת ארץ הקודש.
סר ריצ'ארד ברנסון ישהה בישראל כ- 48 שעות במהלכם יסייר בעיר תל אביב יפו וייפגש עם הציבור הישראלי בשוק הפשפשים, ישתתף בכנס כלכלי ויארח את קהילת התיירות והתעופה במסיבת השקה שתערך בארקה בנמל תל אביב. למעשה, טיסת הבכורה של החברה לישראל בוצעה כבר בחודש ספטמבר האחרון.
במפגש עם עיתונאים אחר הנחיתה אמר ברנסון: "אני נרגש מאד לנחות על אדמת ארץ ישראל. כל פתיחת מסלול מרגשת אותי, על אחת כמה וכמה הקו לישראל שציפיתי לפתיחתו, ולו רק בשביל לחוות שוב את חיי הלילה הסוערים של תל אביב".
"בשנה הבאה אני מתכנן לטוס לחלל עם וירג'ין גלקטיק. אני מתכוון להשקיע בחברות ישראליות שעוסקות בתחומים הקשורים לפעילות של קבוצת וירג'ין, לרבות תחום החלל והתעופה", הוסיף ברנסון
שי ויס ציין: "כילד ירושלמי, לא דמיינתי שאחזור לישראל יחד עם המייסד של חברת וירג'ין אטנלנטיק סר ריצ'רד ברנסון כדי לחגוג את התרחבותה של החברה וכניסתה לישראל. זהו רגע מאוד מיוחד עבורנו"
הביקור של ברנסון בישראל מציין באופן רשמי את תחילת פעילותה של Virgin Atlantic בקו הטיסות היומיות שבין היתרו לנתב"ג. החברה, המיוצגת בישראל ע"י חברת APG מקבוצת ממן, רואה חשיבות בביסוס הקשר התרבותי והמסחרי בין לונדון לתל אביב ושמה לה למטרה להיות חברת התעופה האהובה ליעדים האלה בקרב הציבור הישראלי והבריטי כאחד.
הטיסות היומיות של Virgin Atlantic מתל אביב ללונדון מבוצעות במטוסי Airbus A330-300 הכוללים שירות מלא בטיסה ובכלל זה משקאות, ארוחות טעימות ולמעלה מ- 300 שעות בידור המתאימות להעדפת מגוון הלקוחות. הטיסות של וירג'ין אטלנטיק כוללות 190,000 מקומות בין שתי הערים מדי שנה עם חלוקה לשלוש מחלקות: Upper Class, , Premium ו- Economy ברמת Delight, Classic ו- Light. לחברת וירג'ין צי של 45 מטוסים בדגמים שונים, ועוד 26 מטוסים בהזמנה.
צילומים: איציק בירן